Ανθρωπινες Σχεσεις

Αντρική VS Γυναικεία φιλία

Ένα θέμα εξαιρετικά συζητημένο, ένα θέμα για το οποίο έχουν γίνει αναρίθμητες έρευνες πολλές από τις οποίες δεν έχουν καταλήξει πουθενά. Ποια είναι τελικά πιο δυνατή; Ποια είναι περισσότερο αληθινή; Μια φιλία μεταξύ γυναικών ή μεταξύ αντρών;

Το γεγονός ότι οι δυο φιλίες έχουν βασικές διαφορές μεταξύ τους είναι κοινά αποδεκτό ,μιας και οι γυναίκες με τους άντρες φαντάζουν ώρες ώρες ως πλάσματα από άλλους πλανήτες. Ποιες είναι λοιπόν οι διαφορές των δυο φιλιών;

Θέματα συζήτησης.

Σίγουρα αν βρεθείς σε μια παρέα αντρών θα ακούσεις τις περισσότερες φορές να συζητάνε για αθλήματα,κυρίως ποδόσφαιρο, αυτοκίνητα και γυναίκες. Οι ίδιες οι γυναίκες πάλι θα λέγαμε ότι συζητάνε εκτενώς για τους άντρες, αναλύουν κάθε κίνηση και λέξη του άντρα που τους ενδιαφέρει. Παράλληλα, συζητάνε με τις φίλες τους περί ανέμων και υδάτων, μιας και μπορεί να ακούσεις να συζητάνε από θέματα πιο επιφανειακά όπως τα ρούχα, μέχρι τα όνειρά τους, τους φόβους τους, τις πιο βαθιές τους σκέψεις.

Ίσως το παραπάνω είναι και μια απάντηση στο γιατί οι γυναίκες μιλάνε τόσες πολλές ώρες στο τηλέφωνο; Έχουν τόσα θέματα να αναλύσουν!

Το “φτυάρι”.

Οι γυναικείες φιλίες είναι δυστυχώς γνωστές για το συνεχές “θάψιμο” . Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση σε αυτό μιας και αναρίθμητες είναι οι γυναικείες φιλίες οι οποίες έχουν διαλυθεί, όταν μια γυναίκα αντιλήφθηκε τι έχει πει η “κολλητή” της πίσω από την πλάτη της. Οι άντρες αντιθέτως σε αυτόν τον τομέα φαίνεται να είναι περισσότερο αληθινοί και ειλικρινείς μιας και συνήθως όταν έχουν κάτι να πουν το λένε ευθέως στο φίλο τους. Εξαιρέσεις φυσικά υπάρχουν πάντοτε.

Αποτέλεσμα εικόνας για ψευτικες φιλιες

Διάρκεια.

 Λέγεται συνήθως ότι οι αντρικές φιλίες διαρκούν για πάντα, σε αντίθεση με τις γυναικείες. Μια έρευνα από το πανεπιστήμιο του Manchester έρχεται να διαψεύσει κάτι τέτοιο καθώς το αποτέλεσμα, δείχνει ότι οι γυναίκες δημιουργούν περισσότερο μακροχρόνιες φιλίες. Κάτι τέτοιο οφείλεται στο γεγονός ότι οι γυναίκες ανοίγονται περισσότερο στις φίλες τους . Οι άντρες πολλές φορές διστάζουν να δείξουν κάποιες πλευρές του εαυτού τους στους φίλους τους καθώς φοβούνται. Φοβούνται για παράδειγμα να δείξουν τις ευαισθησίες τους ,μιας και είναι άντρες και πρέπει να δείχνουν σκληροί. Κάτι τέτοιο όμως δε βοηθάει στη δημιουργία ουσιαστικών φιλιών καθώς φαίνεται σαν να μην ξέρεις πραγματικά τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΙΛΊΕΣ ΓΥΝαικεσ(Δυο απίστευτες γιαγιάδες που η φιλία τους μετράει 94 χρόνια!!)

 Κουτσομπολιό

 Άλλη μια φήμη στην οποία πρέπει να μπει ένα τέλος είναι το ότι οι γυναίκες κουτσομπολεύουν περισσότερο από τους άντρες. Τα στατιστικά μίλησαν και λένε ότι οι άντρες σχολιάζουν πολύ περισσότερο τελικά από τις γυναίκες, με ένα ποσοστό των ανδρών να παραδέχεται ότι κουτσομπολεύει μέχρι και 3 ώρες μέσα σε μια μόνο ημέρα! Βέβαια αδιαμφισβήτητα, είναι ένα αγαπημένο σπορ μεγάλου ποσοστού και των δυο φύλων.!

Αποτέλεσμα εικόνας για κουτσομπολιο

Προδοσία.

Φυσικά, στις φιλίες των δυο φύλων υπάρχει και ένας κοινός παρανομαστής ο οποίος ακούει στο όνομα προδοσία. Ελάχιστοι είναι οι άντρες μα ελάχιστες και οι γυναίκες οι οποίες συγχωρούν έναν φίλο τους που τους πρόδωσε. Η πισώπλατη μαχαιριά από ένα φίλο θεωρείται ως κάτι απαράδεκτο τόσο από έναν άντρα όσο και από μια γυναίκα.

Σχετική εικόνα

Τελικά ποια είναι η καλύτερη; Τα συμπεράσματα δικά σας!

About the author

Εβελίνα Καραγλάνη

Γεννημένη στην πόλη του έρωτα και ίσως αυτός να είναι ο λόγος, που είμαι τόσο αθεράπευτα ρομαντική. Σπουδάζω διατροφολογία αλλά, αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας μου είναι και το γράψιμο...