Ανθρωπινες Σχεσεις

Yπάρχει χειρότερη εξάρτηση από αυτή σε άνθρωπο;

Χειρότερη εξάρτηση από αυτή σε ποτό, τσιγάρο και ναρκωτικά λένε ότι είναι η εξάρτηση σε άνθρωπο. Και είναι αλήθεια. Τα υπόλοιπα, λίγο πολύ τα βρίσκεις άμα τα έχεις ανάγκη, τι γίνεται όμως με εκείνες τις ημέρες που θέλεις να πάρεις τη δόση σου από τον άνθρωπο που σε έχει τρελάνει και δεν μπορείς; Τι γίνεται με τα βράδια που θες να κοιμηθείς στην αγκαλιά του για να ηρεμήσεις και όμως δε γίνεται γιατί είναι μακριά; Και άμα την έχεις πατήσει έτσι με κάποιον να ξέρεις δεν αντικαθίσταται με τίποτα και με κανέναν.

Ουδείς αναντικατάστατος; Και όμως υπάρχει εκείνος ο ένας που είναι.

Γιατί συνεχίζοντας το συσχετισμό που έγινε πριν, είναι σαν να δίνεις σε κάποιον εξαρτημένο από το ποτό για να τον ξεγελάσεις, να πιει νερό. Ποιο το νόημα; Θέλεις λοιπόν να είσαι συνέχεια κοντά του, να τον αγγίζεις, να μυρίζεις αυτή την υπέροχη μυρωδιά του, να νιώθεις ότι είναι δικός σου, ότι είσαι και εσύ η δική του εξάρτηση. Άμα είσαι και εσύ ο δικός του εθισμός τότε όλα είναι καλά γιατί έχετε και οι δυο τις ίδιες ανάγκες.

Να μιλάτε, να κάνετε τα πάντα για να βλέπεστε και αν οι συνθήκες δεν σας επιτρέπουν να βρισκόσαστε συχνά;

Αποτέλεσμα εικόνας για εξαρτηση σε ανθρωπο

Τότε και οι δυο έχετε τα ίδια συμπτώματα που απορρέουν από τη στέρηση. Στεναχώρια, άπειρα τηλεφωνήματα, μηνύματα(συνήθως ένα δείγμα της εξάρτησης αυτής είναι ότι το τηλέφωνο θα έχει γίνει η προέκταση του χεριού σας), και φυσικά τα λόγια. Τα επαναλαμβανόμενα αυτά λόγια που φαντάζουν σαν βάλσαμο στην πληγή. Όσες φορές και αν ακούσουμε <<σ ‘ αγαπάω>> και <<μου λείπεις>> δεν φτάνει.

Όχι γιατί δεν το ξέρεις, το ξέρεις. Αλλά πως να το κάνουμε; Είναι σαν να δίνεις σε ένα άρρωστο την αντιβίωση του μια φορά και μετά να αναρωτιέσαι γιατί δεν έγινε καλά. Μήπως γιατί πρέπει μετά από λίγη ώρα να την ξαναπάρει; Ειδικότερα σε σχέσεις από απόσταση τέτοιες συνομιλίες «γλύκας» επιβάλλεται να υπάρχουν.

Αποτέλεσμα εικόνας για εξαρτηση

Γιατί; Μα ποτέ κανείς δε θα κουραστεί να ακούει ότι μετράς τις μέρες αντίστροφα για να τον δεις, ούτε ότι είσαι ο πιο σημαντικός άνθρωπος για εκείνον, ούτε ότι θέλεις να κοιμηθείτε μαζί, ούτε ότι τον αγαπάς,ούτε ότι θα κάνεις τα πάντα για να τον δεις,ούτε ότι έχει το πιο όμορφο χαμόγελο και υπάρχουν μια σειρά ακόμη από ούτε.

Αν αναρωτιέσαι λοιπόν γιατί να λες τα ίδια συνέχεια αφού ως γνωστόν «τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται», αναρωτήσου γιατί να μην τα λες έτσι ώστε να κάνεις ευτυχισμένο τον άνθρωπο που αγαπάς με λίγες μόνο λέξεις σου. Μεγάλο πράγμα η επιβεβαίωση. Ένα ξαφνικό τηλεφώνημα, μια έκπληξη όλα είναι μέσα στο παιχνίδι που άμα και οι δυο ξέρουν να παίζουν καλά ,ακόμη και μια σχέση από απόσταση φαντάζει ένα πολύ εύκολο παιχνίδι από το οποίο θα βγουν νικητές.

About the author

Εβελίνα Καραγλάνη

Γεννημένη στην πόλη του έρωτα και ίσως αυτός να είναι ο λόγος, που είμαι τόσο αθεράπευτα ρομαντική. Σπουδάζω διατροφολογία αλλά, αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μου είναι και το γράψιμο...