Ανθρωπινες Σχεσεις

Να ζει κανείς ή να συ-ζει;

 

Είναι ωραίο να ζεις μόνος σου, αλλά όταν η σχέση σου περνάει σε ένα άλλο επίπεδο, τότε τι κάνεις; Μήπως ήρθε η ώρα να συμβιώσεις; Δεν είπα ότι είναι εύκολο, αλλά εντάξει μην τρομάζεις κιόλας!

Το ότι θα συζείς, δεν σημαίνει ότι δεν θα ζεις! H συμβίωση είναι μία λύση που επιλέγουν πολλά ζευγάρια όταν θέλουν να εξελίξουν τη σχέση τους. Είναι όμορφο να μοιράζεσαι στιγμές, σκέψεις, συναισθήματα κάτω από την ίδια στέγη!

Όταν ένας άνθρωπος είναι ολοκληρωμένος, πατάει γερά στα πόδια του, ξέρει τι θέλει στη ζωή του και το διεκδικεί, τότε μόνο μπορεί να συγκατοικήσει! Αυτό σημαίνει ότι είναι έτοιμος να δεχθεί την αλλαγή, να συμβιβαστεί και να υποχωρήσει όταν αυτό χρειαστεί! Δεν σημαίνει ότι θα είναι όλα εύκολα στη συμβίωση!

Θα πρέπει να δώσεις «χώρο» και χρόνο στον άνθρωπό σου να σε μάθει, να αλλάξει τους χρόνους του, να προσφέρεις και να σου προσφέρει για να εξελιχθούν τα πράγματα ομαλά.

Η συγκατοίκηση είναι πετυχημένη όταν σε μικρό χρονικό διάστημα μάθετε να συνυπάρχετε και να ζείτε ευτυχισμένα στο ίδιο σπίτι. Όταν νιώθεις να πνίγεσαι, όταν πιέζεσαι και όταν δίνεις λογαριασμό για τα πάντα, τότε σίγουρα δεν έχεις αφεθεί και δεν είσαι ο εαυτός σου!

 

Πρέπει να ζεις «ελεύθερα» , να χαμογελάς, να απολαμβάνεις και να αφήνεσαι σε κάθε τι καινούριο! Γιατί έτσι απλά γίνεσαι καλύτερος και βελτιώνεσαι  σαν άνθρωπος! Και αν κάτι πάει στραβά… μία συμβουλή!

Αντιμετώπισέ το με χαμόγελο, χιούμορ και αυτοσαρκασμό!

 

Καλή αρχή στο νέο σου αυτό ξεκίνημα!

About the author

Χριστιανίδου Σοφία

Είμαι η Σοφία Χριστιανίδου, μια ρομαντική ψυχή που αγαπάει τον άνθρωπο και την ψυχή του...Γράφω,γιατί έτσι μου αρέσει να εκφράζομαι!Λατρεύω την ποίηση, τη φιλοσοφία και ψάχνω την αρμονία και την ΄΄ομορφιά΄΄ στα πράγματα!! Όσο για τη μόδα και το styling...μεγάλες μου αδυναμίες! Εμπνέομαι από τον κόσμο γύρω μου,αγαπώ τους φίλους μου και δεν μπορώ να ζήσω χωρίς καφέ!