Ανθρωπινες Σχεσεις

Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

 

8 Μαρτίου..Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας! Ορίστηκε έτσι το 1977 από τον ΟΗΕ και γιορτάζεται στη μνήμη εργατριών από τη Ν.Υόρκη,οι οποίες ξεσηκώθηκαν το 1857 ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας αν και γιορτάστηκε το 1909 επίσημα πρώτη φορά. Άλλη μια καθιερωμένη ημέρα η οποία δυστυχώς στο δρόμο έχει χάσει το σκοπό της και έχει επίσης εμπορευματοποιηθεί με αποτέλεσμα να χαρίζονται δώρα και να αποτελεί μια ευκαιρία για γλέντι.
Κι όμως,η ουσία είναι τι πραγματικά είναι αυτό το πλάσμα που λέγεται γυναίκα και είναι πραγματικά αξιότιμο. Πόσους ρόλους έχει αναλάβει και τους φέρνει σε πέρας με επιτυχία και πόση αναγνώριση δικαιούται κι εκτίμηση,θαυμασμό και σεβασμό!Μάνα,σύζυγος,ερωμένη,νοικοκυρά κι επαγγελματίας συνάμα.

 

Ωράρια τρελά,κούραση σωματική και ψυχική,άγχος μόνιμο αλλά τα φέρνει σε πέρας βρίσκοντας κιόλας με τρόπο μαγικό και χρόνο για την ίδια αν χρειαστεί είτε να περιποιηθεί τον εαυτό της είτε να είναι φίλη αλλά και κοινωνικό ον. Ίσως χρειαστεί να θυσιάσει ύπνο ή ξεκούραση αλλά θα φέρει σε πέρας κάθε υποχρέωση και θα φροντίσει να μην έχουν παράπονα όσο γίνεται οι δικοί της άνθρωποι. Ανταμοιβή της η αγάπη και η εκτίμηση,η αναγνώριση όσων προσφέρει και η κατανόηση αν κάποια στιγμή δεν είναι τέλεια.
Δίνει και δίνεται ολόψυχα και είναι αυστηρός κριτής του ίδιου της του εαυτού ωστόσο υπάρχουν φορές που έχει παράπονα…κι από τον εαυτό της και από τους γύρω ή ακόμη και από τη ζωή την ίδια.

Είναι πλάσμα με ευαισθησίες κι όνειρα και ακροβατεί ανάμεσα σε αυτά και στην πραγματικότητα που είναι σκληρή και ενίοτε κλοιός. Κι όταν τύχει να μην είναι ρόδινη η ζωή της ή αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα,καλείται πάλι να αποδείξει ότι αντέχει,ότι μπορεί τα πάντα…ακόμη και να αναλάβει κι άλλους ρόλους για να μην λείψουν από τη ζωή ειδικά των παιδιών της αυτοί οι ρόλοι. Διότι η μάνα επισκιάζει κάθε άλλο ρόλο και για αυτόν κάνει κάθε υπέρβαση.
Αυτό το πλάσμα λοιπόν χρήζει απόλυτου σεβασμού και τιμής από όλους,αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Αξίζει κάθε κατανόηση κι όχι μόνο!