Ανθρωπινες Σχεσεις

Τα θετικά του να έχεις δίπλα σου τον παιδικό σου φίλο!

Μπορεί η φιλία να είναι σημαντική για ένα άνθρωπο αλλά η παιδική φιλία είναι ακόμη καλύτερη. Το λέει και η λέξη «παιδική», τον ξέρεις τον άλλο από μικρό παιδάκι. Από όταν θυμάσαι τον εαυτό σου σε κάθε γέλιο και κλάμα θυμάσαι την κολλητή σου να σε συντροφεύει σαν την αδερφή που ποτέ σου δεν είχες. Και όταν έχεις χτίσει μια τέτοια φιλία τα πλεονεκτήματά της είναι πολλά και τα θεμέλια γερά.

Έχοντας μια φίλη από μικρό παιδί είναι στην ουσία σαν να έχετε μεγαλώσει μαζί. Έχετε ωριμάσει μαζί, έχετε περάσει καταστάσεις και καταστάσεις και στην ουσία έχετε γίνει αχώριστες. Το σίγουρο είναι ότι όταν βρεθείς σε μια δύσκολη θέση ξέρεις πως θα είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα τρέξεις για να ζητήσεις τη συμβουλή της ή αντίστοιχα να κλάψεις στον ώμο της και εκείνη να σε παρηγορεί μέχρι να σε αισθανθεί ότι όλα είναι καλά. Στις χαρές σου θα είναι εκεί για να χαίρεται με τη χαρά σου και να μην αφήνει κανένα να μπει εμπόδιο σε όλα αυτά.

Είναι απίστευτη η οικειότητα που έχεις με την παιδική σου φίλη. Μπορείς να κάνεις ό,τι σου κατέβει στο κεφάλι και ξέρεις ότι δε θα σε παρεξηγήσει. Σε έχει δει όπως δε σε έχουν δει ούτε οι δικοί σου και όλο αυτό είναι τέλειο γιατί είσαι ο εαυτός σου δίχως όρια και υποδείξεις. Ναι η πραγματική φιλία έχει πολλά καλά και σου βγάζει και τον πραγματικό εαυτό. Σε έχει μάθει και έχει συνηθίσει τίποτα δεν της φαίνεται περίεργο με εσένα δίπλα της!

Βέβαια δε θα μπορούσα να παραλείψω και την υπομονή που θα σου δείξει ο παιδικός φίλος. Δίπλα στα μεθύσια σου να σε κρατάει να μην πέσεις και με το ένα χέρι και με το άλλο να σε μουντζώνει. Να έχει όση υπομονή χρειάζεται να σου εξηγεί τα λάθη σου και εσύ εκεί να παίρνεις φόρα και ξανά μανά τα ίδια. Μέχρι και στις πιο τρελές σου απαιτήσεις εκεί με υπομονή να βρει μια λύση. Σε όλα εκεί!

Ανεκτίμητη είναι η παιδική φιλία και αρκετά δύσκολη στις μέρες μας. Είναι υπέροχο να έχεις ένα άνθρωπο πέρα από την οικογένειά σου να ξέρει όλη σου τη ζωή και να τον νιώθεις σαν οικογένειά σου. Τέτοιους ανθρώπους να τους κρατάς και να τους εκτιμάς γιατί είναι δίπλα σου για αυτό που πραγματικά είσαι!

 

 

Leave a Comment