Μόδα

Το φοράς ή σε φοράει;

Ένα χρόνο εκτιμάται ότι περνάει η μέση γυναίκα στη ζωή της αναλογιζόμενη το τι θα φορέσει.  Λογικό χρονικό διάστημα αν σκεφτείτε το σύνολο των παραγόντων που πρέπει να συνυπολογίσουμε.

“Είναι κατάλληλο για πρωινή εμφάνιση;”, “Αρμόζει στη περίσταση;”, “Είναι άνετο;”, “Θα του αρέσει;”.  Ανάμεσα στις παραπάνω ανησυχίες μας ωστόσο, συχνά παραλείπουμε την  -πιθανότατα –  σημαντικότερη :

«Μου πάει;»

Έτσι, πολλές φορές εξαιτίας της λανθασμένης επιλογής ρούχων και αξεσουάρ, πετυχαίνουμε τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα και καταλήγουμε να δείχνουμε όπως ακριβώς θέλαμε να αποφύγουμε! Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα 5 πιο συνηθισμένα λάθη styling που κάνει το γυναικείο φύλο.

1. Ρούχο ανάλογα με τον σωματότυπό σου

Το ρούχο μπορεί να είναι πανέμορφο. Τι να το κάνεις όμως αν τονίζει την πεταχτή σου κοιλίτσα ή αν κάνει την περιφέρειά σου ίσα με τη Πελοπόννησο; Προσέχουμε λοιπόν το ντύσιμο που επιλέγουμε να τονίζει τα όμορφα σημεία του σώματός μας, ενώ παράλληλα «κρύβει» αυτά που δεν μας αρέσουν και τόσο!

2. Ρούχα και χρώμα.

Κακά τα ψέμματα, δυστυχώς όλα τα χρώματα δεν πηγαίνουν σε όλες μας. Βρες τα χρώματα που ταιριάζουν με την επιδερμίδα, τα μάτια και τα μαλλιά σου, τα χρώματα που σε φωτίζουν και αναδεικνύουν το σώμα σου και λάμψε!

3. Less is more.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στο ντύσιμο είναι αυτό που κοινώς ονομάζουμε «υπερφόρτωμα». Είτε αυτό συμβαίνει με αξεσουάρ, είτε με συνδυασμό διάφορων μεμονωμένα «φαντεζί» ρούχων το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και έχει και γεωγραφικό προσδιορισμό… την  Άρτα και τα Γιάννενα! Επομένως όπως πολύ σοφά έχει αναφέρει και η Coco Chanel: «Πριν φύγεις από το σπίτι σου, κοιτάξου στον καθρέφτη και βγάλε κάτι από πάνω σου, δεν το χρειάζεσαι»

4. Sexy not slutty.

Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να νιώθεις ποθητή ως γυναίκα. Το σέξι ντύσιμο μπορεί να συμβάλλει αρκετά σε αυτό, χρειάζεται ωστόσο μεγάλη προσοχή. Το εκλεπτυσμένο, καλόγουστο σέξι ντύσιμο μπορεί να αναδείξει τα χαρακτηριστικά μας και να ανεβάσει την αυτοπεποίθηση μας κατακόρυφα. Δεν είναι όμως απαραίτητο να φτάνουμε σε ακρότητες! Θυμηθείτε: Σέξι είναι να δείχνεις πόδια, ή πλάτη, ή μπούστο. Το να δείχνεις όλα αυτά μαζί, είναι απελπισία!

5. «Oι μόδες ξεθωριάζουν, το στυλ είναι αιώνιο.»

Όπως πολύ σωστά είπε ο μεγάλος σχεδιαστής μόδας Yves Saint Laurent, η μόδα διαρκώς αλλάζει, μεταβάλλεται και ανακυκλώνεται. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που συμβαίνει και στο στιλ. Επειδή κάτι είναι «in fashion» δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι όμορφο ή ότι σου πηγαίνει. Ακολούθησε λοιπόν το ένστικτό σου, άσε κατά μέρους το τι προστάζει η εκάστοτε μόδα και φόρεσε ότι σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφη και ταιριάζει με την αισθητική σου!

Να θυμάσαι πάντα ότι το ρούχο πρέπει να το φοράς, όχι να σε φοράει!