Βιβλίο

Εύκολο practice για τα Αγγλικά σου!

Written by Maria Sapountzi

Πέραν από τα βαρετά (μερικές φορές) βιβλία που δίνουν στο σχολείο και στα φροντιστήρια, τις ατελείωτες φωτοτυπίες που γεμίζουν τις τσάντες και τις αρκετές ώρες καθιερωμένου διαβάσματος- μελέτης, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να εμπλουτίσει κάποιος το λεξιλόγιό του σε μια ξένη γλώσσα.

Η ευκολότερη και πιο εφικτή λύση βρίσκεται προφανώς στο Διαδίκτυο! Με ένα κλικ μπορείς να απολαμβάνεις μπροστά στην οθόνη σου ταινίες, άρθρα από εφημερίδες και κανάλια κολοσσούς (http://www.bbc.com/https://www.theguardian.com/international κ.ά.), λογοτεχνικά βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή.

 

Αυτό όμως , που ανακάλυψα τώρα τελευταία και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας, πρόκειται για ένα περιοδικό με τον τίτλο Monocle”.  Η έκδοσή του είναι δίμηνη και θα το βρείτε σε σημεία πώλησης ξένου έντυπου τύπου, σε πολύ εξειδικευμένα βιβλιοπωλεία αλλά και online (https://monocle.com/). Η θεματική του ποικίλει και είναι αυτή που με προσέλκυσε περισσότερο από όλα.  250 σελίδες από πολιτική, design, ελάχιστη μόδα, παγκόσμιες σχέσεις και φαινόμενα, business και άπειρες ιδέες για ταξιδιωτικούς προορισμούς, κινηματογράφο και πληθώρα άλλων τομέων, που δε χωράει ο νους, λανσάρονται σε αυτόν τον «μικρό θησαυρό».

Επίσης, κάθε χρόνο τον Ιανουάριο μόνο, κυκλοφορεί από τις ίδιες εκδόσεις ένα ‘παράρτημα’ (αν θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε έτσι) του περιοδικού με διαφορετικό τίτλο κάθε φορά. “The Forecast” είναι ο φετινός τίτλος αυτού του τεύχους και ασχολείται με παρόμοια θέματα με αυτά του περιοδικού, απλά εξειδικεύοντας περισσότερο.

 

 

Αυτό που θέλω να παρατηρήσω κλείνοντας είναι πώς, πρόκειται για ένα περιοδικό που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τα άλλα εμπορικά του είδους του, και πως θα είναι ο καλύτερος σύμμαχός σου, όταν ξεμείνεις από ιδέες, επιχειρήματα και φρασεολογία σε Speaking και Writing! Οπότε η αγορά του αξίζει και με το παραπάνω, καθώς θα αποτελεί ένα διαχρονικό σου εφόδιο σε όποιο επίπεδο γλωσσομάθειας και αν βρίσκεσαι!

 

About the author

Maria Sapountzi

Καθηγήτρια Ελληνικής Φιλολογίας και μόλις 27 χρονών! Η αγάπη για το αντικείμενο των σπουδών μου και της γλώσσας με οδήγησαν στην συγγραφή άρθρων. Με το γράψιμο και την ανάγνωση ξεχνιέμαι, ταξιδεύει ο νους... Για αυτό, λοιπόν, είμαι πρόθυμη να προτείνω βιβλία για τις δικές σας αποδράσεις!
ΥΓ: Λάτρης του αθλητισμού, της υγιεινής διατροφής, των ταξιδιών και της μόδας. Λάτρης της ζωής!! Ίσως να τα λέμε συχνά μέσα από διάφορες στήλες...