Ανθρωπινες Σχεσεις

Νεύρα, νεύρα, νεύρα: 5 συν 1 τρόποι για να τα αποφύγετε!

Μήπως ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που είστε λίγο παραπάνω νευρικοί; Βέβαια για να μην θίγουμε και κόσμο υπάρχει και η εκδοχή να έχετε πιεστεί τόσο πολύ από τις καθημερινές σας υποχρεώσεις, τον φόρτο της δουλειάς και την καθημερινή ρουτίνα σας που μάλλον τα νευράκια σας είναι λίγο τσιτωμένα. Μην μου αγχώνεστε, ψυχραιμία! Εάν τα μόνα σας προβλήματα περιορίζονται στην σφαίρα της καθημερινής βαρεμάρας που αποφέρει σαν αποτέλεσμα το να κάνετε κάθε μέρα τα ίδια πράγματα, την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο με τους ίδιους ανθρώπους ενώ όλο και κάποιο νέο προβληματάκι θα ξεπροβάλλει σίγουρα αυτό είναι κάτι που θα τσιτώσει τα νεύρα σας. Υπάρχει τελικά λόγος; Μήπως δεν αξίζει να χαλάμε την διάθεση μας για μία δεδομένη χρονική στιγμή εκτόνωσης ή μήπως απλά δεν έχουμε άλλο τρόπο να εκφραστούμε και απλά το ξέσπασμα είναι η πιο δραστική λύση μας;

Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να μπορέσουμε να βρούμε τις ισορροπίες μας έτσι ώστε να έχουμε την δυνατότητα να είμαστε πιο ήρεμοι στην καθημερινότητα μας. Θα αναφέρω έξι από αυτούς, απλούς αλλά αποτελεσματικούς.

  1. Και ο Θεός έφτιαξε τον καφέ. Έναν καφέ, δύο καφέδες και πάει λέγοντας μέχρι το βράδυ ίσως να μην θυμάστε και εσείς πόσους έχετε καταναλώσει. Ο λόγος πάντα ο ίδιος, ο καφές μου δίνει ενέργεια, δεν μπορώ το πρωί χωρίς καφέ και τσιγάρο, δεν ανοίγει το μάτι χωρίς καφέ, πως θα βγάλω τη μέρα χωρίς καφέ; Μήπως σας θυμίζουν κάτι;  Όλοι τα έχουμε πει αλλά δυστυχώς όλοι πίνουν περισσότερο καφέ παρά νερό με συνέπειες όχι καλές για τον οργανισμό τους χωρίς καν να το καταλαβαίνουν. Θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε μία αλλαγή, μην την απορρίψετε αμέσως απλά δοκιμάστε την, το πρωί που θα ξυπνήσετε κάντε ένα ωραίο μπάνιο για να ανοίξουν τα ματάκια σας και δοκιμάστε να πιείτε έναν ωραίο φυσικό χυμό ή ένα πράσινο τσάι. Απλά κάντε το, αλλάξτε τις γεύσεις σας, ο καφές και οι λειτουργίες του είναι απλά μέρος της ρουτίνας και των συνηθειών σας αν τις αλλάξετε κάνετε ένα βήμα προς την ηρεμία σας. Γιατί να ξέρετε ότι πέρα από τις θαυματουργές ιδιότητες του ο καφές δημιουργεί νευράκια, υπερένταση, αϋπνία, ουπς κυτταρίτιδα! Ας μην αναφέρω άλλα.
  2. Μήπως ξυπνάω για τους δικούς μου λόγους άσχημα και ξέρω ήδη ότι από την στιγμή που θα βγω από το σπίτι ή ακόμα χειρότερα με τον πρώτο που θα δω μέσα στο σπίτι θα μαλώσω; Λάθος μοιραίο. Όταν η διάθεσή μας δεν ξεκινάει καλά από το πρωί στόχος μας πρέπει να είναι να την φτιάξουμε όχι να την κάνουμε χειρότερη. Κάντε λοιπόν κάτι που σας ευχαριστεί, φάτε κάτι που σας ευχαριστεί, δώστε ένα φιλί στον σύντροφό σας, πάρτε μία αγκαλιά το παιδί σας ίσως τελικά η μέρα σας να μην είναι και τόσο χάλια!
  3. Νεύρα στη δουλειά; Κλασσική περίπτωση βλάβης. Μήπως τελικά πρέπει να κρατήσετε την αναπνοή σας 10 δευτερόλεπτα; Η τραγουδήσετε το αγαπημένο σας τραγούδι; Η ακόμα πιο απλά σιωπή για λίγο προτού ξεστομίσετε πράγματα που απλά αργότερα θα μετανιώσετε.
  4. Νεύρα με τον σύντροφό σας, τα παιδιά σας τους γονείς σας; Ειδικά σε αυτούς τους ανθρώπους που τόσο σας αγαπούν είναι ότι χειρότερο να ξεσπάτε, πριν πείτε οτιδήποτε για ξανακοιτάξτε ποιον έχετε απέναντι σας! Καλύτερα να φύγετε από το πεδίο μάχης μέχρι να ηρεμήσετε παρά να έρθετε σε ρήξη με τα αγαπημένα σας πρόσωπα.
  5. Η γυμναστική και το περπάτημα είναι οι καλύτεροι τρόποι εκτόνωσης! Βάλτε τα στην ζωή σας.
  6. Τέλος, εάν έχετε κάνει έστω και ένα από τα παραπάνω είστε σε καλό δρόμο γιατί μόνο εάν εσείς θέλετε την καλύτερη ποιότητα της ζωής σας μπορείτε να το κάνετε πραγματικότητα.

 

Leave a Comment