Ανθρωπινες Σχεσεις

Θα είσαι εδώ για μένα;

Written by Thomi Mp

Όλοι οι άνθρωποι που θεωρούμε δικούς, ισχυρίζονται πως θα είναι δίπλα σου και πως σε εκτιμούν, σ’αγαπούν και μπορείς να βασιστείς πάνω τους για τα πάντα. Από την ηθική συμπαράσταση αν χρειαστεί, μέχρι υλική βοήθεια ή εξυπηρέτηση που να περνά από το χέρι τους.

Όλα αυτά όμως δεν είναι δυστυχώς δεδομένα κι αφενός πολλές φορές μένουν ως όμορφα λόγια, αφετέρου τα διαπιστώνεις με τον άσχημο τρόπο σαν έρθει αυτή η ώρα. Κι ακόμη χειρότερο; Από ανθρώπους που ίσως έβαζες το χέρι σου στη φωτιά για αυτούς ή εσύ ο ίδιος έχεις κάνει πολλά.


Καλό είναι όλοι να μην λέμε μεγάλα λόγια ειδικά αν δεν τα νιώθουμε ή αν απλά δεν είμαστε σίγουροι πως θα τα τηρήσουμε. Αν έχουμε καλή πρόθεση και διάθεση να βοηθήσουμε,να συμπαρασταθούμε με όποιον τρόπο τέλος πάντων σε κάποιον, ας το πράξουμε με έργα την κατάλληλη στιγμή δίχως υποσχέσεις ή τάματα.

 

Ας βάλουμε τον εαυτό μας σε αυτή τη θέση για να καταλάβουμε πόσο σε εμάς θα άρεσε να φερθεί κάποιος έτσι.  Αν αυτό το κάναμε όλοι, σίγουρα πολλά πράγματα θα ήταν και διαφορετικά.

 

 

Τα λόγια είναι όμορφα και σίγουρα αρέσουν σε όλους και προσφέρουν εν πρώτοις μια παρηγοριά ή ευχαρίστηση. Αν όμως δεν συνοδευτούν και δεν αποδειχτούν εμπράκτως στην ανάγκη του άλλου, είναι άσχημο.

Δεν είναι ανάγκη να κάνεις τα αδύνατα αν δεν έχεις τη δυνατότητα και κανείς δεν θα έχει από σένα αυτή την προσδοκία. Καλύτερα να κάνεις το ελάχιστο αλλά να είναι από την καρδιά σου και χωρίς να το έχεις διαφημίσει παρά να είσαι υπερβολικός στις δηλώσεις σου μην έχοντας τη δύναμη ή τη διάθεση να τα πραγματοποιήσεις αυτά. Ακόμη και στην περίπτωση που δεν είσαι ψεύτης κι απλά υπερβολικός, το ίδιο κάνει.Μη θαρρείς πως ξεγελάς κανένα με μεγάλα και παχιά λόγια που δεν είσαι σε θέση να κάνεις ούτε τα μισά. Θα πέσεις στα μάτια του άλλου και θα κλονιστεί η ανθρώπινη σχέση σας αν δεν καταστραφεί κιόλας.

 

Πολλές φορές είναι απλά αρκετό να είσαι απλά ένα αυτί ή μια αγκαλιά για τον άλλον κι αυτό όλοι το μπορούμε. Θαυματοποιοί δεν είμαστε και κανείς δεν έχει απαίτηση να είμαστε,άρα κινήσεις εντυπωσιασμού είναι γελοίες. Οι άνθρωποι εκτιμούν την ειλικρίνεια και όσα τους προσφέρεις με αυτή, ακόμη και τα ελάχιστα.

About the author

Thomi Mp