Ανθρωπινες Σχεσεις

Δεν είναι έτσι η αγάπη, λάθος σου τα’χουν μάθει

Πόσα και πόσα και δεν έχουν γραφτεί, μελετηθεί ή συζητηθεί για την αγάπη. Τελικά δε νομίζω πως υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που μπορούμε να πούμε πως είναι αγάπη αφού είναι τόσο βαθύ και πολύπλοκο θέμα μα κυρίως συναίσθημα. Επιπροσθέτως ο καθένας την αντιλαμβάνεται όπως μπορεί ή θέλει ή τον εξυπηρετεί δυστυχώς. Αυτό όμως που μπορούμε με σιγουριά να πούμε είναι…τι ΔΕΝ είναι αγάπη!!!

Αγάπη λοιπόν σίγουρα δεν είναι καταρχήν να πονάς τον άλλον και να τον πληγώνεις. Δε νοείται να έχεις αυτό το συναίσθημα για άνθρωπο και να να το κάνεις αυτό κι όμως το βλέπουμε ή το ζούμε. Και το εύκολο εδώ είναι να πεις πως σαφώς δεν αγαπάει κάποιος που πονά τον άλλον ωστόσο δεν είναι πάντα έτσι. Το γιατί κάποιος σε πληγώνει ανεξάρτητα με το ότι σε αγαπά χρήζει μελέτης.

Δυστυχώς δεν έμαθαν όλοι οι άνθρωποι στην αγάπη από παιδιά κι αυτό παίζει τον σημαντικότερο ρόλο σε συνάρτηση και τη μετέπειτα ζωή τους σαφώς. Δεν έμαθαν να δίνουν μα ούτε και να παίρνουν αυτά που τους προσφέρονται είναι σε θέση. Με μια κουβέντα υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης. Ακόμη κι αν νιώσουν ξαφνικά αυτό το συναίσθημα λειτουργούν αντίθετα. Τρομάζουν και κάνουν σπασμωδικές κινήσεις πανικού. Φοβούνται τον εαυτό τους τον ίδιο κι αυτά που ξυπνούν μέσα τους και νιώθουν.

Αλλάζουν οι ίδιοι, αλλάζουν τα θέλω τους ξαφνικά κι αυτό δεν ξέρουν και δε μπορούν να το κουλανδρίσουν. Επακόλουθο; Σαφώς πληγώνουν τον άλλον με όσα κάνουν και λένε. Μιλάμε συνεπώς για κάποιον που δεν σε κάνει να υποφέρεις επίτηδες γιατί εξυπακούεται πως ένας τέτοιος άνθρωπος δεν αγαπά.


Αγάπη επίσης σίγουρα δεν είναι να κοιτάς μόνο τον εαυτό σου ή να απολαμβάνεις μόνο όσα σου δίνει ο άλλος κι εσύ να μη δίνεις τίποτα.

Αγάπη δεν είναι σίγουρα να μην τον σέβεσαι ή να εκτιμάς έστω κάποιον και όσα αντιπροσωπεύει ή προσφέρει. Αγάπη δεν μπορεί να είναι όταν στα δύσκολα δεν έρχεσαι πιο κοντά με τον άλλον και δεν υποφέρεις όταν υποφέρει ή χαίρεσαι όταν χαίρεται. Αν δεν είσαι υπερήφανος για αυτόν ή αν δεν κάνεις έστω απλά πράγματα να τον ευχαριστήσεις. Αγάπη δεν είναι με τίποτα όταν δεν υποχωρείς ή δεν θυσιάζεις κι εσύ το οτιδήποτε.

Όταν δεν φροντίζεις να έχεις επικοινωνία με τον άλλον ώστε να αφουγκράζεσαι τις ανάγκες του,τα λάθη σου ή να μπαίνουν κοινοί στόχοι απλά. Κυρίως όμως και εν κατακλείδι…αγάπη είναι πράξεις κι όχι λόγια.

Leave a Comment