Επικαιρότητα

ΠΡΟΦΥΛΑΧθΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ!

Written by Vasoula Makri

Και εκεί που απολαμβάνω το ζεστό καφέ και χαζεύω στον υπολογιστή μου το μάτι μου πέφτει σε κάτι φωτογραφίες με όμορφες γυναίκες με ιδανικά κορμιά δίπλα σε όμορφους άντρες με επίσης φοβερά κορμιά οι οποίοι απόλυτα ερωτευμένοι απολαμβάνουν το κρασί τους φορώντας τα απολύτως απαραίτητα μπροστά στο τζάκι και έξω το τοπίο είναι λευκό απο τις πυκνές νιφάδες του χιονιού! Εκεί που ταξιδεύω σε αυτό το μαγευτικό τοπίο ξαφνικά κοιτάω έξω απο το δικό μου παράθυρο και επανέρχομαι γρήγορα στην πραγματικότητα. Τις τελευταίες δύο μέρες στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας χιονίζει και τα αποτελέσματα του χιονιού δυστυχώς μόνο καλά δεν είναι.

Ολόκληρα νησιά δεν έχουν νερό, ρεύμα και θέρμανση, οι άνθρωποι δεν μπορούν να βγούν απο τα σπίτια τους, οι δρόμοι είναι παγωμένοι και τα αυτοκίνητα κινούνται με δυσκολία ενώ τα πεζοδρόμια είναι παγίδες θανάτου ειδικά για μικρά παιδιά και ηλικιωμένους ανθρώπους!! Είναι και άλλα πολλά αλλά αυτά πέρασαν σαν μία εικόνα μπροστά μου. Γι’ αυτό πάρτε τα κατάλληλα μέτρα και προφυλαχθείτε  απο τις αρνητικές συνέπειες του χιονιού :

  1. Ντυθείτε κατάλληλα εάν αποφασίσετε να μετακινηθείτε με τα πόδια, δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να σκεφτείτε την εμφάνιση σας εκτός εάν θέλετε να περάσετε καμία εβδομάδα στο νοσοκομείο!
  2. Ενημερωθείτε για τον καιρό και προμηθευτείτε τα απαραίτητα για το σπίτι σας, δεν είναι ανάγκη να βγαίνετε στις 9 το βράδυ επειδή σας ήρθε η όρεξη να φάτε πίτσα ή επειδη ξεχάσατε πως τελείωσε το χαρτι υγείας…πάντα υπάρχουν λύσεις!
  3. Φροντίστε να σκεπάσετε τις εξωτερικές βρύσες και σωληνώσεις γιατί αλλιώς θα παγώσουν και θα τη βγάλετε στο κρύο με το πιστολάκι να τα ξεπαγώσετε!
  4. Εάν οδηγείτε αργά, σταθερά και προσεκτικά, γλιστράει όσο καλοι οδηγοί και αν είστε!
  5. Μην παίρνετε ντελίβερι να σας φέρουν έναν καφέ και κρουασάν!Έλεος θα σκοτωθεί κανένας άνθρωπος. Τα μηχανάκια δεν κινούνται!
  6. Βοηθήστε ανθρώπους στο δρόμο εάν δείτε οτι δεν τα καταφέρνουν ή πέφτουν μην είστε αδιάφοροι μπορεί να είστε ο επόμενος! Και για να μην σας ξενερώσω άλλο όσοι μπορείτε ανάψτε το τζάκι σας πάρτε αγκαλιά το ταίρι σας και απολαύστε το κρασί σας φορώντας μόνο τα απαραίτητα!

About the author

Vasoula Makri