Ανθρωπινες Σχεσεις

Πρίγκιπες και άσπρα άλογα

Written by Thomi Mp

Από νωρίς κάθε κοριτσάκι που σέβεται τον εαυτό του, μεγαλώνει με το όνειρο να συναντήσει τον πρίγκιπα που θα αριβάρει καβάλα στο περήφανο άσπρο άλογό του. Όσο κι αν αλλάζουν τα θέλω, όσο κι αν γεμίζει όνειρα η ψυχή και το μυαλό φιλοδοξίες, όση χειραφέτηση κι αν διακρίνει πια τη ζωή της, όποια καριέρα κι αν χτίσει κι όσο κι αν το απαρνηθεί, αυτό θα παραμένει το ανομολόγητο κρυφό όνειρό της ανεξαρτήτως ηλικίας. Πάντα θα’ναι ένα κοριτσάκι που θα καρτερεί τον πρίγκιπά της.

078cebf611ed88259f46516c4a45c779

Κάποια στιγμή πολλές από μας ενδεχομένως νομίσαμε ότι τον βρήκαμε, για να ανακαλύψουμε αργά ή γρήγορα ότι επρόκειτο για φτηνή απομίμηση. Περνώντας τα χρόνια, συνειδητοποιούμε όλο και περισσότερο ότι αυτό δεν θα συμβεί. Πάραυτα, δεν σταματάμε να έχουμε ζωντανή την ελπίδα αυτή όσο φρούδα κι αν είναι. Η λαχτάρα μας παραμένει άσβεστη όσες φορές κι αν απογοητευτούμε. Πάντα υπάρχει η πιθανότητα να είναι ο επόμενος ο πρίγκιπας. Τουλάχιστον, δε μας εμπαίζει κάποιος αλλά το κάνουμε οι ίδιες στον εαυτό μας. Αν αυτό μας κρατά σε εγρήγορση ή μας βοηθά να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητά μας, δεν βλέπω που είναι το κακό.

b9347a173f7a450762c302329cfa6781

Χίμαιρα; Ουτοπία; Διαφυγή; Γαλουχία; Καταβολές; Απλή λατρεία στα παραμύθια; Κληρονομιά γενεών; Κανείς με σιγουριά δεν ξέρει να πει. Όμως αυτό θα παραμείνει μέσα της όσο η καρδιά της χτυπά.Ο μόνος συμβιβασμός, η μόνη έκπτωση που μπορεί να κάνει είναι ίσως στο άλογο…

About the author

Thomi Mp