Βιβλίο

O Neil Gaiman και 5 από τα βιβλία του

 

Ο Νιλ Γκάιμαν είναι ένας Άγγλος συγγραφέας γεννημένος στις 10 Νοεμβρίου του 1960. Οι γονείς του είναι Πολωνοεβραϊκής καταγωγής και έχει δύο μικρότερες αδερφές. Έχει στη κατοχή πολλά βραβεία όπως το Bram Stoker και το Hugo και είναι ο πρώτος συγγραφέας που κέρδισε τα μετάλλια Newbery και Carnegie για «Το βιβλίο του νεκροταφείο». Από μικρή ηλικία του άρεσε να διαβάζει συγγραφείς όπως ο J.R.R. Tolkien, Edgar Allan Poe, Mary Shelley, Lord Dunsany, Lewis Carroll, Ursula K. Le Guin και C. S. Lewis. Εκτός από βιβλία γράφει και κόμικς κυρίως σε συνεργασία με άλλους συγγραφείς. Αν και το περιεχόμενο των έργων χαρακτηρίζεται ως παιδικό-εφηβικό άνετα μπορεί να διαβαστεί και από μεγάλους. Εδώ είναι μερικά από τα αξιοσημείωτα βιβλία του.

 

  1. Το σπίτι στην ομίχλη

 x8b0dca3b357fcee94cf1b8a6c08994ea_s-jpg-pagespeed-ic-cverdtuhjs

Η Κόραλαιν μετακομίζει με τους γονείς της σε ένα καινούριο σπίτι. Εκεί ανακαλύπτει μια μικρή πόρτα που μέσα από ένα τούνελ οδηγεί σε έναν άλλο κόσμο όπου όλα φαίνονται να είναι τόσο όμορφα… ακριβώς όπως τα ήθελε. Στη πορεία όμως ανακαλύπτει πως όλα είναι μια απάτη.

 

  1. Οι γιοι της Αράχνης

i-gioi-tis-arahnis-anansi-boys 

Ο Χοντρό-Τσάρλι Νάνσι έρχεται αντιμέτωπος με τους Θεούς που θέλουν να πάρουν εκδίκηση για τις ζαβολιές του υποχθόνιου νεκρού πατέρα του, ενώ ο αδερφός του, που δεν ήξερε καν ότι υπήρχε, του κλέβει τη ζωή του και το σπίτι του.

 

  1. Ευτυχώς ο μπαμπάς έφερε το γάλα

 101215

Τι γίνεται όταν ακούς μια φωνή να σου λέει να σκαρφαλώσεις σε μια σκάλα και το ταξίδι στο χρόνο σε φέρνει αντιμέτωπο με τις πιο περίεργες καταστάσεις.

  1. Αστερόσκονη

 gaiman_asteroskonh

Ο Θορν είναι ένας νεαρός που έδωσε μια μεγάλη απερίσκεπτη υπόσχεση… να φέρει στην αγαπημένη του ένα πεφταστέρι.

 

  1. Το βιβλίο του νεκροταφείου

 t-book-of-graveyiard

Ένα αγόρι, ο Καν Όουενς, ζει στο νεκροταφείο με κηδεμόνες φαντάσματα και έναν προστάτη που ταλαντεύεται ανάμεσα στον κόσμο των ζωντανών και των νεκρών.

About the author

Φεβρωνία Κουτελίδα

Σπουδάζω στον τμήμα Μηχανολόγων Οχημάτων του Α.Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης. Είμαι εθισμένη με τα βιβλία και γράφω πολλά και διάφορα σχετικά με τρόμο και φαντασία. Τα άτομα που αποκλίνουν από το φυσιολογικό είναι οι μούσες μου.