Ανθρωπινες Σχεσεις

Μοναξιά μου… όλα!

Η ειλικρινέστερη σχέση που είχες ποτέ κοντά σου όπως λέει και ένας στίχος και θα συμφωνήσω. Μοναξιά με λίγες λέξεις ευκαιρία να καθίσεις λίγο με τον εαυτό σου να τα ζυγίσεις καταστάσεις και να βρεις τον πραγματικό σου εαυτό.

Έρχονται στιγμές στη ζωή όλων των ανθρώπων που ζητάς από μόνος σου να μείνεις μακριά από όλους και όλα γιατί έχεις βαρεθεί την υποκρισία, το ψέμα και την ανωριμότητα. Έτσι αποφασίζεις να απομακρυνθείς να κλειστείς για λίγο στον εαυτό σου. Σκέφτεσαι όλα αυτά που έχεις περάσει παρέα με φίλους, οικογένεια σύντροφο και αναλογίζεσαι τα λάθη σου και ό,τι σε έφερε σε αυτό το σημείο απομονωμένη από άτομα που κάποτε είχες περάσει και καλά και άσχημα.

Ξεσπάς σε κλάματα, φωνάζεις, βρίζεις. Και η μοναξιά εκεί δίπλα σου να ακούσει κάθε παράπονό σου, κάθε σου λυγμό χωρίς να σε κατακρίνει απλά κοντά σου στις δύσκολες στιγμές. Σαν ένας απλός παρατηρητής που βρίσκεται παντώς καιρού όταν τη χρειάζεσαι και μέσα από αυτή βγαίνεις πιο δυνατή, πιο σίγουρη για τον εαυτό σου έτοιμη να αφήσεις πίσω ό,τι σε βαραίνει και να προχωρήσεις μπροστά σε νέες καταστάσεις πιο σίγουρη από ποτέ.

 

Είναι βέβαια και εκείνες οι στιγμές που θα σε ζητάνε να βγεις απλά για να σε δουν και να μάθουν τα νέα σου αλλά εσύ θα έχεις τόση ανάγκη να μείνεις μόνος κατεβάζοντας ρολά και έχοντας στο μυαλό σου απλά πως είναι μια περίοδος στη ζωή σου που πρέπει να περάσεις για να περάσει και να τα δεις όλα από μια άλλη οπτική γωνία!

Για να βγεις πιο χαρούμενος από ποτέ να διασκεδάσεις με παρέα και να ζήσεις κάθε στιγμή που σου προσφέρει η ζωή χωρίς να στηρίζεις πουθενά τη χαρά σου.

Πολλοί τη φοβούνται, δεν μπορούν ούτε στην ιδέα να μείνουν μόνοι τους. Έχουν μάθει συνεχώς με πολλά άτομα κοντά τους και «βολεύονται» σε εφήμερες αγάπες για να γεμίσουν απλώς το συναισθηματικό τους κενό.

Καταλήγουν να πληγώνονται η να πληγώνουν γιατί απέρριψαν την ιδέα να μείνουν για λίγο μόνοι να ξεκουραστούν από το συναισθηματικό βάρος.

Ο φόβος αυτός τους ακολουθεί συνεχώς και τους γεμίζει με μέτρια συναισθήματα και ανασφάλειες γιατί πολύ απλά δεν έχουν αφιερώσει χρόνο στο εγώ τους για να είναι προετοιμασμένοι για κάθε τι που μπορεί να τους φέρει η ζωή!

Κάθε άνθρωπος έχει μια τέτοια φίλη δίπλα του στα δύσκολα που κανείς δε μπορεί να τα διαχειριστεί. Άλλοι τη φανερώνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα και ζούνε μαζί της ενώ άλλοι πάλι την αποφεύγουν κάνοντας ό,τι περνάει από το χέρι τους.

Για μένα η μοναξιά πρέπει να υπάρχει κάποιες στιγμές στη ζωή μας γιατί μας κάνει να σκληραίνουμε και να γινόμαστε πιο δυνατοί.

Μοναξιά λοιπόν, μια περίοδος που όλοι έχουμε η ζητάμε κάποια στιγμή. Γι αυτό φέρσου όσο πιο ώριμα μπορείς και θα βγεις κερδισμένος !!!!

 

About the author

Georgia Nikolopoulou