Ανθρωπινες Σχεσεις

Single bells

Χριστούγεννα, η καλύτερη εποχή των παιδιών και των ερωτευμένων. Όμως,τι γίνεται,όταν είστε μόνος /μόνη ή φρεσκοχωρισμένοι αυτές τις μέρες,που λίγο η μελαγχολία, λίγο τα ζευγαράκια που βλέπεις σε κάνουν να νοσταλγείς περισσότερο το παρελθόν;Στο παρακάτω άρθρο σου έχουμε 4 μικροπροβληματάκια που θα αντιμετωπίσεις τις γιορτινές μέρες.

  1. Συγγενής στο σπίτι και οι ερωτήσεις τους: Έχετε μαζευτεί όλοι στο σπίτι,το γιορτινό τραπέζι είναι έτοιμο και συζητάτε ευχάριστα με τα ξαδέρφια σου,για τα σχέδια που έχετε για το νέο έτος,όπου ξαφνικά έρχεται η θεία σου,η οποία θέλει να τα μαθαίνει όλα και εκτός από τη κλασική ερώτηση «Πτυχίο πότε θα πάρουμε;»,»Κανένα μάθημα περάσαμε;», θα θυμηθεί να ρωτήσει «Τι γίνεται σοβαρεύτηκες;»  «Έχεις σχέση;». Και εσύ για να αποφύγεις τη συζήτηση αλλάζεις θέμα ή μένεις με ενα παγωμένο χαμόγελο,που να της εξηγείς τώρα…
  2. Ψώνια για το αγόρι της κολλητής σου: Μπορεί εσύ να χώρισες,αλλά αυτό δε σημαίνει πως οι φίλες σου δεν έχουν σχέση.Έτσι,εκεί που έχετε κανονίσει να πάτε για καφέ,η κολλητή σου σε παίρνει τηλέφωνο και σου προτείνει να βρεθείτε πιο νωρίς για να πάτε μαζί στην αγορά και να την βοηθήσεις να βρει δώρο για τον αγαπημένο της.Σίγουρα δεν σου είναι ότι πιο ευχάριστο,αλλά  δε σου πάει η καρδιά να της χαλάσεις χατήρι.
  3. Το βράδυ της Πρωτοχρονιάς: Όπως οι περισσότεροι,έτσι και εσείς,έχετε αποφασίσει το βράδυ της Πρωτοχρονιάς να βγείτε με τη παρέα σου.Και όταν αλλάζει ο χρόνος τους βλέπεις να αγκαλιάζονται με τους αγαπημένους τους και εσύ έχεις μείνει κάπως μόνη και μέσα σου εύχεσαι καλύτερα να έμενες σπίτι και να παρακολουθούσες στη τηλεόραση το πρόγραμμα κάποιου καλλιτέχνη. Αλλά είναι λάθος σκέψη, καθώς για να είσαι μόνη κάποιος λόγος θα υπάρχει.
  4. Παντού υπάρχει αγάπη:Αυτές τις μέρες πιστεύεις,πως κάποιος εκεί έξω σου κάνει πλάκα.Βλέπεις παντού στη τηλεόραση και στις ταινίες ερωτευμένους ανθρώπους.Βγαίνεις βόλτα και τριγύρω σου υπάρχουν ζευγαράκια που είναι αγκαλιά και γελούν.Και κάπου εκεί μελαγχολείς που εσύ είσαι μόνη και ειδικά αν είσαι φρεσκοχωρισμένος/-η αρχίζεις να σκέφτεσαι το/τη πρώην και πόσο όμορφα θα περνούσατε στις γιορτές.

Λοιπόν,είτε είσαι single,είτε όχι δε χρειάζεται να σκας καθόλου αυτές τις μέρες.Κοίταξε να περάσεις όμορφα με τους φίλους σου και την οικογένεια σου και μην αφήσεις κανένα να σου χαλάσει τη διάθεση σου!

About the author

Παππά Μαίρη

Φοιτήτρια Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.Αγαπώ το καλοκαίρι,τη μουσική,τις βόλτες και τη θάλασσα,μισώ τη γκρίνια και τη ρουτίνα,ενώ δε μπορω να ζήσω χωρίς να ονειρεύομαι και να χαμογελάω!