Ανθρωπινες Σχεσεις

Μόνος σε νέο σπίτι: ελευθερία ή ζόρι ?

«Ντιν ντιν ντιν»
Το καμπανάκι της φοιτητικής ζωής μόλις ξεκίνησε και για εσένα.
Congratulations ! ! ! 

 Πρώτη σκέψη όλων, ζωάρααα… Ξενύχτια, φιλίες, ποτάρες, χοροί, άπλετα «κομενάκια» στη σειρά.. Αυτά είναι !!!
Ναι ναι ναι, όλα καλά με τις εξόδους μα η πρώτη υποχρέωση για όλα αυτά είναι να βρεις το νέο σου σπίτι, που αγωνιωδώς περιμένεις για να μείνεις και να το διακοσμήσεις όπως εσύ θέλεις.

Στις πρώτες μέρες, φαίνεται περίεργο τα να είσαι μόνος, χωρίς γονείς κι αδέρφια στο ίδιο σπίτι, έχεις έναν χώρο μόνο για σένα που μπορείς να κάνεις ότι θες, όπως το θες, ότι ώρα θες, δίχως τις ποικίλες παρεμβάσεις κανενός.

Ο καθένας βρίσκει την ατομική του ελευθερία, οργανώνεται και συλλέγει υποχρεώσεις τύπου οικιακές εργασίες, νοίκι, κοινόχρηστα. Είναι ωραία να ζεις μόνος.. Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή τους θα πρέπει να μείνουν μόνοι σε νέα κατοικία, είτε στην φοιτητική ζωή, είτε αργότερα, μόνο και μόνο για να κατανοήσουν την έννοια του απογαλακτισμού από τον οικογενειακό περίγυρο και ιδίως για να βιώσουν τι εστί lovely freedom.

 Μένοντας μόνος μαθαίνεις τον εαυτό σου καλύτερα, καταπραΰνεις κάθε φόβο, βάζεις εσύ περιορισμούς στον εαυτό σου και , φυσικά, κατανοείς τις σημαντικότερες ανάγκες επιβίωσής σου. 

 Από την άλλη, για κάποιο πιο εσωστρεφή άτομο, ίσως κάπου εδώ να αρχίσουν τα δύσκολα. Όταν υπάρχει μεγάλο δέσιμο με την οικογένεια, η φυγή σε νέο σπίτι κρύβει μία δόση κατάθλιψης, άλλοτε μικρή άλλοτε μεγάλη. Πολλοί είναι εκείνοι που αποφασίζουν με κλάματα να μείνουν μόνοι δίχως να το θέλουν πραγματικά. Υπάρχουν και αυτοί οι άνθρωποι, ο καθένας είναι διαφορετικός.

Εν τέλει, το να μένει κανείς μόνος του έχει και αρνητικά και θετικά. Όλοι τα αντιλαμβανόμαστε αλλιώς, το θέμα είναι να καταφέρεις να επιβιώσεις, είτε φαίνεται ζόρι, είτε νιώθεις πιο ελεύθερα.