Ανθρωπινες Σχεσεις

Τι πραγματικά ζητάει μια γυναίκα από έναν άντρα;

Όντας γυναίκα παρατηρώ τους άντρες που μονολογούν συνέχεια ότι όλες οι γυναίκες είναι ίδιες. Θεωρώ λοιπόν ευθύνη μου να βάλω κάποια πράγματα στη θέση τους και να ξεκαθαρίσω ότι κανείς δεν είναι ίδιος με κανέναν. Καμία γυναίκα δεν είναι ίδια.

Όλοι είμαστε διαφορετικοί, με άλλα πιστεύω άλλες απαιτήσεις και διαφορετικά γούστα. Αν συνεχίσεις να φέρεσαι με  τον ίδιο τρόπο σε κάθε γυναίκα που συναντάς και σου συμπεριφέρεται διαφορετικά απ’ ότι περιμένεις, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε όλες ίδιες, αλλά ότι εσύ δεν φέρεσαι σε καμία διαφορετικά.

Σκοπός είναι να αλλάζουμε και να διαμορφώνουμε τον χαρακτήρα μας όσο περνούν τα χρόνια σύμφωνα με την εμπειρία που αποκτούμε. Καλό είναι να μη μένουμε στάσιμοι, να εξελισσόμαστε και να μαθαίνουμε μέσα από τα λάθη μας ώστε να γινόμαστε καλύτεροι. Πώς όμως εσύ να εξελιχθείς όταν συνεχίζεις την ίδια λάθος συμπεριφορά, πιπιλώντας την καραμέλα κάθε φορά ότι «όλες οι γυναίκες είναι ίδιες»;

Καλό θα ήταν λοιπόν να σταματήσει αυτή η πεποίθηση και να ξεκινήσουν οι άνδρες να δίνουν στις γυναίκες αυτό που πραγματικά χρειάζονται και όχι αυτό που οι άνδρες νομίζουν ότι χρειάζονται. 

Τι είναι αυτό όμως που πραγματικά ζητάει μια γυναίκα από έναν άνδρα; Οι απαντήσεις εδώ ποικίλουν, αλλά ως επί το πλείστον, οι γυναίκες αγαπητό κοινό, έχουν ανάγκη από προσοχή. Μάλιστα, αυτή είναι η λέξη κλειδί. Νομίζω ότι με όσες γυναίκες το έχω συζητήσει, η κοινή απάντηση που είχαμε όλες ήταν αυτή.

Το σημαντικότερο για μια γυναίκα, είναι να νιώθει ότι ο άνθρωπος που θα έχει δίπλα της, της δίνει την προσοχή που της αξίζει και ότι δεν την γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Δεν μιλάμε φυσικά να της δείξεις ότι είναι το κέντρο του σύμπαντος, είναι όμορφο να έχουμε και άλλες ασχολίες που μας γεμίζουν, αλλά όταν αυτές οι άλλες ασχολίες καταλαμβάνουν τα δύο τρίτα του χρόνου σου, τότε είναι φυσιολογικό για εκείνη να νιώθει παραμελημένη.

Κυνήγησέ την, δείξε της ότι είναι σημαντική και μοναδική για σένα. Αυτό θα μετρήσει πιο πολύ απ’ οποιοδήποτε δώρο κι αν της κάνεις. Δωρίζοντας τον χρόνο σου σε κάποιον, του δίνεις ένα κομμάτι του εαυτού σου που δεν πρόκειται να πάρεις ποτέ πίσω μόλις περάσει. Το ότι διάλεξες να δώσεις το χρόνο σου σ’ εκείνη πίστεψέ με, θα κάνει τη διαφορά. 

Κάτι άλλο που είναι επίσης σημαντικό για μια γυναίκα, είναι το να καταλαβαίνεις τα ενδιαφέροντά της. Δεν χρειάζεται να σου αρέσουν όλα όσα αρέσουν και σ’ εκείνη, αρκεί να είσαι σε θέση να δέχεσαι ότι μπορεί να της αρέσει κάτι διαφορετικό.

