Ανθρωπινες Σχεσεις

Είναι οι έρωτες του καλοκαιριού εφήμεροι;

Καλοκαίρι… Ο ήλιος είναι καυτός και το νερό της θάλασσας δροσερό, οι βραδιές γίνονται πιο φιλικές και σε φωνάζουν να ανακαλύψεις ότι υπάρχει στην πόλη. Δροσερά κοκτέιλ και μουσική κυριαρχούν και  οι ανησυχίες μπαίνουν στη λίστα αναμονής. Προέχουν οι παρέες, οι διακοπές, τα ξενύχτια και η διασκέδαση. Καλοκαίρι… Όλα γίνονται πιο μαγικά, πιο ανέμελα. Θέλεις να βγεις έξω, να ερωτευθείς και να αφεθείς σ αυτή τη μαγεία.

Κι όταν τελικά ερωτεύεσαι; Είναι ένας έρωτας εφήμερος, με το άρωμα του καλοκαιριού; Ή θα εξελιχθεί σε κάτι παραπάνω, που θα κρατήσει και τον υπόλοιπο χρόνο; Βασανίζεσαι και ταλανίζεσαι μέσα στις δύο πιθανότητες αυτές αλλά ταυτόχρονα βυθίζεσαι στη θάλασσα του έρωτα και παρακαλάς να μείνεις για πάντα εκεί. Το καλοκαίρι όμως δεν κρατά για πάντα και ούτε και ο έρωτάς σας είναι σίγουρο ότι θα κρατήσει. Εδώ όμως έρχομαι να σου πω, ότι καμία σχέση δεν είναι σίγουρο ότι θα κρατήσει είτε ξεκίνησε το καλοκαίρι είτε οποιαδήποτε άλλη εποχή.  Το καλοκαίρι δεν χαρακτηρίζει το ποιόν της σχέσης, οι άνθρωποι που βρίσκονται σε αυτή το καθορίζουν. Αν λοιπόν θέλεις αυτή η σχέση να πετύχει και το ίδιο επιθυμεί και ο παρτενέρ σου φυσικά, τότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ακόμα και αν είστε και οι δύο τουρίστες στο μέρος που γνωριστήκατε, αν θέλετε να κάνετε τη σχέση αυτή να δουλέψει, τότε μη σας απασχολεί το τι θα συμβεί όταν οι διακοπές τελειώσουν. Μπορεί το καλοκαίρι  να σε έκανε να ρίξεις τις άμυνες σου και να ερωτευτείς πιο εύκολα, αλλά ίσως αυτό να ήταν προς όφελος και όχι σα να πρόκειται για ένα σαδιστικό παιχνίδι της μοίρας για να γελάσει μαζί σου. Απόλαυσέ το και σταμάτα ν’ ανησυχείς για το αν θα τελειώσει ή όχι. Στο χέρι σου είναι άλλωστε και τα δύο. Ακόμη και να συμβεί αυτό που φοβάσαι, δηλαδή να μην θέλει το αντικείμενο του πόθου σου να συνεχιστεί, εσύ θα ξέρεις ότι προσπάθησες και έβαλες τα δυνατά σου στο να πετύχει. Αυτό δεν είναι άλλωστε κάτι που μπορεί να συμβεί στην οποιαδήποτε ανθρώπινη σχέση;

Αυτό είναι το καλοκαίρι κιόλας… Χαρακτηρίζεται από την επιθυμία μας να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας ώστε όταν τελειώσει να επιστρέψουμε πιο δυναμικοί και γεμάτοι ενέργεια να παλέψουμε. Αν λοιπόν μας τύχει ένας καλοκαιρινός έρωτας, το  καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να τον αφήσουμε να πάρει  τη  δική του πορεία και να γεμίσει από τη διάθεση του καλοκαιριού. Μα τι ωραίος προξενητής είναι το καλοκαίρι τελικά! Γεμάτος εκπλήξεις και αναπάντεχα ταιριάσματα!

 

About the author

Eleana Karageorgou

Μεγάλωσα στη βασίλισσα του κάμπου και ζω στη Θεσσαλονίκη.Γράφω για ψυχοθεραπεία.Τα ταξίδια με γεμίζουν, αγαπώ τον καλό καφέ και τους ανθρώπους με άποψη!