Ανθρωπινες Σχεσεις

Τις πταίει;

Written by Erilena

13932728_1087328914678800_5970144619963852167_n

Η οικονομική κρίση, η λίγη σεροτονίνη, το πληγωμένο παιδί μέσα μας ή μια κοινωνική συνωμοσία που μάς θέλει ηττημένους βασιλιάδες σε μία διαστροφικά στημένη σκακιέρα είναι η αιτία να μοιάζουμε με ερασιτεχνική ομάδα σε διασκευή του Lost;

Και καλά να ήταν σε νησί, το καυσαέριο προσθέτει στα εφέ μιας πρόσφατα αναδυόμενης δυσανεξίας στον τρόπο ζωής δικό και ξένο.

Η ανάληψη ευθύνης, ως πολυφορεμένο μότο, εστιασμένο στον ενδοπροσωπικό έλεγχο και την συνειδητή επιλογή, απηχεί σε μια κουλτούρα απαλλαγής από προσωπική εμπλοκή και ψυχική δηλητηρίαση από διαπροσωπικές παγίδες, που μάς συστήνουν σε αυθαίρετες λογοκρισίες και σε ένα φθαρμένο από επικοινωνιακά σφάλματα υποσυνείδητο.

Το σωστό, όμως ορίζεται μέσα  από την επαφή με τον άλλο, την συμπλήρωση και την ολοκλήρωση.Ο άλλος βρίσκεται απέναντι ως καθρέπτης, αφού στον πραγματικό δεν βλέπεις το βλέμμα σου, ποιος είσαι και ποιος μπορείς να γίνεις. Είναι το μέσο για να ανακαλύψεις τον πραγματικό Άλλο, που εσύ θα προσφέρεις και δεν περιμένεις να χτίσει κανείς, που είναι απελευθερωμένος από συνθήκες και συμβάσεις, συμβεβλημένες με καθολικά αποδεκτά μοτίβα ύπαρξης και συνύπαρξης.

Αυτός ο άλλος εαυτός είναι εκείνος, στον οποίο οφείλει μετουσίωση η εγωπάθεια και ο ατομικισμός.Ο άλλος εαυτός εμπίπτει στην σφαίρα της συνειδητότητας που επιτρέπει στον άνθρωπο την επίγνωση και την κοινωνία των στόχων, των ονείρων και των προσδοκιών του, την ερμηνεία του κοινωνικού του κόσμου και την απόδοση αιτιακών μηχανισμών αποκωδικοποίησης ανορθόλογων μηνυμάτων.

Εκείνος, όπως έχει ιδωθεί από τον Sean Porter και όπως θα θέλαμε να ιδωθεί απ’ την αναγωγή του Tegmark σε κάθε αντίγραφο που βιώνει κάθε πιθανή κοσμική ιστορία στο πρώτο επίπεδο του παράλληλου σύμπαντος.

images-6

Στο χάρτη αυτής της ιστορίας,αποζημίωση για τα ανεκπλήρωτα ταξίδια που χρεώσαμε στους λάθος ανθρώπους και στην λάθος εποχή πληρώνει η θεωρία της τυχαιότητας με αντίτιμο την επιβολή μιας εσωτερικής τάξης, ικανής να επανεκτιμήσει την αξία της ανθρώπινης πορείας, να επαναπρογραμματίσει το DNA, να γκρεμίσει αυτό το εμποτισμένο στο παλιό καινούργιο και να γεμίσει τα ξεθυμασμένα μπουκαλάκια με τα ακριβά αρώματα της επιθυμίας, της τολμηρίας και της καρτερικότητας για μια πραγματικά νέα εποχή.

Γνωρίστε τον κόσμο, όπως εκείνος σας προσεγγίζει, με κυρίαρχο κίνητρο την επιβολή και την διεκδίκηση των ιδιοτελών <<θέλω >> του μέσα απ΄την αφέμαξη ενός εαυτού που δεν έχει πρόσωπο να τόν δει, ούτε πρόθεση να τόν μάθει και θα αναγνωρίσετε μέσα σας τον αήττητο εχθρό της αφθαρσίας και του ασύμβατου που προβλέπει η αυτοδημιουργία και η αυτοεπιλογή.

About the author

Erilena