Όταν βλέπεις τον ανταγωνισμό στη φιλία σου, τότε η ζήλια έχει νικήσει!

Η φιλία είναι μια σχέση μαγική που επιβεβαιώνει την ανάγκη της ανθρώπινης φύσης για συντροφιά και κοινωνικότητα. Ποιες είναι οι αλήθειες για την ανιδιοτελή φιλία ; Σίγουρα όχι ο ανταγωνισμός ! Μοιράζομαι, γελάω, ζω, χαίρομαι στιγμές.

Πραγματικός φίλος είναι αυτός που κατανοεί το παρελθόν σου, πιστεύει στο μέλλον σου και σε αποδέχεται για αυτό που είσαι’. Η φιλία είναι μια σχέση μαγική που επιβεβαιώνει την ανάγκη της ανθρώπινης φύσης για συντροφιά και επικοινωνία.

Πολλά έχουν ειπωθεί για τη γυναικεία φιλία. Κάποιοι πιστεύουν ότι είναι χίμαιρα κι ότι δύο γυναίκες δεν μπορούν να είναι πραγματικές φίλες. Ο ανταγωνισμός, η ζήλια και η ανασφάλεια θα εκδηλωθούν αργά ή γρήγορα και η φιλία θα διαλυθεί .

Ίσως να αναρωτιέστε τι είναι αυτό που τελικά κάνει τη διαφορά και μια φιλία αντέχει τις δοκιμασίες και το χρόνο. Είναι οι άνθρωποι, το φύλο ή οι περιστάσεις; Τελικά η αλήθεια ίσως να μην είναι τόσο αρνητική όσο νομίζουμε.

Ο ανταγωνισμός στις φιλίες απασχολεί περισσότερο γυναίκες  και επικεντρώνεται κυρίως σε θέματα καριέρας, κοινωνικής θέσης,  και εξωτερικής εμφάνισης και νοητικης συμπεριφοράς . Οι περισσότερες γυναίκες βιώνουν τον ανταγωνισμό αυτό αρνητικά.

Μέρος της δυσκολίας που μπορεί να έχει να κάνει  με τον ανταγωνισμό έχει να κάνει με τα πρώτα στάδια κοινωνικοποίησης. Οι γυναίκες δεν κοινωνικοποιούνται έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζουν τον ανταγωνισμό άμεσα.  Και έτσι μπορούν να βγάλουν από μέσα τους ότι πιο αρνητικό ίσως και ύπουλο δυστυχώς συναίσθημα . Τότε είναι που χτυπάει το καμπανάκι. Αντίθετα με το αντρικό φύλο, που θεωρώ πιο ρεαλιστικό αν όχι πάντα, τις περισσότερες φορές .

Οι άντρες από μικροί  μαθαίνουν να διαπραγματεύονται τον ανταγωνισμό αυτό έτσι ώστε να συνεχιστεί και στο μετέπειτα  παιχνίδι της ζωής τους,επίσης περισσότερο από κανόνες ζουν παρά από τις ίδιες τους τις σχέσεις. Ομαδικοί οι άντρες μπορούν από μικροί γιατί έτσι μαθαίνουν να διαπραγματεύονται να διαχειρίζονται και να ελέγχουν τον ανταγωνισμό τους!

Αυτές οι διαφορές στην κοινωνικοποίηση των παιδιών μπορεί να διαμορφώνουν τη μετέπειτα συμπεριφορά και να επηρεάζουν τον τρόπο που οι γυναίκες βιώνουν τον ανταγωνισμό.

Όπως και να χει ο ανταγωνισμός είναι ξάδερφος με τη διάλυση . Προσωπικά για μένα οτιδήποτε τέτοιο συναίσθημα νιώθετε καλύτερα να τελειώνει εκεί . ..κουβέντες λίγο καυτερές,βλέμματα που κρύβουν πίσω κάτι που δε ξέρεις να εξηγήσεις είναι σημάδια .

Δεν είναι πολλά! 5 βασικά ανθρώπινα και λογικά πραγματάκια είναι !

1. Να βρίσκετε χρόνο για να έχετε ουσιαστικές συζητήσεις με το φίλο σας, καθώς και να κάνετε πράγματα μαζί.

2. Ακούστε με προσοχή, κι όσο ακούτε αποφύγετε τον πειρασμό να διακόψετε για να πείτε για τον εαυτό σας

3. Κάνετε στο φίλο σας τονωτικά, θετικά σχόλια και κομπλιμέντα τα οποία είναι ειλικρινή.

4. Αποφύγετε να τους λέτε ότι δεν μπορείτε να τους δείτε ή ότι είστε απασχολημένος κάθε φορά που σας τηλεφωνεί.

5. Μην τον αγνοείτε κάθε φορά που βρίσκετε ένα καινούριο σύντροφο ή έχετε κάποιο πρόβλημα στη δουλειά.

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός αρκεί να τον θέλουμε ειλικρινά κοντά μας !

Και μη ξεχνάμε κάτι τόσο βασικό που πρέπει να τα επισκιάζει όλα τα άλλα

ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!