Συνεντεύξεις

Σαββέρια Μαργιολά: Ευαίσθητη και ονειροπόλα

Η Σαββέρια Μαργιολά παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει καταφέρει ήδη να αφήσει το δικό της στίγμα στο χώρο της μουσικής. Μεγαλωμένη σε μουσική οικογένεια,σπούδασε πιάνο, κλασικό χορό, είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει κάνει μεταπτυχιακό στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών,παρόλα αυτά όμως την κέρδισε η αγάπη της για την μουσική και σήμερα είναι μαζί μας για να μας μιλήσει για την τρίτη της δισκογραφική δουλεία που μόλις κυκλοφόρησε και όχι μόνο!15135818_1458991440782403_1634912909998116189_n

•Καλησπέρα Σαββέρια!
Χαιρόμαστε πολύ που σε φιλοξενούμε στο cracked.gr, αλήθεια σε ποιες θάλασσες αρμενίζεις αυτήν την εποχή δισκογραφικά;

Κι εγώ χαίρομαι πολύ και σας ευχαριστώ για τη φιλοξενία!
Η χαρά μου είναι πολύ μεγάλη γιατί μόλις κυκλοφόρησε η τρίτη μου δισκογραφική δουλειά από τη FinalTouch με τίτλο «Ερωτογραφία». Ένας δίσκος με ποικιλία συνθετικά και στιχουργικά που με βρίσκει ακόμα πιο εξωστρεφή να τραγουδάω για τον έρωτα σε όλες τις εκφάνσεις του, τη χαρά, τη λύπη, την προσμονή, το παράπονο… και εύχομαι να αγαπηθεί.

•Και για τον χειμώνα τι ετοιμάζεις; Θα σε δούμε κάπου;
Ήδη έχουμε ξεκινήσει τα χειμερινά μας ταξίδια. Συνεχίζουμε την περιοδεία μας στα όμορφα μέρη της Ελλάδας ενώ στις 7 Δεκεμβρίου επιστρέφουμε στην έδρα μας, με ένα live στο club του Σταυρού του Νότου. Περισσότερες εμφανίσεις στην Αθήνα θα υπάρξουν μετά τις γιορτές.

•Προτιμάς μουσικές σκηνές ή συναυλιακούς χώρους;
Κάθε χώρος έχει τη δική του ομορφιά και ενέργεια, αν και νομίζω ότι τείνω να αγαπώ και να έχω λίγο μεγαλύτερη αδυναμία στους κλειστούς χώρους. Οι μουσικές σκηνές με κάνουν να αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου και κάνουν πιο έντονη την επαφή μου με το κοινό.

1799924_821858061162414_1110361327_o

•Έχεις συνεργαστεί με μεγάλα και αξιόλογα ονόματα του χώρου, υπάρχει κάποια συνεργασία που ξεχώρισες ;
Κάθε μια από τις μέχρι τώρα συνεργασίες μου έχει ξεχωριστή θέση μέσα μου. Έχω πολύ έντονες αναμνήσεις από όλους αυτούς τους σπουδαίους καλλιτέχνες που μου έδωσαν την ευκαιρία να βρεθώ στην ίδια σκηνή μαζί τους και ειλικρινά μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω κάποια.

•Μήπως υπάρχει και κάποιος καλλιτέχνης τον οποίο θαυμάζεις και δεν έχεις συνεργαστεί μαζί του αλλά θα ήθελες πολύ να το κάνεις;

Βεβαίως και υπάρχουν…πολλοί…. Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Ελένη Βιτάλη, ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Φωτεινή Βελεσιώτου είναι κάποιοι από αυτούς που θα ήθελα πολύ να βρεθώ μαζί τους επί σκηνής.

•Γενικότερα τι μουσική ακούς;
Ακούω πραγματικά τα πάντα. Πολλά και διαφορετικά ήδη μουσικής, Ελληνικής και ξένης ανάλογα με τη διάθεση και τη στιγμή κάθε φορά.

•Πόσο εύκολο είναι όταν βιώνεις μια επιτυχία να μην καβαλήσεις καλάμι;
Πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία δυσκολία αν ξέρεις πραγματικά ποιος είσαι και δεν ξεχνάς από που ξεκίνησες. Η επιτυχία πρέπει μόνο να αποτελεί αφορμή για δημιουργία και εξέλιξη σε ότι αγαπά ο καθένας μας.11022605_1060282160653335_3467520956185186840_o

•Κατά τη διάρκεια της πορείας σου έχεις αντιμετωπίσει δυσκολίες; Έχεις σκεφτεί ποτέ να τα παρατήσεις;
Φυσικά και έχω αντιμετωπίσει , πολλές. Και ακόμα αντιμετωπίζω. Ο καλλιτεχνικός χώρος είναι αρκετά σκληρός ακόμα κι αν αυτό δεν είναι εύκολα αντιληπτό από τους ανθρώπους που δεν ασχολούνται επαγγελματικά με τις τέχνες. Έχει έναν δικό του κώδικα που δεν είναι πάντα εύκολο να τον ακολουθήσεις ή να τον αντέξεις. Έχω την αίσθηση ότι οι δυσκολίες είναι πιο έντονες σε σχέση με άλλους χώρους λόγω της προβολής. Μεγαλώνοντας μαθαίνω να κάνω τις όποιες δυσκολίες δύναμη και να μην ξεχνώ ποτέ την αγάπη μου και την ανάγκη μου για μουσική.

•Έχεις σκεφτεί πώς θα ήταν η ζωή σου αν δεν είχες πάρει το δρόμο της μουσικής;

Είναι κάτι που δεν μπορώ να φανταστώ. Η λέξη που μου έρχεται στο μυαλό είναι «άδεια».

•Με τι ασχολείσαι όταν έχεις ελεύθερο χρόνο;

Προσπαθώ πάντα να βρίσκομαι λίγο περισσότερο με τους αγαπημένους μου ανθρώπους κάνοντας πράγματα απλά που με χαλαρώνουν. Επίσης αγαπώ το θέατρο, το διάβασμα και τις ταινίες.

•Για το τέλος θα μου περιγράψεις τη Σαββέρια με τρεις λέξεις;
Ευαίσθητη, τελειομανής, ονειροπόλα…

10383949_910433428971543_983666198283279350_n

Leave a Comment