Βιβλίο

23 Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Written by Thomi Mp

Σε δυο μεγάλους δημιουργούς της παγκόσμιας λογοτεχνίας που έφυγαν από τη ζωή την ίδια μέρα, τον Ουίλιαμ Σαίξπηρ και τον Μιγκέλ ντε Θερβάντες είναι αφιερωμένη η 23η Απριλίου, ημέρα που έχει καθιερωθεί διεθνώς από την UNESCO ως Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου.

Το βιβλίο είναι ένας κόσμος ολόκληρος και από τα πιο σημαντικά πράγματα που υπάρχουν στη ζωή μας. Είναι πηγή μόρφωσης κι εξέλιξης των γνώσεών μας, είναι διασκέδαση, είναι εμπλούτισμα της φαντασίας κι όξυνση του νου μας, είναι υπέροχο ταξίδι και τρόπος να χαλαρώσεις και τόσα άλλα.

Είναι επένδυση που ποτέ δεν πάει χαμένη και πάντα θα έχει να σου προσφέρει κάποιο όφελος. Είναι ένα βάλσαμο για την ψυχή σε ώρες δύσκολες ή απλά μια διέξοδος μα και συντροφιά που δε θα σε απογοητεύσει ποτέ ανεξάρτητα από το είδος.

Το καταπληκτικότερο όλων είναι η μεγάλη ποικιλία και γκάμα που καλύπτει το βιβλίο. Αποκλείεται να μην βρει κάποιος κάτι που τον ενδιαφέρει ή τον ελκύει, τον διασκεδάζει ή του ανοίγει ορίζοντες. Βιβλία για γνώση, βιβλία για να περάσεις ευχάριστα κάποιες ώρες, βιβλία να εξειδικεύσεις ή να διευκρινήσεις όσα γνωρίζεις, βιβλία να πάρεις ιδέες δημιουργίας, βιβλία να ταξιδέψεις νοερά σε μέρη, εποχές ή καταστάσεις.

Βιβλία που σου δίνουν χαρά, σου δείχνουν άλλες πλευρές της ζωής, σε κάνουν να γνωρίσεις τον εαυτό σου καλύτερα ή να πάρεις απαντήσεις.


Το βιβλίο είναι το πιο όμορφο δώρο που μπορεί κανείς να κάνεις στον εαυτό του αλλά και σε αγαπημένα του πρόσωπα. Επίσης σπουδαίο είναι να εξοικειώνονται τα παιδιά από νωρίς με αυτό για λόγους που έχουν αναλυθεί στο αφιέρωμα για το παιδικό βιβλίο.Το βιβλίο είναι ένας πιστός φίλος και για μέσα στο σπίτι αλλά και για έξω.

Μπορεί ακόμη να αποτελέσει και παρηγοριά σε ώρες δύσκολες που όλοι μας περνάμε κατά καιρούς. Με ένα βιβλίο δεν είσαι ποτέ μόνος και δεν θα σε απογοητεύσει ο χρόνος που περνάς μαζί του. Σου προσφέρει πράγματα που συνειδητά κατανοείς μα και άλλα που περνούν απαρατήρητα εκείνη τη στιγμή, μα εισέρχονται στο υποσυνείδητο και αποθηκεύονται στο μυαλό για να τα ανασύρεις όταν χρειαστεί.


Τα βιβλία αξίζει να τα τιμάμε όλες τις μέρες κι όχι μόνο αυτήν που ορίστηκε ως η επίσημη εορτή του.

Αξίζουν περίοπτη θέση στο σπίτι μας και στη ζωή μας και ας το συνειδητοποιήσουμε όλοι πόσο υπέροχος κόσμος είναι ο κόσμος τους.

About the author

Thomi Mp