Ανθρωπινες Σχεσεις

Όσα παίρνει ο άνεμος

Written by Thomi Mp

Και ναι..υπάρχει και μια κατηγορία ανθρώπων που τους ταιριάζει γάντι ο τίτλος της θρυλικής ταινίας..ΟΣΑ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ!Στην ταινία αυτή γνωρίζουμε μια γυναίκα που είναι μαθημένη να τα έχει όλα έυκολα κι απλά και να’ναι καλομαθημένη ή κακομαθημένη αν προτιμάτε. Κι όταν για πρώτη φορά δεν της γίνεται αυτό που θέλει και νιώθει ήττα,γίνεται ένα πλάσμα διακατεχόμενο από άκρατο εγωισμό, τυφλωμένο από οργή που μοιάζει τυφώνας που θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά του για να ανατρέψει την κατάσταση και να κερδίσει. Υπάρχουν λοιπόν και αυτοί οι άνθρωποι που ευαίσθητους δεν τους λες,αγαπάνε πολύ τον εαυτούλη τους και δεν θα λέγαμε ότι υπολογίζουν τους άλλους ιδιαίτερα. Σίγουρα λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον και τη ψυχρή λογική κι όχι τα συναισθήματα. Ή αν διαθέτουν είναι εντελώς λάθος τοποθετημένα μέσα τους και άγονται και φέρονται από αυτά.


Γιατί όμως να είναι έτσι τα άτομα αυτά ειδικά σε ηλικίες ανεπίτρεπτες; Πήραν τη ζωή στην πλάκα ενδεχομένως επειδή στάθηκαν τυχεροί και τα βρήκαν εύκολα. Το παν για αυτόν τον τύπο είναι να καταφέρνει όσα βάζει στο νου του με οποιονδήποτε τρόπο και να υπερπηδά κάθε εμπόδιο χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τίποτα.Να βγαίνει πάντα λάδι και να βάζει καινούριο στόχο κάνοντας όσα πρέπει για αυτό και χρησιμοποιώντας ακόμη και ανθρώπους.Θα δικαιολογεί μόνιμα τα αδικαιολόγητα και θα φροντίσει να καλύπτει βέβαια τα όσα κάνει. ‘Εχει προσήλωση στο στόχο του και βλέπει μόνο αυτό.Θα σε πουλήσει,θα σε αδειάσει και θα σε εκθέσει οπωσδήποτε και δίχως τύψεις αλλά με ύφος αθώου ή αφέλειας ακόμη και απλά αν δει τα σκούρα ίσως σε τιμήσει με μια απολογία που μην της δίνεις και πολύ βάση. Η στάση τους για τη ζωή δεν είναι άλλη από το να είναι αυτοί καλά και να περνούν καλά καθώς επίσης προβλήματα, έννοιες και στενοχώριες μακριά από αυτούς. Θα αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία ή ό,τι δουν αυτοί ως τέτοια για να μείνουν αποστασιοποιημένοι από ζόρια και αντιξοότητες, φρονώντας πως δεν είναι πλασμένοι για αυτό.

Κι αν η ζωή το φέρει να συναντήσουν κάτι από αυτά ή να ζήσουν για κάμποσο έτσι,δε θα συμφιλιωθούν με αυτό ποτέ. Σαν την ηρωίδα της ταινίας, μεταμορφώνονται, γεννιούνται από τος στάχτες τους άμεσα και συνεχίζουν με νέους στόχους. Αρνούνται την ήττα, δεν πληγώνονται και δεν γίνονται θύματα κανενός ανθρώπου ή συναισθήματος. Θα βρουν αυτό που λέμε την άκρη τους να επιβιώσουν και να είναι όρθιοι και δυνατοί.

About the author

Thomi Mp