Ανθρωπινες Σχεσεις

Τί ζητά από τη σχέση μία γυναίκα ανά δεκαετία;

Written by Thomi Mp

Για μια γυναίκα, τα ζητούμενα αλλάζουν από την σχέση και τον σύντροφο ανάλογα με την ηλικία της. Για τους άντρες είναι λιγάκι πιο απλά τα πράγματα ως συνήθως αλλά όχι για τις γυναίκες. Κι αυτά τα ζητούμενα δεν έχουν να κάνουν με το χαρακτήρα της ή άλλες παραμέτρους και είναι λίγο πολύ κοινά σε όλες μας.
Ας ξεκινήσουμε με τη δεκαετία των είκοσι λοιπόν. Τι μπορεί να επιζητά από μια σχέση ένα κορίτσι που βρίσκεται στο κατώφλι του να γίνει γυναίκα; Από αυτήν την ηλικία και μόνο καταλαβαίνουμε πως σίγουρα θα επιθυμεί ξεγνοιασιά, αρκετή δόση τρέλας με την καλή έννοια του όρου, διασκέδαση και σαφώς δίνει σημασία και στην εμφάνιση. Επειδή είναι τα χρόνια που προσπαθεί συνήθως να συντονίσει τα τις σπουδές και τα επαγγελματικά της, είναι σαφές πως δεν επιδιώκει κάτι σοβαρό με την έννοια της οικογένειας, συνεπώς δεν ψάχνει στοιχεία συζύγου ή πατέρα στο ταίρι της. Της αρκεί να περνά καλά,να έχει έναν συνοδό στις εξόδους της και αν βρει εμπειρία στον ερωτικό τομέα ευχής έργον αφού θέλει σίγουρα να επεκτείνει εμπειρίες και γνώσεις.
Στη δεκαετία των τριάντα το σκηνικό αρχίζει να αλλάζει και επομένως και οι απαιτήσεις της γυναίκας. Έχοντας ίσως ρυθμίσει καριέρα και έχοντας αποκομίσει ερωτικές εμπειρίες,θέλει να κατασταλάξει πια. Ίσως έχει αρχίσει να χτυπά και το βιολογικό της ρολόι και προτεραιότητα πια έχει το να γίνει μάνα. Συνεπώς από το σύντροφό της και τη σχέση της μαζί του πια αναζητά πράγματα που θα αποτελέσουν θεμέλια να στήσει τη διάρκεια,το σπιτικό και την οικογένεια. Θέλει ωριμότητα και σοβαρότητα,αφοσίωση και προσήλωση στους ίδιους στόχους και να νιώσει πως μπορεί να ακουμπήσει και να νιώσει ασφάλεια με έναν άνθρωπο. Να ξέρει ότι τρέφει για αυτήν αληθινά αισθήματα και πως την βλέπει σαν μάνα του παιδιού του, ότι την εγκρίνει ως σύντροφο ζωής και την έχει ξεχωρίσει πραγματικά.
Στα σαράντα κι έπειτα μια γυναίκα, έχοντας αποκτήσει οικογένεια κι άσχετα με το αν είναι με τον ίδιο σύντροφο πια ή όχι,ενδέχεται να πάθει μια μικρή κρίση. Νιώθει ότι μεγαλώνει και ίσως αγχωθεί για να προλάβει να ζήσει όσα ίσως δεν έζησε. Είναι στα καλύτερά της από ωριμότητα αλλά και σεξουαλικότητα και επιζητεί να νιώσει όμορφη, νέα κι επιθυμητή. Μεγαλώνει τα παιδιά της αλλά δεν είναι μόνο μάνα αλλά μια νεότατη ακόμη γυναίκα με ανάγκες. Χρειάζεται επιβεβαίωση περισσότερο κι αγάπη. Χρειάζεται πλέον πράξεις διότι δεν ξεγελιέται με τίποτα όπως τα κοριτσάκια. Θέλει να γεμίσει η ψυχή της πρωτίστως και δεν συγχωρεί ούτε ανέχεται εύκολα πια. Ξέρει τι θέλει,πως να το αποκτήσει ακριβώς και ποια είναι. Αξιώνει λοιπόν από τον όποιον σύντροφο, να της το δώσει αυτό και να της αποδείξει ότι το αξίζει.

Αγγίζοντας τη δεκαετία πια των πενήντα μια γυναίκα, μάλλον ηρεμεί και αποζητά αυτήν την ηρεμία και τη γλύκα και από τον σύντροφό της και τις στιγμές της. Πια αποδέχεται πως μεγαλώνει αν και μέσα της θα έχει καρδιά μικρού κοριτσιού πολλές φορές και θα έχει ανάγκη από όμορφες στιγμές τρυφερότητας και ουσίας.Θέλει από τη σχέση της σεβασμό στα θέλω της και όχι αγχωτικές καταστάσεις πλέον. Θέλει να ξέρει πως έχει το λιμάνι της και ακόμη βέβαια να την θαυμάζει ο σύντροφός της και να της το δείχνει. Το μέλλον τη φοβίζει και το δικό της αλλά και των παιδιών της άρα αποζητά περισσότερη ασφάλεια και υποστήριξη ακόμη.
Κάποια πράγματα είναι κοινά σε κάθε ηλικία βέβαια, όπως η αγάπη, η ασφάλεια, το ποιοτικό σεξ, η αγκαλιά κι ο σεβασμός. Απλά ίσως αλλάζει η σειρά προτεραιότητας σε αυτά πια και η ποσότητα.

About the author

Thomi Mp