Ανθρωπινες Σχεσεις

Μύθοι και αλήθειες, περί έλξης ετερώνυμων

Written by Thomi Mp

Είμαστε διαφορετικοί, μα κάποιοι ίσως και τόσο. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι το άκρως αντίθετο από μας, άλλοι που σε κάποια μας θυμίζουν τον εαυτό μας κι άλλοι που μας έχουν τρομάξει με την καλή έννοια του όρου από την ομοιότητα και τη συμβατότητα μαζί μας.

Μιλάμε σαφώς για εμφάνιση αρχικά ως αντιλήψεις, χαρακτήρα, συνήθειες..ολόκληρη κοσμοθεωρία γιατί όχι?

opposites-attract
Είναι το πλέον σίγουρο ότι στην πορεία μας έχουμε συναντήσει ανθρώπους από κάθε κατηγορία. Είτε μιλάμε για φίλους είτε για προσωπικές σχέσεις. Αφήνουμε τους συγγενείς απέξω για ευνόητους λόγους.

Αναφορικά με τους φίλους, όσο κι αν δέχεσαι ό,τι είναι ο άλλος και τον αγαπάς,η αλήθεια είναι ότι έρχεσαι κοντά και δένεσαι με αυτόν που ταιριάζεις. Με αυτόν που περνάς καλά επειδή σας αρέσουν τα ίδια πράγματα και με με αυτόν που μπορείς να μιλήσεις αφού έχετε ίδιο τρόπο σκέψης περίπου και πιστεύω.

Επίσης με αυτόν που το χιούμορ του συνάδει με το δικό σου, έτσι ώστε να γελάς.

Κι ερχόμαστε στο δια ταύτα.

Στο τι από τα δύο πρέπει να’ναι ένας σύντροφος ή τι μας έλκει τελικά. Ένας τύπος ανθρώπου περίπου σαν εμάς ή κάποιος εκ διαμέτρου διαφορετικός; Ανέκαθεν υπήρχε η ρήση κλισέ τα «ετερώνυμα έλκονται». Και μάλλον διόλου τυχαία αφού συμβαίνει. Είναι στη φύση μας να μας τραβά κάτι που διαφέρει από εμάς.

Να μας γοητεύει το κάτι που δεν έχουμε εμείς είτε εκ φύσεως είτε εκ θέσεως. Σίγουρα με κάποιον πιο συμβατό θα έχουμε πολλά να πούμε και να κάνουμε κι επίσης θα μειώσουμε κατά πολύ και τις πιθανότητες για καυγά ή χωρισμό.

Ωστόσο, δεν σου προκαλεί το ενδιαφέρον ένας τέτοιος τύπος και ίσως βαρεθείς κι εύκολα αφού ξέρεις που βαδίζεις ή τι να περιμένεις. Αυτό που δεν μπορείς να προβλέψεις όμως, σε κρατάει σε μια εγρήγορση η οποία είναι όλη η μαγεία στον έρωτα. Όσο περισσότερο δεν μπορείς να έχεις δεδομένα τίποτα και δεν καθησυχάζεσαι, τόσο μαγνητίζεσαι.

images-2
Αυτό βέβαια έχει και μειονεκτήματα διότι είπαμε ότι μας έλκει το διαφορετικό. Από αυτό μέχρι να το κρατήσεις και να βρεις ισορροπίες, να νιώθεις καλά ή να επιτύχει η σχέση, υπάρχει τεράστια απόσταση.

Δεν είναι καθόλου εύκολο να συνυπάρξεις με ένα άτομο που απέχει κατά πολύ από σένα.

About the author

Thomi Mp