Ανθρωπινες Σχεσεις

Dreams VS Reality

Written by Thomi Mp

Ένα από τα πιο υπέροχα που έχει η ζωή είναι και τα όνειρα. Το να θέλουμε και να μπορούμε να ονειρευόμαστε συνεχώς για όλους τους τομείς της ζωής μας, άσχετα με το πόσα από αυτά θα πραγματωθούν. Να μπορούμε να αλλάζουμε όνειρα, να μη θρηνούμε τα παλιά και να φτιάχνουμε νέα με πείσμα. Σε κάθε ηλικία και φάση της ζωής μας, ανεξάρτητα από τις συνθήκες της τελευταίας κάνουμε όνειρα κι αυτό μας κρατά να αντέχουμε,ν α παλεύουμε και να συνεχίζουμε. Σαφώς πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας την πιθανότητα να μείνουν όνειρα αλλά αυτό δεν πρέπει να μας πτοήσει.


Υπάρχει απόσταση και μεγάλη διαφορά από αυτό που έχουμε φανταστεί μέχρι το πως θα ήταν σαν πραγματικότητα ωστόσο. Το πόση μεγάλη ή σημαντική θα είναι αυτή η διαφορά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Για να το δούμε αυτό και να έχουμε μέτρο σύγκρισης βέβαια, θα πρέπει αυτό που πλάσαμε να πάρει σάρκα και οστά. Στην περίπτωση που αυτό συμβεί και μας προσγειώνει κάπως ανώμαλα, πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ψύχραιμα. Αφενός να σκεφτούμε ότι δεν είναι δικό μας το φταίξιμο κι αφετέρου ότι η πραγματικότητα είναι αναπόφευκτη και δυστυχώς δεν έχει τη μορφή που εμείς πάντα θέλουμε.


Στην περίπτωση που δεν γίνει αληθινό αυτό που ονειρευτήκαμε, ας σκεφτούμε και τη θετική αυτή πλευρά, ότι δηλαδή δεν μας απογοητεύει ως πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πως θα ήταν ως τέτοια και ίσως δεν έπρεπε κιόλας να γίνει. Η αλήθεια με το όνειρο πάντα θα είναι τόσο διαφορετικά στην ζωή, διότι δεν πρόκειται για ταινία ή βιβλίο ώστε να δώσεις ό,τι εξέλιξη θες εσύ. Από την άλλη αυτό δε σημαίνει αναγκαστικά ότι δεν θα είναι όμορφο.Για άλλη μια φορά καλούμαστε να δείξουμε τις αντοχές,τις ανοχές και το συμβιβασμό μας.
Μια άλλη διάσταση του ονείρου είναι να έχουμε ονομάσει έτσι κάτι που δεν ονειρευτήκαμε εξαρχής εμείς αλλά ήρθε στη ζωή μας. Και είναι τόσο όμορφο και σπουδαίο, το είχαμε τόση ανάγκη που το ονομάσαμε έτσι. Και πάλι όμως, ίσως ακριβώς αυτή η ανάγκη μας κάνει να το βλέπουμε όνειρο και να μην είναι στα αλήθεια. Να βλέπουμε όσα θέλουμε, όπως τα θέλουμε μα μην βλέπουμε όσα θα έπρεπε που αποδεικνύουν πως δεν πρόκειται για ονειρική κατάσταση.
Συμπέρασμα; Όλα αξίζουν και να ονειρεύεσαι και να ονομάζεις όνειρο κάτι μετέπειτα. Απλά σχεδόν πάντα απέχουν παρασάγκας από την πραγματικότητα αυτά που εμείς νομίζαμε ή προσδοκούσαμε.

About the author

Thomi Mp