Life

Μαλλιά κουβάρια

Written by Maria Markou

Είναι μερικές νύχτες που δεν έχεις όρεξη να βγεις έξω με φίλους, δεν έχεις όρεξη για τίποτα άλλο παρά μόνο για να κάτσεις τυλιγμένος με το πάπλωμά σου στο κρεβάτι, να βάλεις την αγαπημένη σου μουσική και να σκεφτείς. Όσο περισσότερο σκέφτεσαι βέβαια, και όσο περισσότερο περνάει η ώρα και έξω κοντεύει να ξημερώσει, μπορεί να αρχίσουν όλα στη ζωή σου να σου φαίνονται πιο μπερδεμένα και από τον γόρδιο δεσμό…μην φρικάρεις, από τη στιγμή που βρήκε ο Μέγας Αλέξανδρος λύση, μπορείς και εσύ.

images

Αρχικά, μην είσαι πολύ σκληρή με τον εαυτό σου. Εντάξει, ίσως να μην ξέρεις ακριβώς τι θέλεις σε κανένα τομέα στη ζωή σου, αλλά δεν πειράζει, όλοι νιώθουμε μπερδεμένοι ορισμένες φορές και η λήψη ακόμα και της πιο μικρής απόφασης μας φαίνεται πιο αγχωτική διαδικασία και από τις Πανελλήνιες. Μην υπεραναλύεις το θέμα, απλά κάνε αυτό που θεωρείς ότι θα σε κάνει χαρούμενη και ακόμα και αν το μετανιώσεις στην πορεία, δεν θα έχει έρθει το τέλος του κόσμου, θα έχεις πάρει ένα σημαντικό μάθημα στη ζωή σου τουλάχιστον. Μερικές φορές τα λάθη είναι καλύτερα από τα σωστά γιατί μέσα από αυτά μαθαίνουμε, γινόμαστε πιο δυνατοί, έχουμε καλύτερες ιστορίες να διηγηθούμε και περισσότερους λόγους να πιούμε.

13932792_875608149236296_5035870367164848646_n

Άμα βρίσκεσαι σε ένα δίλημμα, διάλεξε την δεύτερη επιλογή γιατί αν σου άρεσε περισσότερο η πρώτη δεν θα έμπαινες καν στη διαδικασία να σκεφτείς τόσο πολύ την δεύτερη και να παιδεύεσαι για να αποφασίσεις. Άμα πάλι αυτό το δίλημμα ανήκει στον ερωτικό τομέα, -τα παρακάτω τα λέω και για να τα ακούσω και εγώ η ίδια, γιατί το μπέρδεμα είναι το δεύτερό μου όνομα στον συγκεκριμένο τομέα- μην το σκέφτεσαι τόσο, κάνε αυτό που σου λέει η καρδιά σου ή μην επιλέγεις κανέναν και προχώρα για κάτι καινούργιο.

Ή νιώθεις ή δεν νιώθεις κάτι, δεν μπορείς να πιέζεις καταστάσεις. Στην περίπτωση τώρα που τα έχεις μπερδέψει αρκετά, παράτησέ τα όλα και επικεντρώσου στον εαυτό σου, μόνο έτσι θα μπορέσει να καθαρίσει το κεφάλι σου και να είσαι ευτυχισμένη και ήρεμη. –στο σημείο αυτό, να ευχαριστήσω τους φίλους μου που μου λένε αυτό το πράγμα συνέχεια και ίσως έχει έρθει ο καιρός να τους ακούσω επιτέλους και να σταματήσω να γκρινιάζω-

 

051922cd6a8a3944722550fab78ec2678de99c-wm

Μην μελαγχολείς και πελαγώνεις χωρίς λόγο. Για όλα υπάρχουν λύσεις άμα είσαι έτοιμος να τα αντιμετωπίσεις και ψύχραιμος ώστε να δεις τα πράγματα αντικειμενικά και να μην κάνεις βιαστικές κινήσεις που μόνο θα χειροτερέψουν κάθε κατάσταση. Όλα όσα έχουν συμβεί, έχουν συμβάλει στο να γίνεις αυτό που είσαι τώρα, οπότε αντί να τα βλέπεις τόσο άσχημα μήπως να αρχίσεις να τα κοιτάς με μια πιο θετική ματιά;

Δεν έχει νόημα έτσι και αλλιώς να στεναχωριόμαστε για τα πάντα, και ειδικά για πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε, γιατί τότε απλά όλοι θα πέφταμε στην κατάθλιψη και κανείς δεν θα σηκωνόταν ποτέ από το κρεβάτι του. Λίγο χρώμα, πολλά χαμόγελα και θετική σκέψη θέλει η ζωή και όλα θα πάνε καλύτερα θα το δεις, δεν κρατάει για πολύ ο άνεμος και οι βροχές, πάντα βγαίνει το ουράνιο τόξο και ο ήλιος μετά –εκτός και αν ζεις στη Βρετανία ή σε παρόμοιο μέρος που τότε άστο, είσαι καταδικασμένος-.

optimistic-quotes-sayings-real-better-things-one-day_large

About the author

Maria Markou