Ανθρωπινες Σχεσεις

Σεξουαλικά ανικανοποίητη

Written by Thomi Mp

 

Το σεξ ήταν,είναι και θα είναι από τα σημαντικότερα στη ζωή μας! Δεν είναι πάντα δεδομένο ωστόσο.Χρειάζεται κι αυτό προσπάθειες…

Η σεξουαλική ζωή είναι αφενός υγεία σε ατομικό επίπεδο μα και ο καθρέφτης μιας ερωτικής σχέσης. Το σεξ είναι αυτό που κάνει ένα ζευγάρι να έχει μια όμορφη σχέση, να είναι δεμένο και να μπορούν να αντιμετωπίζουν τα πάντα. Το σεξ είναι αυτό που κάνει τη σχέση να έχει διαφορά από κάθε άλλη ανθρώπινη σχέση στην οποία ούτως ή άλλως η αγάπη θα κυριαρχεί. Όμως δεν είναι πάντα ούτε αρκετό μήτε ποιοτικό. Σαφώς καταδεικνύει πολλά για τη σχέση κι ακόμη σαφέστερα δεν φτάνει μόνο αυτό αλλά αν λείπει ή δεν είναι ικανοποιητικό…σημαίνει πρόβλημα. Πρόβλημα που όμως αντιμετωπίζεται αρκεί να υπάρχει η διάθεση.


Ανάλυση:
Τα προβλήματα στην ερωτική ζωή δεν είναι σπάνια και οφείλονται σε πολλούς παράγοντες. Δημιουργούν όμως κι άλλα προβλήματα αν τα αγνοήσεις αφού οι συνέπειες θα είναι κάτι που δεν θα ελέγχει κανείς τόσο εύκολα. Και πόσο εύκολα να ελέγξεις κάτι που εν τέλει σε προβληματίζει, δε σε γεμίζει ή σε κάνει δυστυχισμένο;

Το να είσαι ανικανοποίητος από το σεξ που έχεις με τον εκάστοτε σύντροφό σου αφορά και την ποσότητα αλλά και την ποιότητα αυτού. Από όπου κι αν πηγάζει όμως πρέπει να δράσεις. Καταρχήν ενημερώνεις τον άλλον και δεν προσποιείσαι. Δεν κρύβεις το πως νιώθεις ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως θα τον στενοχωρήσεις. Ψάχνετε δίχως εγωισμούς τη ρίζα του προβλήματος και με όμορφη συζήτηση που στόχο δεν θα έχει να θίξει τον άλλον αλλά να του δείξει πως όλα είναι φυσιολογικά να συμβαίνουν, αντιμετωπίσιμα και κυρίως νοιάζεσαι για κείνον αλλά και για τη σχέση σας κι όχι μόνο για τον εαυτό σου.Του εξηγείς ακριβώς γιατί δεν ικανοποιείσαι και προτείνεις λύσεις κι εναλλακτικές μα και αποφασιστικότητα να κάνεις τα πάντα για αυτό. Δείχνεις πως δε θα ανεχτείς ωστόσο καμιά αδιαλλαξία από μέρος του δίχως να φανείς απειλητική.

Συναισθήματα όπως αυτό της ντροπής, δεν έχουν θέση εδώ οπότε άφησέ την στην άκρη αν θες να σώσεις τη σχέση και κυρίως να μην μείνεις ανικανοποίητη ή στερημένη άλλο. Η στάση του άλλου εννοείται πως θα καθορίσει την μετέπειτα πορεία αλλά ας πάρεις την καλύτερη εκδοχή για αρχή εκτός αν έχεις αποφασίσει πως δεν θες πια να είσαι με αυτό το άτομο. Σε αυτήν την τελευταία περίπτωση απλά ξεκαθαρίζεις και έπειτα ψάχνεις να βρεις ό,τι σου λείπει….τόσο απλά είναι τα πράγματα. Μην ξεγελάσεις ωστόσο τον εαυτό σου πως θα μπορέσεις να υπομείνεις μια κατάσταση με ένα σεξ που δεν σε γεμίζει όσο καλά κι αν είναι τα υπόλοιπα κομμάτια της. Εξαρτώνται τόσα πολλά από αυτό που όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, πλανάται πλάνην οικτράν.

 Οι τρόποι που μπορούν να βελτιώσουν μια σεξουαλική ζωή είναι γνωστοί πάνω κάτω και ίσως κλισέ και τετριμμένοι από αναλύσεις και ενημέρωση μα δεν υπάρχει κι άλλη οδός. Παίζει ρόλο η ψυχολογία μας, τα αισθήματα και η θέλησή μας, το μέρος, ο τρόπος που ως τώρα εκφραζόμαστε ερωτικά και οι συνήθειές μας. Παίζει ρόλο το πόσο θα επιτρέψεις σε εξωγενείς παράγοντες να σε καταβάλλουν και θα αφεθείς δίχως να το παλεύεις. Παίζει ρόλο το κατά πόσο δεκτικός είσαι σε παρατηρήσεις αλλά και σε καινούρια πράγματα που μπορούν να απογειώσουν μια μέτρια ή βαλτωμένη κατάσταση. Πόση βαρύτητα δίνεις στη σεξουαλική σου ζωή επίσης είναι σημαντικό καθώς και πόσο σημαντικός είναι ο άνθρωπος που είναι μαζί σου και θες να είναι ευχαριστημένος κατ’επέκταση.
Σίγουρα δεν είναι το παν το σεξ κι αν λείπουν άλλα πράγματα είναι βέβαιο πως θα υπάρξουν προβλήματα πολλά στην πορεία. Μα με την προϋπόθεση πως έχεις όλα τα άλλα, είναι κρίμα να είναι κανείς μη ικανοποιημένος κι ερωτικά.

About the author

Thomi Mp