Ανθρωπινες Σχεσεις

Σχέσεις: Ο καλύτερος τρόπος να ανακαλύψεις τον κόσμο σου

dgtxyΠόσο καλά πιστεύεις ότι ξέρεις πράγματα για τον εαυτό σου; Ίσως και καθόλου εδώ που τα λέμε. Ο αληθινός μας εαυτός γίνεται αντιληπτός από εμάς από τη στιγμή που αποφασίζουμε να μοιραστούμε στιγμές χαράς και λύπης ,συναισθήματα,χαμόγελα και όλα όσα συνεπάγονται σε αυτό που έχουμε προσδιορίσει σχέση! Όταν αποφασίζεις να μπεις σε αυτό το καλούπι πρέπει να είσαι διατεθειμένος να αντέξεις και τις συνέπειες . Πολλοί είναι αυτοί που έχουν συνηθίσει ως ελεύθερα πνεύματα και όμως σε μια σχέση αλλάζουν την κοσμοθεωρία τους.

Όταν αποφασίζεις να μοιραστείς το χρόνο σου με κάποιον έρχεσαι αντιμέτωπος με το ποιος πραγματικά είσαι. Πράγματα που ούτε εσύ φανταζόσουν ότι θα έκανες.

Ο χείμαρρος των συναισθημάτων σου που σου ασκείται είναι πάνω απ΄τις δυνάμεις σου γεγονός που σε κάνει πολύ ευάλωτο στο να προβάλεις αντιστάσεις. Έτσι αρχίζεις να συνειδητοποιείς πόση υπομονή και κατανόηση έχεις γι΄αυτό το άτομο την οποία δεν πίστευες ότι θα είχες για κανένα άλλο πρόσωπο.Ξαφνικά αρχίζεις και κάνεις τις υποχωρήσεις τη μία μετά την άλλη γιατί θες το άτομο που έχεις δίπλα σου να λάμπει από ευτυχία.Εκτός από αυτά η επιμονή είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό που δε θα μπορούσε να μη φανερώσει ο χαρακτήρας σου. Όταν αγαπάς επιμένεις και ο επιμένων νικά λένε. Έτσι αρχίζεις και τολμάς και επιμένεις για να διατηρήσεις υγιή τη σχέση σου. Αντιλαμβάνεσαι πόση τόλμη και επιμονή έκρυβε ο εαυτός σου.otf

Σε μία σχέση γνωρίζεις πως είναι να συμβουλεύεις το ταίρι σου να  το ακούς και να δέχεσαι και τα καλά και τα κακά και να βελτιώνεσαι κάθε φορά μέσα από θύελλες και φουρτούνες . Μαθαίνεις πόσο δυνατός είσαι και νιώθεις σαν να έχεις υπερδυνάμεις .Αντέχεις σε δυσκολίες ,»παλεύεις » και βγαίνεις ακόμη πιο δυνατός ανακαλύπτοντας έτσι και μέχρι που είναι τα όρια σου .Δίνεις να καταλάβεις στα άτομα που βρίσκονται στο ευρύτερο περιβάλλον σου ποιός πραγματικά  είσαι ,τα όρια,τις αντοχές σου και ότι δεν είσαι διατεθειμένος να μείνεις σε μια κατάσταση που καταντάει ανυπόφορη . Και όλα αυτά τα κερδίζεις μέσα από τις σχέσεις.

large

Αρχίζεις να γνωρίζεις τις ευαισθησίες που έχεις σαν άτομο και αυτό φαίνεται όταν ξαφνικά να μετράς τις ώρες ,τα λεπτά,τα δευτερόλεπτα και όλα αυτά σου φαίνονται αιώνες μέχρι να βρεθείτε και πάλι . Παράπονα,γκρίνιες έρχονται στο προσκήνιο και σου βγάζουν ένα εαυτό τελείως διαφορετικό από αυτόν που ήξερες τόσα χρόνια και απορείς και εσύ ο ίδιος.Όμως πίσω από όλα αυτά κρύβεται το ενδιαφέρον σου για τον άνθρωπό σου και τίποτα παραπάνω.

Η δύναμη που κρύβει η καρδιά σου είναι αρκετή για να σε κάνει να καταλάβεις τον πραγματικό σου εαυτό αφού αφήνεσαι ελεύθερος και λειτουργείς με το συναίσθημα και όχι με τη λογική . Σε συμβουλεύω λοιπόν εσύ που είσαι σε σχέση ζήσε το όσο καλύτερα μπορείς και αν δεν έχεις κάτι καλό βρίσκεται εκεί έξω και σε περιμένει!

gtrhyt

Leave a Comment