Συνεντεύξεις

Μελίνα Χατζηπαντελή: Είμαι η Melisoula και είμαι καλά!

Η Μελίνα Χατζηπαντελή είναι η γυναίκα «melisoula»,  μέσα από το Melisoula Pastry Blog μας εκμυστηρεύεται όλα τα μυστικά και όλη της την αγάπη για τη ζαχαροπλαστική και τη μαγειρική. Είναι ένα blog για όλους και για όλες, που χαρακτηρίζεται από τις ‘’λαχταριστές’’ φωτογραφίες του και μας οδηγεί σε ένα μοναδικό ταξίδι στον μαγικό κόσμο της κουζίνας. Απολαύστε την!

zak_0907•Μπορείτε να μας μιλήσετε για σας και το “melisoula.gr”;
Είμαι η MeliSoula και είμαι καλά! Ή αλλιώς είμαι η Μελίνα Χατζηπαντελή, η ζαχαροπλάστρια πίσω από την κουζίνα και το melisoula.gr. Αν και προέρχομαι από τον χώρο της πληροφορικής, το πάθος μου για τα γλυκά και το καλό φαγητό με οδήγησαν εδώ που είμαι σήμερα! Προσπαθώ να γλυκαίνω καθημερινά, όποιον μας το ζητάει, με cupcakes και γλυκά! Στο melisoula.gr διαβάζετε καθημερινά γλυκές ειδήσεις, ζαχαρένιες συνταγές, ιδέες για τούρτες γάμου και βάφτισης, φωτογραφίες cupcakes και γενικότερα ότι έχει να κάνει με την ζαχαροπλαστική. Το melisoula.gr σερβιρίστηκε τον Φεβρουάριο του 2015 και είναι ένα από τα ελάχιστα pastry blog στην Ελλάδα. Δοκιμάζουμε, πειραματιζόμαστε, προσθαφαιρούμε υλικά και προσπαθούμε συνεχώς να φτιάξουμε την τέλεια συνταγή!

img_7316•Σε τι κοινό αναφέρεται η ιστοσελίδα σας, τι θέματα μπορεί κανείς να συναντήσει εκεί;
Θέλω να πιστεύω πως η ιστοσελίδα μας απευθύνεται σε όλους όσους αγαπάνε το φαγητό, δηλαδή σε όλον τον κόσμο! Μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε που θέλει να πάρει ιδέες για συνταγές σε αλμυρά και γλυκά, για μέρη και πρόσωπα της Ελλάδας – σχετικά πάντα με την καλή ζωή και το φαγητό – ή απλώς για να χαζέψει τις πανέμορφες φωτογραφίες που βγάζουμε από όσα φτιάχνουμε και τρώμε!

•Μεγαλύτερη αδυναμία στα φαγητά ή τα γλυκά;
Είναι σαν να με ρωτάς αν προτιμώ το βουνό ή τη θάλασσα! Τα αγαπώ εξίσου!

•Ποιο είναι το αγαπημένο σας υλικό;
Δυστυχώς ή ευτυχώς δε μπορώ να ξεχωρίσω κάποιο! Κάθε υλικό έχει τη δική του δυναμική και προσδίδει κάτι μοναδικό στη συνταγή.

zak_74img_7311

•Υπάρχει μυστικό επιτυχίας για τις συνταγές;
Το μυστικό είναι να φτιάχνεις τις συνταγές με μεράκι και αγάπη για αυτό που κάνεις!

•Από πού εμπνέεστε τις συνταγές σας;
Από τα πάντα! Η αλήθεια είναι πως ταξιδεύω πολύ ώστε να έρχομαι σε επαφή με ακόμα περισσότερα υλικά και γεύσεις, γεγονός που σίγουρα επηρεάζει τις συνταγές μου.

•Έχετε αποδοκιμαστεί, έχετε λάβει αρνητικά σχόλια για τη δουλειά σας;
Όταν εκτίθεσαι είναι λογικό να λάβεις και θετικά και αρνητικά σχόλια. Ωστόσο, ευτυχώς δεν έχω λάβει κανένα κακεντρεχές σχόλιο που να έχει χαραχθεί στη μνήμη μου.

zak_6410-copy

•Πόσο σημαντικό κομμάτι της ζωής σας είναι η ζαχαροπλαστική και η μαγειρική;
Δεν είναι κομμάτι της ζωής μου, είναι η ζωή μου όλη!

•Θεωρείται τον εαυτό σας πετυχημένο;
Αν θεωρούσα τον εαυτό μου πετυχημένο, τότε θα σταματούσα να προσπαθώ κάθε μέρα για κάτι καλύτερο και θα είχα σταματήσει!

•Tι έχετε να συμβουλέψετε κάποιον/κάποια που ξεκινάει τώρα να ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική και το blogging;
Το επάγγελμα μας είναι δύσκολο. Χρειάζεται να έχεις χρόνο και ίσως χρήματα να διαθέσεις για να ταξιδεύεις, να πειραματιστείς, να χτίσεις ένα καλό site. Από εκεί και πέρα αν το ψάχνεις και το τρέχεις με διάθεση και μεράκι, όλα σιγά σιγά παίρνουν τον δρόμο τους!

Βρείτε τις συνταγές εδώ:

Μelisoula’s Official Facebook Page

Melisoula Pastry Blog

cake-amygdalou-me-mila-2

Leave a Comment