Ανθρωπινες Σχεσεις

Πάμε..στοίχημα, real life edition.

Written by Vasoula Mant

neonΑν η ζωή μας ήταν ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου τότε όλοι οι άνθρωποι που πέρασαν από αυτή θα ήταν οι οπαδοί στις κερκίδες και οι παίκτες τα άτομα που υπήρξαν βασικοί. Όλοι, όμως, οι παίκτες θα είχαν την ιδιότητα του αμυντικού. Συχνά προτάσσουμε μπροστά μας μια ασπίδα συναισθηματική. Τρέμουμε στην όψη μιας ενδεχόμενης απογοήτευσης και με όπλα μας το snob ύφος και την λακωνικότητα, δημιουργούμε έναν ατσάλινο χαρακτήρα.

Άλλοι πάλι προτιμούν τον πιο εύκολο δρόμο, τον χαλλλαρό! Αυτόν, δηλαδή, που προκειμένου να μην πληγωθούν αποφεύγουν να νιώσουν κάτι. Θυμήσου εκείνον που μάγκικα και αντρίκια έλεγε: «όχι ρε, εγώ είμαι για χαλαρές καταστάσεις, τι σχέσεις και χαζά;!» -και στα καπάκια και ζήλεψε και νευρίασε και με την ίδια κοπέλα τραβήχτηκε για μήνες-. «Περνάμε στην σέντρα λοιπόν και το παιχνίδι της ζωής αρχίζει.» Οι παίκτες μάχονται να προστατέψουν το εγώ τους και μένουν όλοι να χτίζουν άμυνες σε αγώνα κυπέλλου που χρειάζεται να σκοράρουν έστω μια φορά. «Και τώρα βλέπουμε την μπάλα να παίρνει τρέχοντας ο εαυτός μας και πριν προλάβει να κάνει κίνηση δίνει πάσα στους συμπαίκτες. Χάνει την ευκαιρία να σκοράρει και αμέσως βρίσκεται ηττημένος σε παιχνίδι εντός έδρας.» you_lost_the_game_bumper_sticker-rb70e14e7f43e48d7a2441c1299eab752_v9wht_8byvr_324

Οι συμπαίκτες όντας και αυτοί αμυντικοί ανταλλάσσουν συνεχώς πάσες. «Δεν σκοράρει κανείς φίλες και φίλοι.» Και οι στιγμές περνάνε. Οι ευκαιρίες λιγοστεύουν. Αφήνουμε τον εαυτό μας να τρέχει πάνω-κάτω στο γήπεδο και να περιμένει χωρίς όμως να κυνηγάει την μπάλα. Η ομάδα είναι αδύναμη παρά την αρχική εντύπωση δυναμικότητας. Στον αγώνα μας αφήνουμε τους άλλους να παίζουν. Ο καθένας με τα δικά του όπλα περιμένει σε αμυντική στάση την μπάλα. Επίθεση δεν υπάρχει από κανέναν παίκτη και το παιχνίδι φτάνει στο τέλος του. Το σφύριγμα πλησιάζει και αγωνίζεται το εγώ να σκοράρει στην παράταση. Μάταια. Ο διαιτητής σημαίνει την λήξη του αγώνα και όλοι τρέχουν στα αποδυτήρια. Ως αρχηγός της ομάδας, το εγώ σου αντιλήφθηκε μόλις, πως έχασε ολοκληρωτικά τον αγώνα γιατί φοβήθηκε να σκοράρει.

Εαυτός-ζωή σημειώσατε διπλό!tumblr_n3vjhagjfg1r4ueyro1_500

About the author

Vasoula Mant