Ανθρωπινες Σχεσεις

Ψεματάκια που όλοι λέμε στο ταίρι μας

Written by Thomi Mp

Aς είμαστε ειλικρινής. Όλοι έχουμε πει και λέμε κάποια ψεματάκια όσο αθώα κι αν είναι, μέσα στη σχέση μας. Αυτά τα κατά συνθήκη, τα αναγκαία για να προφυλάξουμε κάτι ή απλά να μην δημιουργήσουμε θέμα.

Έστω για να μην στενοχωρήσουμε το σύντροφό μας, αναγκαζόμαστε να καλύψουμε κάτι ή να παραποιήσουμε κάπως τα γεγονότα.
Για ποιους λόγους άραγε ερχόμαστε σε αυτή τη θέση;

Για ποια θέματα κρύβουμε την αλήθεια γιατί στην ουσία ο στόχος είναι να μην εξαπατήσουμε αλλά να μην υπάρξει πρόβλημα; Μα για απλά σαφώς θεματάκια που όμως ενοχλούν ή παρεξηγούνται.
Αν για παράδειγμα έχεις επαφή με κάποιον πρώην ή δεν έχεις, αλλά τον δεις και ίσως πιεις έναν καφέ ή μιλήσεις μαζί του, αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να μάθει το ταίρι σου επουδενί. Πόσο μάλλον αν τύχει και…τον απατήσεις. Συνεπώς θα αναγκαστείς να το κρύψεις ή αν πρέπει να δικαιολογήσεις την απουσία σου, να εφεύρεις κάτι.

Αν επίσης σου κάνει ερωτήσεις για το παρελθόν σου έτσι κι αλλιώς, είναι εύλογο αν όχι και σοφό, πως δεν θα φανείς ειλικρινής εκατό τα εκατό. Ένα άλλο θέμα για το οποίο ίσως χρειαστεί να πεις κάποιο ψέμα, είναι τα οικογενειακά σου.

Είναι σαφές πως υπάρχουν πολλά σε κάθε οικογένεια που όμως δεν είναι εύκολο ή απαραίτητο έστω να τα μάθει κανείς. Κάποιοι άνθρωποι επίσης λένε κάποιο ψέμα αναφορικά με τα οικονομικά τους ή με τα έξοδά τους.

Μπορεί να μην επιθυμείς να δίνεις λογαριασμό τι ακριβώς έκανες με το μισθό σου για παράδειγμα ή που ξόδεψες και αν χρειαζόσουν ένα μικροπραγματάκι.

Επιπροσθέτως, αν για παράδειγμα έχεις κάποιον θαυμαστή επίμονο ή μη, πολλές φορές επιλέγεις να μην πεις κουβέντα στο σύντροφό σου γι’αυτό.

Όμως ψεμματάκια αναγκάζεσαι και λες ακόμη και για δικά σας θέματα, όπως για παράδειγμα αν συμφωνείς με τις επιλογές του, αν περνάς πάντα καλά μαζί του σε ό,τι κάνετε ακόμη και στο ερωτικό κομμάτι ή αν συμπαθείς για παράδειγμα δικούς του ανθρώπους όπως και το αντίστροφο.

Επίσης καμιά φορά έχεις άλλα πλάνα στο νου σου μα όταν κάνετε σχέδια δεν λες κουβέντα ακόμη κι αν ερωτηθείς.

Μα και για απλούστερα ακόμη αναγκάζεσαι να πεις άλλα αντί άλλων ενίοτε, όπως για παράδειγμα που βρίσκεσαι και τι κάνεις ανά πάσα στιγμή.

Για τον πολύ απλό λόγο ότι ακόμη κι αν δεν κάνεις κάτι κακό,δεν σου αρέσει να δίνεις πλήρη αναφορά και να νιώθεις καταπίεση κι έλεγχο.

Η ειλικρίνεια είναι σαφώς σπουδαίο πράγμα.

Ωστόσο κάποιες φορές όλοι έχουμε έρθει στη θέση να πούμε κάποιο ψέμα για κάποιο λόγο στο σύντροφό μας κι αυτό δεν σημαίνει πάντα πως κάνουμε κάτι κακό ή ότι είμαστε ψεύτες κι αναξιόπιστοι.

About the author

Thomi Mp