Ανθρωπινες Σχεσεις

One night stand…κι αν κολλήσω;

Written by Thomi Mp

Περιπέτεια ερωτική μιας βραδιάς…για κάποιους καλή φάση…για άλλους όχι! Δεν θα αναλύσουμε αυτό,περί ορέξεως κολοκυθόπιτα άλλωστε! Το θέμα είναι άλλο: κατά πόσο μπορείς να το ελέγξεις!;
One night stand ή αλλιώς ερωτική περιπέτεια της μια βραδιάς. Καμιά δέσμευση,κανένα συναίσθημα και ενίοτε κανένα στοιχείο που να συμβάλλει σε στενότερη γνωριμία ή επαφή πέραν των κορμιών. Σεξουαλική εκτόνωση κι ευχαρίστηση και έπειτα ο καθένας στο δρόμο του και στη ζωή του. Κάποιοι το έχουν σύστημα, κάποιοι άλλοι το έχουν απλά δοκιμάσει και μερικοί το απεχθάνονται. Δεν έχει σημασία αυτό μήτε θα κρίνουμε κανέναν εδώ όπως επίσης δεν θα αναλύσουμε τα υπέρ ή τα κατά. Το σπουδαιότερο σημείο στο οποίο και θα εστιάσουμε,είναι το κατά πόσο τελικά μπορείς να το κοντρολάρεις όλο αυτό και να υπόκειται στους όρους που ενέχει.


Συμφωνίες…
Οι καλές εξηγήσεις λέει μια παροιμία,κάνουν και τους καλούς φίλους και ισχύει. Είναι προτιμότερο να ξεκαθαρίζεις με ειλικρίνεια τους σκοπούς σου και τα θέλω σου παρά να εξαπατάς τον άλλον και να πουλάς παραμύθι λα’ι’κιστί αφού δεν είσαι διατεθειμένος τελικά για τίποτα περισσότερο από μια σωματική επαφή και μάλιστα,εφάπαξ. Κάπως περίεργο βέβαια όλο αυτό αν πάρουμε ως δεδομένο πως στις ανθρώπινες σχέσεις συμφωνίες δεν χωράνε και συμβόλαια δεν υπογράφονται διότι ξεχνάμε τον παράγοντα συναίσθημα.

Κινδυνεύω;
Με βάση λοιπόν αυτήν την τελευταία διαπίστωση,όπως μπορούμε να καταλάβουμε, ελοχεύει πάντα ο κίνδυνος. Ποιος κίνδυνος θα απορείτε; Μα ποιος άλλος πέραν του να κολλήσεις με το άτομο αυτό και να την πατήσεις.Να μην σου φτάσει η μια βραδιά και να θελήσεις πιο πολλά κι ας ξέρεις πως δεν έχεις το δικαίωμα. Ο κίνδυνος να μην κάνεις μόνο σεξουαλικά παιχνίδια μα να νιώσεις κιόλας και να θελήσεις να τον γνωρίσεις καλύτερα κι από άλλες πλευρές μα κυρίως να μείνει στη ζωή σου. Η επιθυμία σου να μη σε δει τελικά ως ερωτικό παρτενέρ μονάχα για ένα βράδυ αλλά και σαν προσωπικότητα ή άνθρωπο γενικότερα.Να τον έλξεις και ως χαρακτήρας,να θελήσει να δει την ψυχή σου και να επενδύσει, να σε ξεχωρίσει και να λαχταρήσει εν τέλει να είσαι ο σύντροφός του. Μπορεί μια περιπέτεια μιας βραδιάς κι ένας τέτοιος άνθρωπος να σου ξυπνήσει τέτοιες επιθυμίες και συναισθήματα; Γιατί όχι..θα πω εγώ!
Τι κάνω αν μου συμβεί;
Το να αποδειχτείς τελικά επιρρεπής καταδεικνύει αρχικά πως μάλλον δεν θα έπρεπε να επιλέγεις τέτοιου είδους σχέσεις.Αυτές οι καταστάσεις απαιτούν συγκεκριμένο χαρακτήρα και στάση ζωής γενικότερα συνεπώς δόκιμο θα ήταν να προστατέψεις τον εαυτό σου. Τώρα αν υποθέσουμε πως σου συμβαίνει, αφενός δεν είναι ό,τι καλύτερο κι αφετέρου περιορισμένες οι επιλογές σου προφανώς. Αν μπορείς και θέλεις ή διακατέχεσαι από αισιοδοξία ή πιστεύεις στον εαυτό σου επίσης, μπορείς να προσπαθήσεις να διεκδικήσεις το ο,τιδήποτε. Με τρόπο γλυκό ή κομψό μα ακόμη και πιο επιθετικά ανάλογα. Αν επιπροσθέτως σου δώσει κάποια σημάδια το ίδιο το άτομο που θα υποδείξουν κάποια περιθώρια, δράσε βάζοντας στην άκρη φόβους και εγωισμούς ή ανασφάλεια. Μπορεί να χάσεις μα αν δεν παίξεις θα είσαι σίγουρα από τους χαμένους.Μια άλλη λύση θα ήταν να το πάρεις απόφαση βεβαίως ότι δεν γίνεται κάτι και να απομακρυνθείς αφήνοντας το χρόνο να σε βοηθήσει να ξεχάσεις ή περιμένοντας κάποιο άλλο..τρένο να σου αποσπάσει την προσοχή.

Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν προγραμματίζονται μήτε ορίζονται από κανόνες και συμφωνητικά. Είναι λογικό να νιώσει κανείς και να επιθυμήσει το ο,τιδήποτε κι επίσης αναφαίρετο δικαίωμά του να παλέψει γι’αυτό. Καλό θα ήταν να προστατεύουμε και μόνοι μας τον εαυτό μας σαφώς και να αξιολογούμε κάθε φορά την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.

About the author

Thomi Mp