Ανθρωπινες Σχεσεις

Ο χρόνος γράφει και ξε-γράφει!

Written by Thomi Mp

Ο χρόνος άλλοτε γράφει μα κάνει και ακριβώς το αντίθετο, ξεγράφει επίσης. Αναγκαστικά διαχωρίζει, αποκαλύπτει και τοποθετεί πράγματα και ανθρώπους στην θέση που πραγματικά έχουν αναλογικά με την αξία τους κι όχι εκεί που τα τοποθετούμε εμείς παρασυρμένοι από συναισθήματα ή από καλή πρόθεση τέλος πάντων.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να τρελαινόμαστε επειδή δεν είμαστε σε θέση να ερμηνεύσουμε τα πάντα ή να τα βάζουμε με τον εαυτό μας που εθελοτυφλεί ενίοτε. Όλα θα φανούν εν καιρό κι αυτό δεν μπορεί να το σταματήσει κανείς.Το πόσο αληθινά είναι όσα ζούμε θα φανεί από τη διάρκειά τους ακριβώς στο χρόνο. Το ποιοι άνθρωποι ήρθαν για να μείνουν και να υπάρχουν στη ζωή μας επίσης είναι κάτι που δεν μένει κρυφό. Ποιος σε αγαπάει και σε νοιάζεται και ποιος σε χρησιμοποίησε ή σε πλησίασε για άλλους λόγους, θα αποδειχθεί περίτρανα με τη βοήθεια του χρόνου και πάλι.
Ο ίδιος ο χρόνος είναι αυτός που μας αναγκάζει πολλές φορές να προβούμε σε έναν απολογισμό σε μια απογραφή τρόπον τινά της ζωής μας και να κρίνουμε, να δούμε κατάματα αλήθειες και να τις αποδεχτούμε όσο κι αν πονάνε. Περνώντας ο καιρός συμβαίνουν διάφορα κι εκεί θα δεις συμπεριφορές ανθρώπων. Και συχνά μας εκπλήσσει το αποτέλεσμα τέτοιων απολογισμών αφού γίνονται ανατροπές στα δεδομένα μας. Μα όσο κι αν πληγωθούμε είναι μαθήματα που δε γίνεται δυστυχώς να τα πάρεις με ανώδυνο τρόπο.


Ο χρόνος επίσης επισφραγίζει αυτά που αποτελούν σταθερές αξίες στη ζωή μας. Είναι αυτός ακριβώς εξαιτίας του οποίου παίρνουν κάποια πράγματα και άτομα αξία. Είναι αυτός που θα σου δωρίσει αναμνήσεις κι αυτός που θα σου γιατρέψει όσο γίνεται βέβαια πληγές. Είναι αυτός που θα καθορίσει τη μετέπειτα πορεία σου και θα συμβάλλει στην πρόθεσή σου να αλλάξεις ως άνθρωπος ή να πλησιάσεις στόχους. Θα παγιώσει αυτά που αξίζουν και θα διαγράψει για σένα όσα δεν σου χρειάζονται πια ή σε πίκραναν. Σε βοηθά να γράψεις τη δική σου ιστορία στις σελίδες της ζωής σου και σου υποδεικνύει τις μουτζούρες μα πάλι θα σου δώσει ευκαιρία με μια ολόλευκη σελίδα να γράψεις από την αρχή.

About the author

Thomi Mp