Πώς να κάνεις νέες παρέες όταν είσαι νέος φοιτητής.

Όταν ξεκινάει η φοιτητική περίοδος στη ζωή σου θέλεις και πρέπει να κάνεις νέες παρέες. Όταν λέω “πρέπει” το εννοώ. Με αυτό τον τρόπο γίνεσαι κοινωνικός και οι παρέες που θα κάνεις σίγουρα θα έχουν να σου προσφέρουν κάτι, είτε καλό, είτε κακό και όχι μόνο στην φοιτητική σου φάση, αλλά και μετέπειτα. Πίστεψέ με, το να κάνεις παρέες είναι το μόνο εύκολο και θα σου το αποκαλύψω τώρα αμέσως το πώς!

  1. Και ξεκινάμε… 

Αρχικά, είσαι πρώτη μέρα στη σχολή σου, πηγαίνεις και ψάχνεις σαν τον τουρίστα (όπως και όλοι εκεί) την αίθουσα που θα κάνεις μάθημα και εκεί θα στο πω απλά, σταμπάρεις φάτσες…πηγαίνεις εκεί που σου έκανε το κλικ και ρωτάς “εδώ θα γίνει το μάθημα “τάδε” με τον καθηγητή “τάδε”.

Έχεις δύο πιθανότητες, η πρώτη είναι και αυτή που θέλεις ν’ ακούσεις “ναι” και η άλλη πως έκανες λάθος. Και στις δύο περιπτώσεις μπορείς να συστηθείς και ν’ αρχίζεις να ρωτάς το άτομο αυτό από πού είναι, πόσο χρονών (δεν είναι δεδομένο πως είστε στην ίδια ηλικία, κάποιοι δίνουνε και δεύτερη και τρίτη φορά πανελλήνιες). Ακόμη και λάθος αίθουσα να βρήκες.. γνώρισες ήδη ένα άτομο.

2. Εν ώρα μαθήματος τώρα… 

Είσαι στη σωστή αίθουσα ή αμφιθέατρο και θα κάτσεις δίπλα σε κάποια κοπέλα ή αγόρι. Μπορείς εκείνη την ώρα να συστηθείς και να πιάσεις κουβέντα για το μάθημα, τη σχολή και να προτείνεις να πάτε για ένα καφέ.

3. Ώρα για ομάδες… 

Όταν σε μάθημα χρειάζεται να κάνετε ομαδική εργασία.. Εκεί είναι η ευκαιρία να γνωρίσεις νέα άτομα. Θα μαζευτείτε σε σπίτι, μπορεί και στο δικό σου ακόμα και έτσι θα γνωριστείτε και μέσα από τη συνεργασία θα δεις και αν ταιριάζετε με κάποιο άτομο για να κάνετε παρέα. Αν τους καλέσεις σε σένα να φροντίσεις να είσαι σωστή οικοδέσποινα. Να έχεις να κεράσεις από κάτι και να είσαι ευδιάθετη, γιατί μη ξεχνάς πως η πρώτη εικόνα μένει!

4. Το facebook είναι παντού… 

Τα social media γενικότερα θα σου δώσουν την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή με άλλους φοιτητές. Μπες στην ομάδα της σχολής σου που έχει στο facebook, εκεί σίγουρα θα έχουν ανοίξει κάποια συζήτηση και μπορείς να συμμετέχεις και εσύ. Κάνε add άτομα που γνώρισες, έστω και πρόσωπα που σου προκάλεσαν ενδιαφέρον.

Μπορείς να πιάσεις συζήτηση από εκεί, να δεις τα κοινά σας ενδιαφέροντα και να βγείτε για καφέ, κρασί, το ίδιο το άτομο μπορεί να ξέρει άλλα που θα τα γνωρίσεις στη συνέχεια και ενδεχομένως να ταιριάξεις και με αυτούς.

Τα φοιτητικά τα χρόνια τα ζεις μία φορά και ναι το ακούς συνέχεια και στο λέω εγώ που τελείωσα ως φοιτήτρια εδώ και ένα χρόνο και τώρα έχω καταλάβει τι λάθη έκανα. Γι’ αυτό βρες άτομα να κάνεις παρέες, φιλίες και να περνάς καλά, να ξέρεις πως κάπου έχεις να βασιστείς πάντοτε, ακόμη και αφού τελειώσεις ως φοιτήτρια.