Ανθρωπινες Σχεσεις

Σημάδια που δείχνουν ότι δεν ξεπέρασε την πρώην του

Το πως διαχειρίζεται κανείς το χωρισμό είναι διαφορετική υπόθεση για τον καθένα κι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες επίσης. Η πιο ακατάλληλη μέθοδος πάντως σίγουρα είναι να βιαστείς και να ξεκινήσεις μια καινούρια σχέση, να χρησιμοποιήσεις στην ουσία έναν άνθρωπο ως πατερίτσα ή ρεζέρβα-όπως και να το πούμε το ίδιο είναι-για να ξεπεράσεις τον προηγούμενο άνθρωπο που ήταν στη ζωή σου. Ούτε αποτελεσματικός είναι αυτός ο τρόπος αλλά κυρίως ανέντιμος κι άδικος για τον άνθρωπο που θα μπει στη ζωή σου.
Ωστόσο πολλές φορές αρκετοί από εμάς έχουμε επιχειρήσει κάτι τέτοιο δίχως να σκεφτούμε πως ίσως πληγώσουμε έναν άνθρωπο τοιουτοτρόπως. Επίσης θαρρούμε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εμφανές στον άλλον κι αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος. Όσο και να προσπαθήσει κανείς, αν δεν έχει ξεπεράσει τον πρώην του,θα φανεί γρήγορα και εύκολα στον οποιονδήποτε. Πως όμως φέρεται κάποιος σε αυτήν την περίπτωση και πως μπορούν να αναγνωριστούν τα σημάδια;
Καταρχήν ανεξέλεγκτα και ακούσια κάποιος θα μιλάει συχνά για τον προηγούμενο άνθρωπο της ζωής του αν δεν τον έχει ξεπεράσει, ποικιλοτρόπως βέβαια. Μπορεί να αναφέρεται σε γεγονότα που να τον εξυψώνει ή απλά να διαφαίνεται η νοσταλγία. Μπορεί να κάνει συγκρίσεις με το νέο του σύντροφο δίχως να το καταλαβαίνει και μπορεί επίσης να κατηγορεί ή να μιλά θυμωμένα κι απαξιωτικά για την προηγούμενη σχέση του.Ειδικά αυτό το τελευταίο καταδεικνύει πως ακόμη έχει πολλά συναισθήματα.
Αν κάποιος που ξεκινά νέα σχέση δεν δείχνει ενθουσιασμένος και να λαχταρά να περνά όσο πιο πολύ χρόνο με αυτόν τον άνθρωπο αλλά αποφεύγει κιόλας συναντήσεις ή κυρίως προσωπικές στιγμές,ηλίου φαεινότερο πως είναι προσκολλημένος στο παρελθόν του. Μα κι αν επίσης δείξει μια παράξενη βιασύνη να σοβαρέψει τη σχέση, πάλι θα πρέπει να ακούσουμε καμπανάκι κινδύνου.Κι αν δε,σε φέρνει στον προσωπικό του χώρο και εκεί δεις πράγματα, αντικείμενα της προηγούμενης σχέσης-πόσο μάλλον καμιά φωτογραφία-τι δεν κατάλαβες ακόμη;
Αν είναι πρόσφατος πολύ ο χωρισμός του είναι ύποπτο επίσης όπως και η εξομολόγησή του αν μιλήσετε για τις ζωές σας, πως δεν έμεινε μόνος ποτέ αλλά πάντα είχε σχέση. Αυτό δείχνει ολοφάνερα έναν ανασφαλή άνθρωπο που το έχει σύστημα να γαντζώνεται από άνθρωπο για να ξεπερνά έναν άλλον άνθρωπο. Αν δε, η προηγούμενη σχέση του ήταν μακροχρόνια ή και σοβαρή, μην το παιδεύεις το θέμα καθόλου. Κι αν όταν βρίσκεστε θέλει να κάνετε πράγματα που συνήθιζε να κάνει με τον άλλον άνθρωπο με τη δικαιολογία πως αυτές είναι οι δικές του συνήθειες, μάλλον ελπίδα δεν υπάρχει.
Ας υποθέσουμε ότι αρνείται να σου γνωρίσει φίλους ή ανθρώπους του περιβάλλοντός του. Απόδειξη περίτρανη πως είναι κολλημένος στο πρώην ταίρι. Κι ας υποθέσουμε και ότι σε παίρνει να δίνετε το παρόν σε διάφορες εκδηλώσεις κοινωνικές ή υποχρεώσεις δήθεν που κατά τύχη θα παρευρίσκεται και το πρόσωπο φάντασμα. Θες κάποια μεγαλύτερη απόδειξη ότι είστε τρεις σε αυτή τη σχέση κι ότι παίζεις το ρόλο του γιατρού; Επιπροσθέτως αν διατηρεί υποτίθεται φιλικές σχέσεις και συχνή επαφή, κάτι δεν πάει καλά. Τέλος, αν αλλάζει η διάθεσή του ξαφνικά και αδικαιολόγητα όταν είστε μαζί, θα πρέπει να καταλάβεις πως ίσως πρέπει να φύγεις αφού και να πολεμήσεις, η μάχη είναι χαμένη.
Αυτά είναι τα πιο σημαντικά κι εμφανή σημάδια ότι κάποιος δεν έχει αφήσει πίσω του το παρελθόν του κι ότι νιώθει πράγματα για τον άνθρωπο που υπήρχε στη ζωή του ακόμη. Απλώς δεν μπορεί να το ξεπεράσει μόνος και βιάζεται να προχωρήσει τη ζωή του με λάθος τρόπο,σε λάθος χρόνο.