Ανθρωπινες Σχεσεις

Πρώην; Tι είναι αυτό;

Written by Thomi Mp

Όλοι μας αναμφισβήτητα έχουμε ένα παρελθόν. Κάποιες σχέσεις και δεσμούς, γνωριμίες και φλερτ. Άλλοτε σοβαρά, άλλοτε κάτι πιο χαλαρό κι άλλοτε κάτι που μας σημάδεψε κιόλας ανεξαρτήτου σοβαρότητας κατάστασης. Όλα αυτά τα κουβαλάμε. Είμαστε εμείς και δεν πρέπει να μετανιώνουμε ή να θέλουμε να τα σβήσουμε. Έχουμε τις αναμνήσεις μας και ό,τι άλλο μας άφησε ο κάθε άνθρωπος που μπήκε κι έμεινε έστω για λίγο στη ζωή μας. Κρατάμε το μάθημά μας, φυλάμε όλα τα καλά κι αν θέλουμε και τα άσχημα. Δικό μας θέμα.Εδώ ακριβώς είναι το θέμα. Ότι αυτά όλα, είναι και πρέπει να είναι αποκλειστικά δική μας υπόθεση.

9-pragmata-pou-deixnoun-oti-oi-sxeseis-sou-den-pane-kala
Κάποιοι από εμάς συνηθίζουν να τα μοιράζονται αυτά με τον εκάστοτε δεσμό τους τον τρέχοντα ή με τον επίσημο σύντροφο. Μερικοί από μας επίσης αν και δεν το συνηθίζουν, υπήρξε ενδεχομένως στιγμή που το έκαναν είτε από μόνοι τους ή από προτροπή και απαίτηση από το ταίρι τους. Οι λόγοι πολλοί και διάφοροι.
Κάποιος το κάνει για να πείσει τον αγαπημένο του πως τίποτα και κανείς δεν ήταν σημαντικός πριν από αυτόν. Κάποιος άλλος ίσως το κάνει για να αποδείξει εμπειρία και να τονώσει το εγώ του. Υπάρχει και περίπτωση να το κάνει απλά και μόνο επειδή δεν θέλει μυστικά ανάμεσα σε αυτόν και στο σύντροφό του και επιθυμεί να τα γνωρίζουν όλα ο ένας για τον άλλο,πιστεύοντας πως αυτή είναι βάση μιας καλής και ειλικρινούς σχέσης. Η ουσία είναι πως όταν κάποιος εκμυστηρεύεται πράγματα τέτοιου είδους από το παρελθόν του στο σύντροφό του, δε φαντάζεται ότι κάνει κακό είτε στον εαυτό του ,είτε στον άλλον και πολύ περισσότερο στη σχέση.
Είναι όμως έτσι; Σαφώς και δεν είναι. Πρώτα από όλα αν θέλουμε να’ μαστε ειλικρινείς, θα ομολογήσουμε ότι όσο παράλογο κι αν είναι να ζηλέψεις κάτι που υπήρξε και παρήλθε και μάλιστα όταν εσύ ούτε καν γνώριζες αυτόν τον άνθρωπο που σήμερα είναι ο αγαπημένος σου, συμβαίνει. Κι αυτό συμβαίνει επειδή τον αγαπάς και επειδή η λογική δεν έχει θέση εδώ. Επιπρόσθετα, γίνεται και μια άλλη διαδικασία σχεδόν αυτόματα:η σύγκριση. Μπαίνει μέσα σου το δαιμόνιο κι αρχίζεις και αναρωτιέσαι από το πιο απλό ως το πιο απίθανο. Αρχίζοντας από την εμφάνιση που μπορεί να είχε ο όποιος πρώην, το πόσο σημαντικός ήταν για τον άνθρωπό σου, πόσο όμορφα ζήσανε στιγμές μαζί και κυρίως πως ήταν ερωτικά οι δυο τους. Δηλαδή σκέτο βασανιστήριο.
Ακόμη χειρότερη συνέπεια του να εξομολογείσαι το παρελθόν σου, είναι ότι σε στιγμές καυγά ή οποιασδήποτε κρίσης, υπάρχει περίπτωση ο άλλος να σου πει πράγματα σχετικά μόνο και μόνο για να σε πληγώσει. Ειδικά αν γνωρίζει και λεπτομέρειες, του έχεις δώσει όπλα στα χέρια του. Να μην αναφέρω ότι ενδέχεται και να έχει βγάλει και συμπεράσματα για σένα, την προσωπικότητά σου και τη ζωή σου εξαιτίας αυτών των πληροφοριών.

rita-sxeseis-660x240
Εν κατακλείδι, ελπίζω να έγινε σαφές ότι είναι για πολλούς λόγους λάθος και περιττό να ξέρει ο εκάστοτε σύντροφος το παρελθόν του άλλου. Δεν έχει κανένα κέρδος όλο αυτό και μάλλον σε κακό θα αποβεί. Η ζωή μας είναι δική μας μαζί με όσα ζήσαμε και το παρελθόν ανήκει εκεί ακριβώς στο παρελθόν. Ας επικεντρωνόμαστε να ζούμε το παρόν το οποίο έχει αρκετές έγνοιες από μόνο του και δεν χρειάζεται να προστεθούν κι άλλες.

About the author

Thomi Mp