Ανθρωπινες Σχεσεις

Που πας;

Written by Μάνια

«Αγάπη μου» … Μεγάλη προσφώνηση. Ιδανική για αυτόν που αγαπάς και εκείνον που σ’αγαπάει. Είσαι ευτυχισμένος όταν αγαπάς αυτόν που σ’αγαπάει και όταν σ’αγαπάει αυτός που αγαπάς. Μπέρδεμα; Καθόλου.

Άραγε, που πας; Εσύ, που θέλεις να πας; Εκεί που αγαπάς; ή εκεί που σ’αγαπάνε; Σκέψου τα όρια σου, σκέψου την καρδιά σου. Αυτή σε οδηγεί. Η καρδιά αγαπάει, νιώθει, πονάει, πληγώνεται.. μα το μυαλό; αυτό απλά θέλει. Έχει την δύναμη της θέλησης. Μόνον εκείνη, όμως, ξέρει. Μόνον εκείνη ΣΕ ξέρει.

 

2013-10-31-auto_einai_agapi

Έχεις αναρωτηθεί γιατί υπάρχει η συγγνώμη; -Αυτή η μικρή λεξούλα με το τόσο βαθύ νόημα.- Μα τι σκέφτεσαι και αναλύεις; Η Απάντηση: Για να γεννιούνται οι δεύτερες ευκαιρίες, φυσικά. Όλοι μας αξίζουμε μία ακόμη ευκαιρία για να αποδείξουμε το «κάτι». Αυτό που θέλαμε μα δεν τολμήσαμε. Αν αξίζει να δώσεις μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον κάνε το αλλά πρόσεχε ! Αν την ευκαιρία την δώσεις εκεί που σε αγαπάνε, ΜΗ γυρίσεις εκεί που αγαπάς. Ίσως και να μη σε αγαπάνε εκεί.

Μπορείς να πας εκεί που σ’αγαπάνε διότι αυτοί θα σε κάνουν να τους αγαπήσεις. Αν προσπαθείς για κάποιον που αγαπάς και δεν σε αγαπάει όσο και να προσπαθείς, χρόνια ολόκληρα, αν δεν του κάνεις το κλικ δεν θα σε αγαπήσει ! Με το ζόρι δεν αγάπησε κανείς.. Ούτε με την πίεση, φυσικά. Για αυτό σκέψου καλά.

love-1

Αυτά είναι τα έτοιμα, τα σίγουρα, τα δεδομένα. Αν θες να ζήσεις με ρίσκο μην επιλέξεις αυτή την κατεύθυνση. Άλλαξε πορεία. Ρίσκαρε.. Πάνε εκεί που αγαπάς, ποιος ο λόγος να ζεις στα έτοιμα; Do it ! Κάνε αυτό που θες κι ας μην αγαπηθείς όπως θα αγαπήσεις. Όλα μέσα στη ζωή είναι. Γέλιο, κλάμα, θλίψη, χαρά, περίπλοκα σκαμπανευάσματα -διπολικά-.

Προσπάθησε για τον άνθρωπο που η καρδιά σου επιλέγει. Τρέξε, πάλεψε, δώσε τα πάντα σου, γίνε χώμα για εκείνον που αγαπάς. Αν δεν σ’αγαπήσει εσύ θα λες ότι προσπάθησες, θα ξέρεις πως έκανες ό,τι μπορούσες, έδωσες όσα είχες κι ας μην πήρες όσα ήθελες (εξάλλου δεν αγαπάς για να αγαπηθείς και πάντα ο ένας αγαπάει πιο πολύ..). Αν κάποτε σε αγαπήσει θα είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος.

hf1-500x300

Μα αν δεν ρισκάρεις πως θα αλλάξει κάτι; Στην αδράνεια δεν κέρδισε κανείς. Μόνον οι δειλοί παραμένουν στάσιμοι και στο τέλος βρίσκονται στο ίδιο σημείο απ’όπου ξεκίνησαν. Τέλος; Τι λέω; Σε κάθε τέλος όλα πάνε καλά, διότι αν δεν πάνε καλά τότε δεν είναι το τέλος.

 

Υ.Γ. Θυμήσου:« Άλλο να αγαπάς ένα μυαλό και άλλο να αγαπάς με το μυαλό. »

..Νιώθεις την διαφορά;

agapi1-612x382

About the author

Μάνια

Hallo! Είμαι η Μαρία κι 21 χρόνια, έχω μάθει να ζω στιγμές τρελές και όμορφες . Ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη κι ως γνήσια σπουδάστρια Δασολογίας & φυσικού περιβάλλοντος ασχολούμαι με την φύση. Με κέρδισαν, όμως, οι τέχνες από μικρή. Φωτογραφία, ποίηση, συγγραφή, θέατρο, χορός, ζωγραφική και φυσικά, κατασκευές δια χειρός. Διότι αν δεν υπάρχει μια σταγόνα έμπνευσης, δε θα βρέξει δημιουργία. Kisses..xxx