Ανθρωπινες Σχεσεις

Μοναξιά,τι δύσκολο πράγμα!

Οι άνθρωποι στις μέρες νομίζω όλοι βιώνουν λίγο πολύ το συναίσθημα της μοναξιάς. Λίγο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λίγο οι ατελείωτες ώρες στο γραφείο, λίγο η ρουτίνα της καθημερινότητας όλα συμβάλλουν στην ανθρώπινη μοναξιά στην σημερινή πραγματικότητα.

Τελικά τι μένει το βράδυ όταν γυρνάς στο σπίτι μετά από μία κουραστική ημέρα; Φαντάζομαι οι περισσότεροι κάνουν ένα μπάνιο, τρώνε και μέχρι να τους πάρει ο ύπνος κάθονται απλά μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή και χαζεύουν ή δουλεύουν και πάλι! Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να χάνονται οι ανθρώπινες σχέσεις, η επικοινωνία και ο διάλογος.

Ο σημερινός άνθρωπος είναι ένα ρομπότ της εποχής του, δεν ζει ουσιαστικά αλλά ζει σύμφωνα με την ροή των πραγμάτων γύρω του. Στο χέρι μας είναι να σταματήσουμε να ζούμε με αυτόν τον τρόπο και να μην νιώθουμε πια τόσο μόνοι!

Από το πρωί που ξυπνάς πρέπει να σκέφτεσαι ότι μία καινούργια μέρα ξεκινά, καλή μέρα ή θα την κάνεις εσύ καλή. Σίγουρα θα πας στην δουλειά σου όμως στο διάλειμμα σου κοίτα γύρω σου και μίλα μίλα με τους συναδέρφους σου, πιείτε τον καφέ μαζί. Όταν τελειώσεις την εργασία σου κάνε μία βόλτα μόνη, με τον σύντροφο σου, με το παιδί σου. Μην αφήνεις την κούραση να σε νικήσει, προχώρα, βγες, ζήσε. Το βράδυ κλείσε τον υπολογιστή σου και απλά χαλάρωσε, κάνε έρωτα, ένα ωραίο δείπνο, ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, κάνε ότι σε ευχαριστεί. Αυτό πιστεύω ότι θα διώξει την μοναξιά, οι σχέσεις είναι πολύτιμες να το θυμάσαι, στη δουλειά, στη ζωή, γενικά γύρω σου μίλα, μόνο έτσι θα νιώθεις πάντα καλά.!

Leave a Comment