Κινηματογράφος

The best of me

 

70303290

Πρωταγωνιστές:James Marsden,Michelle Monaghan,Luke Bracey,Liana Liberato

Σκηνοθεσία:Michael Hoffman

Η συγκεκριμένη ταινία αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου βιβλίου του Nicholas Sparks(Συγγ.των: The notebook, A walk to remember, Dear John).

Υπόθεση: Ντόουσον και η Αμάντα, δύο νέοι που ερωτεύονται παρά το ότι ανήκουν σε διαφορετικό κοινωνικό υπόβαθρο, αναγκάζονται να χωρίσουν έπειτα από ορισμένες τραγικές καταστάσεις.20 χρόνια μετά συναντιούνται πάλι εξαιτίας της απώλειας ενός κοινού τους φίλου και η φλόγα του έρωτα τους ξανά δυναμώνει.

Η ταινία αποτελεί την κλασσική ρομαντική κομεντί στην οποία δύο άνθρωποι που είναι ερωτευμένοι χωρίζονται από την ζωή και έπειτα από πολλά χρόνια ξανασυναντιούνται. Ωστόσο η συγκεκριμένη ταινία παρά το ότι είναι βασισμένη σε μυθιστόρημα του Nicholas Sparks απέχει μίλια μακριά από τον ορισμό της καλής ταινίας. Στα περισσότερα σημεία το σενάριο δεν έχει κανένα νόημα και η ταινία είναι γεμάτη με σκηνές που δεν έχουν καμία επίπτωση στην πλοκή. Παράλληλα υπάρχει η κλασσική φιγούρα του «κακού» που στην συγκεκριμένη ταινία δεν έχει κανέναν απολύτως σκοπό και ουσία ,κάνοντας τον θεατή πολλές φορές να αναρωτιέται ποιος ο λόγος ύπαρξης του.  Σεναριογράφος και σκηνοθέτης φαίνεται να «σπρώχνουν» την ταινία ώστε να γεμίσουν την ώρα χωρίς ουσιαστικά να συμβαίνει τίποτα δραστικό. Πολλές φορές είναι εξαιρετικά προβλέψιμη με αποτέλεσμα να προκύπτει μια βαρετή κατάσταση για τον θεατή. Σε γενικές γραμμές η ταινία ακολουθεί όλα τα κλασσικά πρότυπα των ρομαντικών ταινιών χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να τα συνδέσει με επιτυχία. Οι συντελεστές προσπαθούν να δημιουργήσουν συναίσθημα και να αγγίξουν τον θεατή ωστόσο αντί να στηρίζονται στην πλοκή, βασίζονται στην εικόνα με αποτέλεσμα ο κύριος στόχος τους να μην επιτυγχάνεται. Συγκεντρωτικά η ταινία δεν ήταν καλή, παρά την πολύ καλή προσπάθεια και ερμηνεία όλων των ηθοποιών.

Leave a Comment