Ανθρωπινες Σχεσεις

Πρέπει να αναλύουμε κάθε μήνυμα;

Written by Thomi Mp

Ένα χαρακτηριστικό των γυναικών είναι το ότι αναλύουμε τα πάντα μέχρι «τελικής πτώσεως»,  που λένε. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι καλό ή κακό να εναποθέτουμε πολλές ελπίδες, να καταλάβουμε πράγματα τοιουτοτρόπως και το έχουμε ανάγκη. Πράγματα που δεν μας ξεκαθαρίζουν ενδεχομένως οι άλλοι αλλιώς δεν θα χρειαζόταν να μπούμε και σε τόσο ψυχοθφόρα διαδικασία διότι τελικά αυτό είναι.


Έτσι λοιπόν αναλύουμε με φίλες και τα όποια μηνύματα μας στέλνει πρόσωπο που μας ενδιαφέρει και παλεύουμε να βγάλουμε συμπεράσματα πίσω από το προφανές. Να ανακαλύψουμε τι νιώθει ακριβώς για εμάς ή τι θέλει να μας πει εμμέσως.


Κάποιες φορές όντως ίσως χρειάζεται να γίνει αυτό αλλά δεν είναι και λίγες οι φορές εκείνες που δεν είναι απαραίτητο και δεν κρύβεται τίποτα άλλο πίσω από τις λέξεις του άλλου. Αν χαλαρώναμε και τα παίρναμε λοιπόν ως έχουν τα όποια μηνύματα ίσως θα κάναμε καλό και στον εαυτό μας και στην σχέση μας. Έπειτα εξαρτάται και από το χαρακτήρα όλων το κατά πόσο ξεκάθαροι είναι.Αλλά μια που έτσι κι αλλιώς ό,τι είναι να γίνει θα γίνει αναλύοντας ή μη, όσο μπορούμε να το έχουμε υπό έλεγχο γιατί πραγματικά και χρόνο επενδύουμε αλλά και την ψυχή μας ταλαιπωρούμε. Κουράζουμε το μυαλό μας με υποθέσεις και σενάρια, ταλαιπωρούμε σαφώς και φίλους που όσο κι αν μας αγαπούν και θέλουν να βοηθήσουν δεν μπορούν και τελικά κουράζουμε και τον σύντροφο αφού θα αρχίσουμε σίγουρα ερωτήσεις επί των ερωτήσεων ή απλά θα κρατάμε περίεργη στάση και θα τον προβληματίσουμε. Έτσι πιθανό να δημιουργήσουμε θέμα ενώ δεν υπάρχει από μόνες μας.


Ένα μήνυμα είναι ένα μήνυμα αν μας προβληματίζει τόσο ώστε να χρήζει ανάλυσης κάτι δεν λειτουργεί σωστά και καλά θα κάνουμε να εντοπίσουμε αυτό που φταίει. Και καλύτερα να περιμένουμε να το διευκρινίσουμε από κοντά το ό,τι μας απασχολεί.

About the author

Thomi Mp