Βιβλίο

Ο σκύλος που τόλμησε να ονειρευτεί – Sun Mi Hwang

Αυτή είναι η ιστορία μιας σκυλίτσας που την έλεγαν Μαλλιαρούλα. Γεννημένη παρακατιανή, λόγω της ιδιαίτερης εμφάνισής της περνάει  τον περισσότερο καιρό της στην ηλιόλουστη αυλή του σπιτιού του αφεντικού της. Η Μαλλιαρούλα έχει όνειρα και προσδοκίες, ακριβώς όπως  όλοι εμείς. Μα κάθε χειμώνα, μαύρα σύννεφα κατεβαίνουν και η Μαλλιαρούλα βρίσκεται αντιμέτωπη με δοκιμασίες που θα πρέπει να ξεπεράσει.

Μέσα απ’ τα σύννεφα, κι ακόμα περισσότερο πέρα από τις πύλες  της αυλής του αφεντικού της, βρίσκεται η πιθανότητα της φιλίας,  της μητρότητας και της ευτυχίας – όλα αυτά είναι εκεί έξω και την περιμένουν, φτάνει η Μαλλιαρούλα να μπορέσει να τα κρατήσει, να τα φέρει στο σπίτι και να μας δείξει ότι η ίδια η ζωή είναι η πιο συναρπαστική περιπέτεια που θα ζήσουμε ποτέ.

Μια ιστορία καθαρά γραμμένη και αφηγημένη μέσα από τα μάτια της πρωταγωνίστριας σκυλίτσας, Μαλλιαρούλα. Παρουσιάζονται  με λεπτομέρειες όλες οι αγωνίες και οι εμπειρίες της ζωής των ζώων, και συγκεκριμένα των σκύλων. Πρόκειται για μια ιστορία- παραμύθι , που κατά την ταπεινή μου άποψη, απευθύνεται  κυρίως σε φιλόζωο αναγνωστικό κοινό, καθώς άτομα που δεν έχουν καθημερινή επαφή με τον τρόπο ζωής των κατοικιδίων  τους , ίσως, δε θα κατανοήσουν και δεν θα τους «αγγίξουν»  οι  δυσκολίες της μικρής μας σκυλίτσας.

«Με απορρόφησε απόλυτα αυτή η ιστορία, που έσφυζε από αλήθεια… χωρίς αμφιβολία πρόκειται για ένα βιβλίο διαχρονικό.» Guardian

«Μαγευτικό… θα κάνει τους μεγάλους να κλάψουν, άντρες και γυναίκες, παρά τα χρόνια τους…» Independent

«Ένα παραμύθι ειπωμένο με λόγια απλά, αλλά που έχει την δύναμη να σε κάνει να μπορείς να το αφήσεις από τα χέρια σου… Η εικονογράφηση είναι λιτή αλλά ολοζώντανη και παραστατική… Είναι αδύνατον να μη σας μαγέψει.» Publishers Weekly