Ανθρωπινες Σχεσεις

Ο βάτραχος που δεν θα γίνει πρίγκηπας!

Written by Thomi Mp

Σε κάποιο παραμύθι παιδικό, η κοπέλα φίλησε έναν βάτραχο κι αυτός μεταμορφώθηκε σε πρίγκηπα. Προσέχουμε ιδιαίτερα εδώ την πρώτη λέξη που χρησιμοποιήθηκε ως έναρξη… ΠΑΡΑΜΥΘΙ! Στην πραγματική ζωή δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι αν και ενίοτε παρουσιάζουμε μια ροπή στο να το πιστέψουμε, έστω για λίγο. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό;Μα ότι δεν θα αλλάξει ποτέ κανένας ούτε με φιλιά σαφώς ούτε με τίποτα άλλο.Και όχι μόνο δεν θα αλλάξει αλλά δεν θα γίνει και αυτό που εμείς θέλουμε και ονειρευόμαστε.
Το περισσότερο που έχεις να περιμένεις είναι ότι για ελάχιστα, ίσως σου κάνει τη χάρη να δεις κάποια στοιχεία υποτυπώδη από αυτά που λαχταράς, κι αυτό μόνο αν αυτό που παίρνει πίσω όχι απλά τον καλύπτει αλλά ξεπερνά και πάσα προσδοκία που ενδεχομένως είχε. Ναι, είναι σκληρή η αλήθεια, μα ποιος είπε ότι η ζωή είναι δίκαιη;
Δυστυχώς δεν επαρκεί ούτε η αγάπη ώστε να μεταμορφώσει κάποιον στο σκληρό reality που ζούμε. Αν λοιπόν κατάλαβες από την αρχή πως πρόκειται για «βάτραχο», δυο επιλογές που βασίζονται στην ζωή σου σε αυτόν τον πλανήτη τουλάχιστον έχεις. Η μία είναι να αρχίσεις να απομακρύνεσαι-τον τρόπο τον διαλέγεις εσύ αν θα΄ναι με ελαφριά πηδηματάκια ή θα παριστάνεις τον Λούη- ή πολύ απλά θα αποδεχτείς το γεγονός ότι είναι βάτραχος. Τώρα αν σου αρέσει μπορείς να του δώσεις όσα φιλιά θέλεις αλλά θα εξυπηρετήσουν μάλλον άλλους σκοπούς κι όχι τη μετάλλαξή του σε πριγκιπόπουλο.


Τώρα βέβαια για να πάρουμε και την άλλη πλευρά όντας δίκαιοι, κατά πόσο είσαι εσύ πριγκίπισσα και αξιώνεις να είναι ο βάτραχος πρίγκιπας, άλλο θέμα. Τουλάχιστον αν σε δεχτεί κι αυτός ως οποιοδήποτε τέλος πάντων ον του ζωικού βασιλείου και δεν απαιτεί να είσαι γαλαζοαίματη, κάτι είναι κι αυτό. Το σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι να περνάς καλά. Βέβαια τα παραμύθια τελειώνουν με τη φράση αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα, αλλά αυτό σηκώνει μεγαλύτερη ακόμη συζήτηση.

About the author

Thomi Mp