Μόδα

Πώς να ψωνίσετε έξυπνα στις εκπτώσεις;

Φυσικά και μπορείς να κάνεις έξυπνες αγορές χωρίς να σπαταλήσεις πολλά χρήματα και να αγοράσεις χρήσιμα πράγματα για τον εαυτό σου.Και μόνο στο άκουσμα της λέξης «εκπτώσεις» κάτι παθαίνουμε. Γινόμαστε υπερκαταναλωτικοί με αποτέλεσμα και να μείνουμε με άδειο πορτοφόλι αλλά και στο τέλος να έχουμε πάρει πράγματα τα οποία θα διακοσμούν μόνο την ντουλάπα μας. Και όμως παρακάτω θα βρεις κάποια tips για να σε διευκολύνουν στα ψώνια σου.

Κάνε μια λίστα με το τι χρειάζεσαι.

Σίγουρα είναι ένας τρόπος για να μην ξοδέψεις άσκοπα τα λεφτά σου.Πριν βγεις για ψώνια ετοίμασε μια λίστα με αυτά που σου λείπουν και χρειάζεσαι.Όλοι μπαίνουμε στο πειρασμό να αγοράσουμε κάτι μόνο και μόνο για την ελκυστική χαμηλή τιμή του χωρίς να είναι κάτι που χρειαζόμαστε.Απέφυγε να αγοράσεις πράγματα που ήδη έχεις.Επένδυσε περισσότερα σε ρούχα που πιστεύεις ότι ταιριάζουν στο στυλ σου και στο σωματότυπο σου.

Όρισε ένα συγκεκριμένο  budget.

Βάλε στόχο να ξοδέψεις ένα συγκεκριμένο budget.Απέφυγε τις πληρωμές με χρεωστική ή πιστωτική κάρτα γιατί πάντα ξεφεύγουμε από το όριο που έχουμε θέσει.Πλήρωσε με μετρητά, έτσι θα σου μείνει κάποιο υπόλοιπο και σίγουρα θα έχεις αποφύγει τις άσκοπες αγορές.

Επέλεξε καλή ποιότητα.

Όσο πιο χαμηλή είναι η τιμή τόσο πιο κακή είναι και η ποιότητα του ρούχου. Είναι μια φράση που ακούμε συχνά και τις περισσότερες φόρες ισχύει.Με τις εκπτώσεις σίγουρα μπορείς να επενδύσεις σε ρούχα με επώνυμα brands που ξέρεις ότι θα σου μείνουν για πολλά χρόνια.Πολλές φορές υπάρχει η τάση να ακολουθούμε ένα trend που σε λίγους μήνες είναι εκτός μόδας.Αν θέλεις να επενδύσεις σε κάποιο fashion trend τότε καλό είναι να επιλέξεις ένα πιο οικονομικό ρούχο.

Πήγαινε για ψώνια μόνος σου.

Ναι καλά άκουσες. Μπορεί να θέλεις την γνώμη κάποιου τρίτου προσώπου για κάτι που έχεις ενδοιασμό στο αν σου πηγαίνει, πίστεψε με εσύ ξέρεις καλύτερα από τον καθένα τι ταιριάζει στον εαυτό σου.Έχοντας μαζί μας κάποιον φίλο μας θα μας οδηγήσει σε περισσότερες αγορές είτε γιατί θα μας παροτρύνει ο ίδιος να αγοράσουμε κάτι που δεν χρειαζόμαστε είτε γιατί θα το κάνουμε από ανταγωνισμό προς τον ίδιο.

Έρευνα αγοράς.

Κάνε μια έρευνα αγοράς πριν επιλέξεις να αγοράσεις κάτι.Μπορείς να βρεις το συγκεκριμένο ρούχο που ψάχνεις σε διαφορετικές τιμές γι’ αυτό καλό είναι να γνωρίζεις που μπορείς να το βρεις σε καλύτερη τιμή.Υπάρχουν πολλά stock καταστήματα που σίγουρα μπορείς να βρεις αυτό που θέλεις συνδυάζοντας καλή τιμή με καλή ποιότητα.

 

Leave a Comment