Ομορφιά

Τα βάσανα μιας σγουρομάλλας

Σγουρομάλλες όλου του κόσμου ενωθείτε, θέλω να σας μιλήσω!

Ίσως το να έχεις μακριά μαλλιά είναι αρκετά δύσκολο, το να έχεις όμως σγουρά μαλλιά είναι ακόμα χειρότερο ! Ακόμα και αν ισιώνεις χρόνια τα μαλλιά σου κάποια στιγμή θα καταλάβεις ότι σαν φυσική σγουρομάλλα πρέπει να μάθεις να συνυπάρχεις με αυτά. Είναι γνωστό πως οι περισσότερες κοπέλες με ίσιο μαλλί, έχουν ευχηθεί έστω και μια φορά να αποκτήσουν τις μπούκλες σου! Εσύ πάλι αρκετές φορές θέλεις να τις ξεφορτωθείς και οι λόγοι δεν είναι και λίγοι. Τα προβλήματα μιας σγουρομάλλας είναι… πολλά!

Καλημέρααααα! 

Τις περισσότερες φορές ξυπνάς κάπως έτσι. Έλα παραδέξου το! 3c59dc048e8850243be8079a5c74d07970-1200x630-810x425

Φριζάρισμα και Υγρασία !

Ναι, ξέρεις πολύ καλά πως κάθε φορά που θα τύχει να ισιώσεις το μαλλί σου ακόμα και το πιο μικρό σύννεφο στον ουρανό σε κάνει να ανησυχείς. Μια σταγόνα μόνο φτάνει για να αρχίσει το ίσιο σου μαλλί να φριζάρει και να κάνει σπασίματα δημιουργώντας ξανά στο κεφάλι σου τις φυσικές σου μπούκλες.

Πας για κούρεμα ;

Φυσικά και πάλι οι επιλογές είναι λίγες και καλές! Το σγουρό μαλλί δεν επιδέχεται πολλά. Κοντά, μακριά ή μέτρια. Ούτε αφέλειες, ούτε ασύμμετρα. Ακόμα και εκείνο το υπέροχο χτένισμα που είδες στο περιοδικό που ξεφύλλιζες στο κομμωτήριο είμαι σίγουρη πως στο σγουρό μαλλί δεν θα ταίριαζε ιδιαίτερα.

sgoura

Είδα το μαλλί σου!

Έλα τώρα, πες μου την αλήθεια! Πόσες φορές δεν άκουσες αυτή τη φράση ; »Από τα μαλλιά σε κατάλαβα» Ναι, σίγουρα εμάς τις σγουρομάλλες μας διακρίνουν πιο εύκολα από μακριά!

Αχ! Πως σου πάει το ίσιο…

Κάθε φορά που καταφέρνεις να ισιώσεις το φουντωτό μαλλί σου, θα ακούσεις από πολλούς το πόσο πολύ σου πάει και γιατί δεν το έχεις συνέχεια ίσιο! Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει ότι η υγρασία είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σου! Και αν πάλι έβρισκες τον τρόπο να μην χαλάει το ίσιωμα σου, σίγουρα κάποιος θα βρισκόταν να σου πει να μην καταστρέφεις τις υπέροχες μπούκλες σου με ισιωτικές και πιστολάκια.

Γιατί δεν τα χτενίζεις ; 

15151051_1278294345545077_1212476620_n

Με ρωτάς αν μπορώ ; Τα σγουρά μαλλιά δεν χτενίζονται καθόλου εύκολα και ειδικά αν είναι στεγνά. Το λιγότερο που μπορεί να συμβεί αν τα χτενίσεις, είναι να μπλεχτεί η βούρτσα μέσα στην αφάνα σου…Και άντε να τη βγάλεις μετά.

Με πειράζουν οι φίλοι…

dalia

Μην μου πεις ότι δεν σου έχει πει κανένας φίλος σου ότι μοιάζεις με λιονταράκι! Και νομίζω πως αυτό είναι το λιγότερο. Θα σε πάω λίγα χρόνια πίσω. Αν το 2005 πήγαινες και εσύ σχολείο και ήσουν η σγουρομάλλα της τάξης σίγουρα αυτομάτως έπαιρνες τον τίτλο »Ντάλια» γιατί το μαλλί σου έμοιαζε απόλυτα στο δικό της.

About the author

Έλενα Παληογιάννη

Γεια σας! Ονομάζομαι Έλενα και ζω στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Σπουδάζω Διοίκηση Επιχειρήσεων ενώ έχω ολοκληρώσει τον κύκλο των σπουδών μου πάνω στον τομέα των Μ.Μ.Ε . Αδυναμία μου τα σκυλιά και ιδιαίτερα ο Ρόκυ μου. Νομίζω ότι δεν έχω κάτι άλλο να πω, τα υπόλοιπα θα τα βρείτε στα άρθρα μου στο Cracked.gr !