Ανθρωπινες Σχεσεις

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΧΩΡΑΝΕ ΣΕ ΕΝΑ ΄΄ΑΝ΄΄

 

 

-e1460468151401Νομίζω στη ζωή μας θα υπάρχουν πάντα κάποιοι άνθρωποι τους οποίους κάθε φορά που θα τους συναντάμε  τυχαία  μετά από καιρό  θα τρέμουν τα πόδια μας ,θα ξεχνάμε τα λόγια  μας και η καρδιά μας θα χτυπάει δυνατά, πολύ δυνατά, που μερικές φορές από θαύμα δεν έχει σπάσει.

Παρ’όλο που νομίζουμε ότι τα άτομα αυτά τα έχουμε ξεχάσει και δεν υπάρχουν στη ζωή μας πλέον, όταν τα βλέπουμε ξανά, αναστατώνουν τις σκέψεις μας και ξυπνούν τα συναισθήματά μας.

Πόσες φορές έχεις βουρκώσει όταν γύρισες σπίτι μετά από μια τέτοια τυχαία συνάντηση ή έχεις ψάξει  στο προφίλ  που έχουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  για να δεις φωτογραφίες τους ή πού συχνάζουν ή αν έχετε ακόμη κοινούς φίλους, μήπως και καταφέρεις να μάθεις αν βγαίνει με κάποιον/κάποια αυτή τη περίοδο;

Κατά τη γνώμη μου αυτοί  οι άνθρωποι  λειτουργούν ως ένα είδος απωθημένου, το οποίο σου έχει μείνει στο μυαλό είτε επειδή δε προχώρησε η κατάσταση μεταξύ σας όπως ήθελες, είτε επειδή από φόβο δεν είπατε όσα αισθανόσασταν. Και σαν «σωστό  απωθημένο», εισβάλλει στο μυαλό σου ξαφνικά και σε κάνει να υποθέτεις καθημερινά  τι θα γινόταν αν τον έβρισκες ξανά ,τι  θα του έλεγες ή ακόμη αν θα έβρισκες το θάρρος ποτέ να του πεις τι αισθάνεσαι . Αλλά να σου πω κάτι ,όσο και αν πονάει;

Όσο εσύ  το σκέφτεσαι και κάνεις υποθέσεις ,τίποτα δε θα γίνει. Το απωθημένο θα μείνει απωθημένο και εσύ θα συνεχίσεις τη ζωή σου και κάθε φορά που θα το συναντάς  θα μένεις  με την ίδια  απορία «τι θα γινόταν αν..».

Και  δυστυχώς θα πληγώνεσαι  όλο και περισσότερο  και θα πικραίνεις άθελα σου μερικές φορές και ανθρώπους που δεν αξίζουν μια άσχημη συμπεριφορά . Για αυτό αν έχεις σκοπό να ζήσεις  χωρίς απωθημένα και  μισοτελειωμένες καταστάσεις βρες το θάρρος  να ξεκαθαρίσεις τη κατάσταση και να  μιλήσεις  στο πρόσωπο που σε κάνει να αισθάνεσαι όλα αυτά τα πράγματα ,γιατί μόνο ασήμαντα δεν είναι! Γνωρίζω πως δεν είναι  και ότι πιο εύκολο έχεις κάνει, αλλά είναι καλύτερο να πονέσεις μια φορά, παρά να πονάς κάθε φορά που το συναντάς και η παρουσία του να σου στοιχειώνει το μυαλό .

 

Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα ,θετικό ή αρνητικό σκέψου τι ανακούφιση θα αισθανθείς  όταν φανερώσεις τα συναισθήματα και τις σκέψεις σου και  πόσο καλά θα νιώσεις με τον εαυτό σου.

Και στη χειρότερη, αν έρθει η απόρριψη εσύ θα έχεις κερδίσει κάτι πολύ σημαντικό, θα πάψεις να ζεις με ένα παραπάνω απωθημένο…

Μη  καθυστερείς λοιπόν να του μιλήσεις βρίσκοντας ανούσιες δικαιολογίες ή περιμένοντας  πότε θα είναι οι συνθήκες κατάλληλες, γιατί πίστεψε με ποτέ δε θα είναι τέλειες. Εξάλλου εσύ καθορίζεις τη ζωή σου και όχι εκείνες. Για αυτό, μη χάνεις χρόνο, βρες τον τρόπο να βρεθείτε και μίλησε στον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου ανοιχτά  για ό,τι νιώθεις.

Δε το κάνεις για εκείνον, αλλά για εσένα, αφού χρωστάς στον εαυτό σου μια καλύτερη ζωή μακριά από απωθημένα και μπερδεμένες καταστάσεις!

images (1)

Leave a Comment