Αν εκείνη δέχεται την ακαταμάχητη επιθυμία σου να πηγαίνεις στο γήπεδο κάθε Κυριακή, τότε θα ήταν σωστό εκ μέρους σου να δείχνεις τον ίδιο σεβασμό σε όποιο χόμπι κι αν έχει ακόμη και αν το θεωρείς χαζό. Εφόσον για εκείνη δεν είναι, τότε ίσα ίσα πρέπει να την ενθαρρύνεις να το ακολουθεί. Το ίδιο ισχύει και για κάθε πτυχή των χαρακτήρων σας που μπορεί να διαφέρει.

Να αντιμετωπίζεις τη διαφορετικότητά της με σεβασμό, όχι σαν να τη θεωρείς κατώτερη. 

Μεγάλη σημασία έχει και να την κάνεις ευτυχισμένη. Ναι, μπορεί να φαίνεται αυτονόητο, αλλά μερικές φορές οι άντρες ερμηνεύουν λάθος αυτόν τον όρο. Κάνουν πράγματα που νομίζουν ότι μας κάνουν ευτυχισμένες, αλλά αγνοούν άλλα που είναι πιο σημαντικά. Αν θέλεις να μάθεις στ’ αλήθεια πώς να την κάνεις ευτυχισμένη, τότε βάλε τις ανάγκες της πιο πάνω από τις δικές σου.

Συγκεντρώσου, πρόσεξε τι την κάνει χαρούμενη και κάνε το ξανά. Αν δεις ότι την χαροποιεί πού και πού  να μένετε μέσα παραγγέλνοντας φαγητό και βλέποντας την αγαπημένη της ταινία, τότε αυτό να κάνεις.

Δώσε προσοχή στη λεπτομέρεια, γιατί αυτή είναι που κάνει τη διαφορά.  

Κάτι τελευταίο που είναι κρίσιμο για μια γυναίκα, είναι η ειλικρίνεια. Μην μπερδεύεσαι με την ιεράρχηση θεωρώντας το λιγότερο σημαντικό από τα παραπάνω. Δεν είναι κατάταξη με βάση τη σημασία που δίνουν οι γυναίκες στο καθετί.

Η ειλικρίνεια είναι η βάση για να χτιστεί μια υγιής σχέση και πρέπει να υπάρχει σε οποιαδήποτε σχέση, όχι μόνο ερωτική. Όμως οι άντρες έχουν μια τάση να θεωρούν κάποια πράγματα λιγότερο σημαντικά, οπότε για να αποφύγουν μια σύγκρουση με το έτερον τους ήμισυ, απλά τα αποκρύπτουν, δεν τα αναφέρουν γιατί θεωρούν ότι δεν αξίζει να μαλώσουν για κάτι τόσο ασήμαντο. Ενώ πιστεύουν ότι κάνουν το σωστό, ότι προστατεύουν τη σχέση τους, αγνοούν ότι το να αποκρύπτεις την αλήθεια, είναι το ίδιο κακό με το να λες ψέματα. Αυτό από μόνο του είναι αρκετός λόγος για να προκληθεί σύγκρουση μέσα στη σχέση.

Οι γυναίκες σύμφωνα με τους άνδρες έχουν την τάση να υπερ-αναλύουν τα γεγονότα. Αυτό στην πραγματικότητα συμβαίνει γιατί μια γυναίκα θέλει ο σύντροφός της να ξέρει όλες τις λεπτομέρειες γύρω από την καθημερινότητά της, όχι μόνο αυτά που εκείνη θεωρεί σημαντικά. Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί να διαπληκτιστείτε για κάτι, θέλει να νιώθει ότι υπάρχει ειλικρίνεια μεταξύ σας και το ίδιο ζητά και από σένα.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκεφτείς ότι αυτό που σου συνέβη δεν ήταν αρκετά σημαντικό και μπορεί να σας κάνει να μαλώσετε αν το αναφέρεις, συζήτησέ το όπως και να έχει. Μπορεί να μαλώσετε αρχικά, αλλά σίγουρα θα εκτιμήσει το γεγονός ότι της το είπες έτσι κι αλλιώς. 

Leave a Comment