Μην κοιτάς έξω…αλλά μέσα σου!

Μη κοιτάς έξω… αλλά μέσα σου! Αυτή η απλή φράση μπορεί να σε εμπνεύσει και θα σου πω και το λόγο! Δεν έχει σημασία τι σου συμβαίνει, αλλά σημασία έχει πώς στέκεσαι εσύ στα πράγματα!

Αν έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να αφορά τη δουλειά σου, έναν δικό σου άνθρωπο, την οικογένειά σου σκέψου ότι για να διορθωθεί δεν πρέπει να ρίχνεις την ευθύνη στους άλλους. Ούτε στην οικονομική κατάσταση της χώρας, ούτε στην αδικία ούτε στις εξωτερικές συνθήκες γιατί έτσι δεν θα βοηθήσεις τη κατάσταση. Πολλοί είναι οι άνθρωποι που εξαρτώνται από τους άλλους ή από τα εξωτερικά γεγονότα για να τους φέρουν ευτυχία ή προσωπική ικανοποίηση. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την ευημερία μας ή τη δυστυχία μας, για την βελτίωση και την εξέλιξή μας σαν άνθρωποι.

Κοίτα λοιπόν μέσα σου! Τις αξίες που έχεις σαν άνθρωπος, τις θετικές σκέψεις και τις δοξασίες που έχεις για να επιλύσεις το πρόβλημά σου. Η αλήθεια βρίσκεται μέσα σου! Δεν θα καταφέρεις τίποτα με το θυμό, τη γκρίνια και τη στεναχώρια. Το να παραπονιέσαι ή να μιζεριάζεις σίγουρα καθυστερεί τη λύση. Είσαι πολύ πιο δυνατός από ότι νομίζεις ότι είσαι! Σκέψου θετικά και βγάλε από μέσα σου ότι πιο όμορφο έχεις. Όταν πιάνεις τον εαυτό σου να είναι εκτός ελέγχου θυμήσου ότι δεν έχεις να κερδίσεις τίποτα! Τι θα καταφέρεις λοιπόν; Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τη πραγματικότητά μας, τις ανάγκες μας, τον τρόπο που έχουμε επιλέξει για να ζούμε. Να είσαι ευγνώμων για τη ζωή και να τη δέχεσαι με τις δυσκολίες  και τις δοκιμασίες. Να βοηθάς τον συνάνθρωπό σου χωρίς να τον κρίνεις, να αγαπάς δίχως αντάλλαγμα, να κάνεις το καλό χωρίς να ζητάς ανταπόδοση. Να έχεις αξιοπρέπεια, να εκτιμάς, να ακούς, να είσαι τίμιος και ειλικρινής. Αυτές λοιπόν είναι οι αξίες μας σαν άνθρωποι που πρέπει να στεκόμαστε σε αυτές για να επιλύουμε τα προβλήματά μας. Είναι οι αρετές μας. Να έχεις ευγενικά και όμορφα συναισθήματα για τον εαυτό σου και για τους άλλους.

Είμαστε η ψυχή μας, είμαστε το πνεύμα μας. Το έξω είναι για να δοκιμάζει τις αντιδράσεις μας . Μη στέκεσαι σε αυτό. Κοίτα λοιπόν μέσα σου…!