Βιβλίο

Τα χρονικά των προαιώνιων μυστηρίων: Από τις καλύτερες σειρές για παιδιά.

 

Αυτή η σειρά βιβλίων είναι μια πρόταση που τη συστήνω σε όσους τους αρέσει το δάσος, η θάλασσα, ολόκληρη η φύση και οι περιπέτειες με ανθρώπους που συνοδεύονται από ζώα. Τα χρονικά των προαιώνιων μυστηρίων είναι γραμμένα από την συγγραφέα Μισέλ Πέιβερ η οποία ταξίδεψε μέχρι την Γροιλανδία και ήρθε σε επαφή με αυτόχθονες ανθρώπους, ακόμα έμαθε και πως μπορείς να γητέψεις έναν λύκο για να γράψει αυτά τα βιβλία. Σε αυτά τα βιβλία βλέπουμε πως αντιμετώπιζαν οι άνθρωποι τον κόσμο πριν από 10.000 χρόνια, πως ξεχώριζε η φατρία του κορακιού από τη φατρία της φώκια. Ο Τόρακ έχει για συντροφιά του έναν Λύκο και από τότε που τον γνώρισε όλα πήγαν Μια υπέροχη σειρά για παιδιά άνω των 10 ετών που μπορεί να τους διδάξει πολλά. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωα.

 

  1. Ο Αδερφός του Λύκου.

Το τραύμα στο χέρι του τον έκαιγε. Όμως δεν τολμούσε να σταματήσει. Το Δάσος είχε τα μάτια του ανοιχτά. Οι σημύδες ψιθύριζαν στο πέρασμά του. Τις παρακάλεσε να μην τον μαρτυρήσουν στην αρκούδα…

Πριν πεθάνει ο πατέρας του από τα χέρια του δαίμονα με τη μορφή της μεγάλης αρκούδας, απέφευγαν τους άλλους κυνηγούς. Τώρα ο Τόρακ είναι ολομόναχος, πληγωμένος και τρέχει να σωθεί.

Μοναδικός του σύμμαχος ένα ορφανό λυκόπουλο. Μοναδική του ελπίδα για επιβίωση όσα του δίδαξε ο πατέρας του για το κυνήγι. Η πείνα δεν είναι ο μόνος εχθρός που πρέπει να αντιμετωπίσει. Ανάμεσα στα έλατα παραμονεύει μια συμφορά τρομερή, που καμιά φατρία δεν μπορεί να συλλάβει. Το φεγγάρι της Κόκκινης Ιτιάς ζυγώνει. Σύντομα ο Τόρακ θα έρθει αντιμέτωπος με έναν εχθρό που τον ακολουθεί αθόρυβα, σαν την ανάσα του.

 

  1. Το περιπλανώμενο πνεύμα.

Μια κραυγή συντάραξε το Δάσος. Ο Τόρακ έμεινε ακίνητος. Δεν ήταν ούτε το σκούξιμο μιας αλεπούς, ούτε το ουρλιαχτό ενός λύγκα που έψαχνε το ταίρι του. Ήταν κραυγή ανθρώπου ή η κραυγή ενός πλάσματος που κάποτε ήταν άνθρωπος. Ενώ ο τρόμος αργοσάλευε μέσα του, ο Τόρακ είδε το φως να λιγοστεύει ανάμεσα στα δέντρα…

Ο Τόρακ ανακάλύπτει ότι έχει κάτι ξεχωριστό που τον κάνει πιο ισχυρό…

 

  1. Ο κυνηγός των ψυχών.

Η πολική αρκούδα γύρισε το κεφάλι στρίβοντας το μακρύ λαιμό της και γρύλισε. Το βαθύ μουγκρητό της αντήχησε σ΄ όλη την πλάση και ο πάγος τραντάχτηκε. Η ματιά της συνάντησε το βλέμμα του Τόρακ, κι ο κόσμος γύρω τους κατέρρευσε.
Είναι χειμώνας, κι ένας άγνωστος εχθρός αιχμαλωτίζει το Λύκο, τον αγαπημένο λυκαδερφό του Τόρακ. Στον απεγνωσμένο τους αγώνα για να τον σώσουν, ο Τόρακ και η Ρεν δε διστάζουν να διασχίσουν τις παγωμένες εκτάσεις του Μακρινού Βορρά.
Ενω παλεύουν να επιβιώσουν από τις χιονοθύελλες και τη φρικτή απειλή της μεγάλης πολικής αρκούδας, η φιλία τους δοκιμάζεται σκληρά και φτάνουν στο σημείο της ρήξης, όταν ο Τόρακ πλησιάζει τους εχθρούς του περισσότερο από κάθε άλλη φορά.

 

  1. Το εξώριστο πνεύμα.

Για δύο ολόκληρα φεγγάρια ο Τόρακ έκρυβε ένα τρομερό μυστικό. Τώρα όμως όλα αποκαλύφθηκαν. Έχει επάνω του το σημάδι των Ψυχοφάγων και πρέπει να πληρώσει το τίμημα. Εξορισμένος από τις φατρίες, είναι μόνος και κατατρεγμένος, μακριά από την καλύτερή του φίλη Ρεν και τον αγαπημένο λυκαδερφό του, το Λύκο.

 

  1. Ο επίορκος

Όταν ήταν εξόριστος, ο Τόρακ έζησε σαν κυνηγημένος. Εννέα φεγγάρια αργότερα αναγκάζεται να παίξει το ρόλο του κυνηγού, αφού ορκίζεται να πάρει εκδίκηση για το φόνο του πιο στενού του φίλου.

Βασανισμένος από τις τύψεις και τον πόνο, ακολουθεί το δολοφόνο στο Πυκνό Δάσος, όπου το Πνεύμα της Οικουμένης πορεύεται στις κρυφές κοιλάδες με τη μορφή ενός ψηλού άντρα με ελαφίσια κέρατα. Όμως η καρδιά του Δάσους είναι σάπια, αφού οι φατρίες έχουν πιστέψει τα ψέματα των Ψυχοφάγων.

Τώρα ο Τόρακ πρέπει να αντιμετωπίσει τη φωτιά, τον πόλεμο και το αδυσώπητο πρόσωπο του κακού.

!!! Υπάρχει ένα ακόμα βιβλίο στη σειρά το Ghost Hunter το οποίο δυστυχώς δεν κυκλοφορεί στα ελληνικά.

Leave a Comment