Ταξίδια

Προορισμός: Άγιοι Σαράντα Αλβανίας

 

Οι Άγιοι Σαράντα της γειτονικής Αλβανίας-το μαργαριτάρι ή η Ριβιέρα των Βαλκανίων όπως αποκαλούνται τα τελευταία χρόνια-είναι ένα πανέμορφο μέρος 14 χιλιόμετρα μόλις βόρεια της Κέρκυρας. Είναι μια μικρή πόλη της τάξεως περίπου των 32.000 κατοίκων μα το καλοκαίρι βουλιάζει από τουρίστες αφού αποτελεί έναν κοντινό,σπουδαίο σε αξιοθέατα προορισμό και κυρίως φτηνό. Ιδανικό για διακοπές ρομαντικές ή οικογενειακές.Υπέροχες παραλίες σε κοντινή απόσταση περιμένουν τους επισκέπτες κι ένα γραφικό λιμάνι να κάνεις βόλτα ή να απολαύσεις φαγητό ή καφέ. Στη δε αγορά,βρίσκεις τα πάντα και το νόμισμα που κάνεις συναλλαγές είναι το λεκ σαφώς αλλά και το ευρώ δίχως κανένα πρόβλημα.lipsiΠρόκειται για μια ιστορική περιοχή,που κάποτε περιήλθε στα χέρια Ελλήνων και Ιταλών αλλά από το 1913 ανήκει επίσημα πια στο Αλβανικό κράτος. Η περιοχή βρίθει από αρχαία και επίσης ζουν εκεί και πολλοί Έλληνες. Περπατώντας κανείς στους δρόμους της πόλης,η οποία είναι αμφιθεατρικά χτισμένη,διαπιστώνει αυτό το πάντρεμα γλώσσας και κουλτούρας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Όλη η πόλη είναι πανέμορφη σα να είσαι σε μέρος εξωτικό. Σε αυτό συνεισφέρει το καλό κλίμα και τα πολλά και διάφορα φυτά που κατακλύζουν όλο τον τόπο.

SEMC 3MP DSC

Οι θρησκείες επίσης που κυριαρχούν είναι ο μουσουλμανισμός και ο Χριστιανισμός.Γι’αυτό το λόγο υπάρχει τζαμί και εκκλησίες παράλληλα.
Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί κοντινοί προορισμοί που αξίζει κανείς να επισκεφτεί.
Οι Άγιοι Σαράντα έχουν ραγδαία ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.Αποτελούν μέρος για μόνιμη κατοικία από πολλούς αλλά και ως εποχιακή-παραθεριστική.Όπως και να’χει,είναι ένας τόπος που όλοι αξίζει να επισκεφτούν κάποια φορά και θα τον ερωτευτούν.

 

Leave a Comment