Ανθρωπινες Σχεσεις

Όχι και τόσο ευπρόσδεκτη στο περιβάλλον του!

Written by Thomi Mp

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο σύντροφός μας,μας γνωρίζει και μας φέρνει σε επαφή με άτομα του δικού το περιβάλλοντος,είτε φιλικά είτε οικογένεια.Και δεν επίσης λίγες οι φορές που όλο αυτό δεν είχε την αναμενόμενη εξέλιξη. Συμβαίνει να μην μας συμπαθήσει κάποιος κι όχι μόνο. Συμβαίνει να εκφράσει και την άποψή του κι όχι μόνο…Κι από αυτές τις καταστάσεις δημιουργούνται θέματα ως γνωστόν.


Είναι εύλογο να μην είμαστε αρεστοί σε όλους όπως και το αντίστροφο. Καμιά φορά η γνώμη βέβαια κάποιου για το άτομό μας,δε βασίζεται σε καμιά αλήθεια αλλά κρύβει άλλους σκοπούς απώτερους δικούς του. Ωστόσο το αποτέλεσμα μετρά και η θέση στην οποία βρισκόμαστε κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι. Οι ισορροπίες πολύ λεπτές και τα όρια από τα οποία εξαρτώνται αυτές,ακόμη πιο λεπτά. Το κλειδί σε όλο αυτό είναι εκτός από τη λογική που πρέπει να επικρατήσει σαφώς,ο σεβασμός ο οποίος πρέπει να είναι αμοιβαίος.
Η αντιμετώπιση τέτοιου φαινομένου δεν είναι απλή μα όχι και ανέφικτη.

Καταρχήν,είναι προτιμότερο εμείς που είμαστε ο στόχος κι ο ξένος άνθρωπος να μην ανοίξουμε προσωπικό μέτωπο. να κρατήσουμε ουδέτερη και ήρεμη στάση και κυρίως απόσταση ασφαλείας. Να αφήσουμε το σύντροφό μας να ο χειριστεί μια που γνωρίζει καλά αυτά τα άτομα. Να μην προκαλέσουμε ή να μην ανταποκριθούμε σε όποια πρόκληση/πρόσκληση για καυγά. Λογικό να ανησυχήσουμε ή και να πικραθούμε αλλά δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου.


Στην περίπτωση που δεν διορθώνεται το θέμα ή καταλήγει σοβαρότερο από όσο φανταζόμαστε,σώφρον είναι να μην επιδιώξουμε επαφές πια με αυτά τα άτομα μα και να μην τα κακολογούμε εμείς στο σύντροφό μας. Η αξιοπρέπεια είναι το καλύτερο όπλο κι αυτό σημαίνει να μην παραπονιόμαστε συνεχώς για όλα αυτά αφού εκείνος βρίσκεται στη μέση άρα στην πιο δύσκολη θέση.Αν όμως διακρίνουμε πως αυτός επηρεάζεται από την άλλη πλευρά εδώ αλλάζουν τα πράγματα και χρήζουν άλλης αντιμετώπισης.
Όλα είναι μέσα στη ζωή και δεν ξέρουμε ποτέ από που θα προκύψει θέμα μα όλα είναι αντιμετωπίσιμα αν υπάρχει καλή θέληση και ψυχραιμία.

Κυρίως όχι προκαταλήψεις ή αρνητικότητα και βάζοντας σωστές προτεραιότητες όλα επιδέχονται λύσης και γιατρειάς.

About the author

Thomi Mp